Zonnebrandcrème: mijn favorieten

Pfoe, wat is het warm geweest de laatste dagen! Vanaf het moment dat je buitenkwam, voelde je de zon echt op je huid branden. Met weer als dit is het echt extreem belangrijk dat je je huid goed beschermt. We weten natuurlijk allemaal hoe onaangenaam het is als je verbrandt, en bovendien ga je huidveroudering grondig tegen door je huid te beschermen tegen de zon. Vandaag laat ik je mijn twee favoriete zonnebrandcrèmes van de laatste tijd zien. Lees snel verder als je wilt weten welke dat zijn, en waarom ze dat zijn!

Zonnebrandcrème: mijn favorieten

Ik smeer mijn gezicht zo goed als dagelijks in met zonnebrandcrème, behalve als het echt slecht weer is (denk aan regenachtige, grijze dagen). Mijn lichaam smeer ik enkel in als de zonkracht aan de hoge kant is. Die zonkracht hou ik steeds goed in de gaten: vanaf het moment dat het cijfer boven de 5 is, grijp ik naar mijn zonnebrandcrème. De zonkracht in België kan je hier checken, en die van in Nederland hier.

Zonnebrandcrème: mijn favorieten

Door je huid goed te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen, zorg je er niet enkel voor dat je huid niet verbrandt. Ook is het belangrijk om te smeren tegen huidveroudering. Er zijn een aantal factoren waardoor je huid sneller kan gaan verouderen, en de zon is daar één van. Door die factor uit te sluiten, blijf je er dus langer jong uitzien! Op zonnige, warme dagen als deze voel ik altijd meteen aan mijn gezicht dat mijn huid wat droger wordt, en niets is zo nefast als een droge huid! Vanaf dat moment bescherm ik mijn huid extra goed, en reinig ik steeds met olie.

Zonnebrandcrème: mijn favorieten

Ik smeer niet altijd met een factor 50, maar ik merk wel dat het nodig is dat ik doorheen de dag telkens wat bij smeer- en spuit. Doordat je gaat zweten, je kleren over je huid wrijven en je misschien wel gaat zwemmen, vervaagt de zonnebrandcrème snel van je huid, en moet je hem dus bijwerken. Ik heb heel wat crèmes geprobeerd, en vandaag de dag ben ik tot de conclusie gekomen dat ik twee soorten nodig heb: een luchtige crème en een flesje met een vloeibare, zonnebrandcrème in sprayvorm.

Zonnebrandcrème: mijn favorieten

Aan het begin van de dag, en voordat ik naar buiten in de zon ga, smeer ik mijn volledige lichaam in met een zonnebrandcrème. Een aantal vereisten voor mij zijn dat de crème niet te stroef smeert (vreselijk vind ik dat) en dat hij snel intrekt en dus niet plakkerig gaat aanvoelen. Deze Australian Gold SPF 30 met bronzer voldoet aan mijn criteria. Ik gebruik hem nu al enkele jaren, en ik vind hem nog steeds de beste zonnecrème die ik ooit heb gebruikt. De factor is vrij hoog, hij smeert gemakkelijk uit, wat kan een mens nog meer vragen van een zonnecrème?

Zonnebrandcrème: mijn favorieten

De crème is luchtig en ruikt heerlijk naar citrusvruchten. Ik gebruik hem over mijn hele lichaam, en ook op mijn gezicht. De crème laat geen vettig laagje achter op mijn huid, waardoor mijn gezicht er ook niet van gaat glanzen. Bij sommige andere zonnebrandcrèmes kan je je gezicht echt niet insmeren: ofwel word je een glanzende discobol, en door enkele crèmes kan je zelfs onzuiverheden krijgen. Bij deze Australian Gold SPF 30 met bronzer is dat geenszins het geval!

