The Body Shop Body Butter

De ultieme bestseller van een van mijn favoriete winkels The Body Shop is natuurlijk de heerlijke body butter. Ze zijn er in enorm veel verschillende geuren en zitten in prachtige potten. Ik vind body butters heerlijk om mijn lichaam in te smeren, want ze voeden mijn droge huid grondig. Vandaag laat ik mijn verzameling Body Butters van The Body Shop zien. Lees snel verder!

The Body Shop Body Butter

Ik heb een tijdje echt enorm veel body butters gehad. Ik had een grote la vol potjes, maar op een bepaald moment werd het me allemaal te veel. Ik heb alle oude potjes weggegooid, en enkel de potjes die nog dicht zijn bijgehouden. Op dit moment heb ik er zes. Drie grote potten, en drie kleine potjes.

  • The Body Shop Body Butter, 200ml €16
  • The Body Shop Body Butter, 50ml €6

Op dit moment heb ik er zes. Drie grote potten, en drie kleine potjes.Ondertussen heb ik alweer alle potjes gebruikt, en daar is mijn huid me dankbaar voor. Body butter is iets heel anders dan een body lotion. Een body butter is vaster van structuur en voedt de huid veel dieper dan een lotion. Waar een lotion snel in de huid trekt en luchtig op de huid aanvoelt, gaat een body butter de huid langer wat ‘vet’ doen aanvoelen en vocht beter vasthouden. Ik gebruik body butters om droge stukken van mijn huid in te smeren. Dat zijn vooral mijn benen (door ze te scheren, door de koude en door de zon wordt mijn huid daar héél erg droog) en soms mijn armen.

The Body Shop Body Butter

De drie potjes Body Butter van 50ml die ik nog bezit hebben elk nog de oude verpakking. De kleine potjes vind ik superleuk om mee te nemen: ze zien er schattig uit, sluiten goed af en zijn zo klein dat ze perfect in een handtas passen.

The Body Shop Body Butter

De body butters van The Body Shop zijn erg vast van structuur, zodat ze wanneer je de pot open ondersteboven zou houden, de butter er niet uit zou vallen. De eerste van mijn kleine potjes is in de geur Strawberry. De butter ruikt heerlijk naar snoepjes met aardbeismaak. Dit is de geur die het hardst opvalt van mijn drie 50ml-potjes. Ik hou wel van deze mierzoete geur, maar ik kan me voorstellen dat dit niet iets is waar iedereen van houdt.

The Body Shop Body Butter

De Moringa Body Butter is heel wat subtieler. Z’n geur doet me erg denken aan een luchtverfrisser. Ergens vind ik dat wel lekker ruiken, maar ergens vind ik hem toch niet zo fantastisch. Deze butter gebruik ik wel eens als ik een parfum draag, omdat de geur niet overheersend is.

The Body Shop Body Butter

Mijn derde kleine potje heeft de geur Mango, en is weer wat zoeter. Hij is minder opvallend dan de aardbei-butter, maar geeft mijn huid toch een subtiele zoete geur. Ik hou van mango, ik vind het lekker en de geur vind ik ook heerlijk. Deze body butter gebruik ik daarom wat regelmatiger.

The Body Shop Body Butter

De drie potten van 200ml hebben alledrie al de nieuwe verpakking. Het zijn drie fruit-geuren, en dat is niet toevallig: alledrie hebben ze me in de winkel verleid met hun heerlijke geuren. Ik hou meer van fruitige geuren dan van bijvoorbeeld kokos of shea boter.

The Body Shop Body Butter

Dit is mijn ultieme favoriete body butter: passievrucht! Elke keer dat ik hem ruik sta ik weer versteld van de heerlijke geur. De geur is niet heel opvallend, maar ruikt toch lekker zoet, maar tegelijkertijd is hij ook heel fris. Wanneer ik mijn armen heb ingesmeerd met deze body butter kan ik het niet weerstaan om nu en dan eens aan mijn huid te ruiken, en elke keer ben ik weer onder de indruk.

The Body Shop Body Butter

De geur van de frambozen-body butter vind ik ook echt fantastisch. Hij is een stuk minder subtiel en hij ruikt heel erg naar plattekaasjes met frambozensmaak. Wanneer ik de butter dicht bij mijn neus hou, kan ik bijna niet anders dan mijn gezicht in de crème duwen. Het liefst zou ik heel de pot leeg eten!

The Body Shop Body Butter

Mijn derde grote pot is alweer de geur Mango. Opnieuw: mango vind ik heerlijk. De geur is zoet, maar toch subtiel. Met deze body butter kan ik mezelf echt verwennen.

The Body Shop Body Butter

De structuur van de body butters zijn zoals ik al zei wat vaster, maar ze smelten wel enorm zacht op de huid. Nadat ik ze heb gebruikt voelt mijn huid zacht en glad, en bovendien ruikt mijn huid heerlijk. De geur is bij alle butters niet té overheersend, maar geven wel iets extra’s.

De Body Butters van The Body Shop zijn al jaren een van mijn favorieten om mijn huid te voeden. Ik kan niet wachten tot ik ze allemaal heb opgebruikt zodat ik er nog meer kan gaan kopen, maar voorlopig probeer ik ze allemaal eerst op te gebruiken. 

Heb jij een body butter van The Body Shop? Welke geur is jouw favoriet?

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.