Zonnebrandcrème: mijn favorieten

Nog een pluspunt: de zonnecrème bevat bronzers. Bronzers in een zonnebrandcrème zijn niet hetzelfde als zelfbruiners. Zelfbruiners doen je huid bruin worden zonder zon (en geven daarom vaak een onnatuurlijk kleurtje af), maar bronzers die in zonnebrandcrèmes zitten zorgen er net voor dat je huid sneller en dieper bruin wordt door de zon. Een bronzer in een zonnebrandcrème zal je dus nooit die oranje gloed geven, maar net het bruinen van je huid stimuleren.

Een laatste voordeel van de Australian Gold SPF 30 met bronzer (ik word hier echt niet voor gesponsord, ik vind hem gewoon erg goed!) is dat hij vol zit met verzorgende ingrediënten: aloë vera (dat de huid gaat herstellen), vitamine E (dat hydraterend werkt), en theeboomolie (een antibacterieel bestanddeel) zijn slechts enkele van die stoffen. Door je huid in te smeren met de zonnebrandcrème bescherm je je huid dus niet enkel, maar je verzorgt je huid ook! Dat is trouwens het geval bij veel zonnebrandcrèmes, dus het is echt wel de moeite waard om je in te smeren!

Zonnebrandcrème: mijn favorieten

Mijn tweede favoriet is iets minder luxueus, het is de Zonnespray van Aldi. Ik zag hem toevallig liggen tijdens het winkelen en ik wist het meteen: dit wordt goed. Het is een vloeibare zonnebrandcrème in een sprayvorm. Heel handig dus om even snel op je huid te sprayen als je wat extra bescherming nodig hebt. Ik koos voor factor 30, maar je kan ook kiezen voor factor 20 (hoewel ik gewoon voor factor 30 zou gaan, want ze kosten toch evenveel).

Zonnebrandcrème: mijn favorieten

De zonnespray is extra waterproof, tenminste, dat zegt het flesje, maar daar hoef je niet te veel van te geloven: wanneer je hard aan het zweten bent, of je hebt gezwommen, spray je je huid best nog eens in. Ik gebruik de spray vooral in de loop van de dag, om even over mijn blootgestelde huid te misten, maar hij heeft nog een voordeel. Beeld het je in: je zit op een terrasje met vriendinnen, je hebt je die ochtend helemaal mooi gemaakt en je makeup zit perfect. En dan plots voel je het: de huid van je gezicht is, ondanks dat je je ’s ochtends hebt ingesmeerd, aan het verbranden. Dillema: wat doe je? Neem je je zonnebrandcrème erbij en ruïneer je je makeup? Of laat je je huid stilaan verbranden? Met een zonnespray gebeurt dat je nooit meer: je kan gewoon je SPF over je makeup heen sprayen!

Zonnebrandcrème: mijn favorieten

Ik heb hem nog niet heel lang, maar de Zonnespray van de Aldi is me al heel dierbaar geworden. Hij gaat altijd mee in mijn tas, en ik haal hem regelmatig boven. Ik mist hem gewoon over mijn huid, en klaar. Hij laat geen vettig laagje achter en ruikt lekker ‘zonnecrèmig’ Het enige waar je misschien wel rekening mee moet houden, is dat hij wel voor wat extra glans zorgt. Op mijn lichaam vind ik dat niet zo’n probleem, ik vind het zelfs leuk, maar op mijn gezicht zorgt dat misschien wel voor een net iets té glowy effect. Daarom poeder ik altijd mijn T-zone nog even af nadat ik de zonnespray over mijn gezicht heb gebruikt.

Zonnebrandcrème: mijn favorieten

De Australian Gold SPF 30 met bronzer is tegenwoordig te koop bij Kruidvat, en kost daar €17,95. De Zonnespray van de Aldi kost €3,99. Ik raad ze allebei ten sterkste aan, want je huid verdient het om beschermd te worden! 

Hoe bescherm jij je huid tegen de zon?

Heb je deze al gelezen?

6 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.