Benefit Instant Brow Pencil

De trend op het gebied van wenkbrauwen is tegenwoordig heel duidelijk: natuurlijke, maar toch volle en scherpe wenkbrauwen. Ik heb natuurlijk van mezelf vrij volle, donkere wenkbrauwen, maar hier en daar mist er een haartje, en ik wil ze ook wat scherper afgelijnd. Hoe kan je dat gemakkelijker oplossen dan met een wenkbrauwpotlood? Vandaag bespreek ik de Instant Brow Pencil van Benefit. Lees snel verder om te weten te komen wat ik ervan vond. 

Benefit Instant Brow Pencil

Benefit is een van mijn favoriete merken, ik ben vooral fan van hun verpakkingen. De producten zien er altijd heel mooi en verzorgd uit, en meestal ben ik ook over hun kwaliteit te spreken. Het Instant Brow Pencil ziet er erg goed uit, en heeft twee uiteinden: aan het ene uiteinde zit het potloodje, en aan het andere uiteinde een borsteltje om je wenkbrauwen door te kammen. Ik heb het potlood in de kleur Medium, en zoals je al kon verwachten bestaat hij ook nog in een lichtere kleur (Light) en in een donkerdere kleur (Deep).

  • Benefit Instant Brow Pencil, €23,27

Benefit Instant Brow Pencil

Op het eerste zicht ziet de kleur van het potloodje er wat donker uit, maar momenteel zijn mijn wenkbrauwen erg donker, dus ik denk dat de kleur wel kan matchen. Het potloodje is niet heel gemakkelijk te slijpen: met mijn gewoon oogpotloodslijpertje krijg ik hem niet geslepen. Ik weet niet hoe het komt, maar ik moet een slijpertje gebruiken dat bij een lippotlood zat. Best lastig, want zo krijg ik hem niet helemaal scherp!

Benefit Instant Brow Pencil

Aan de andere kant zit een borsteltje om je wenkbrauwen mee te kammen, een zogenaamde spoolie, en dat vind ik heel handig. Zo heb je geen extra borsteltje nodig, maar kan je gewoon de achterkant van het potloodje gebruiken om door de haartjes van de wenkbrauw te kammen. De spoolie is kort, maar heel stevig. Ik kam zonder moeite mijn wenkbrauwhaartjes in model.

Benefit Instant Brow Pencil

Op de swatch op mijn arm valt me meteen op dat het product heel waxy is. Meteen legt het de haartjes op mijn arm plat en houdt ze vast. Dat is goed, want zo ben ik er van overtuigd dat hij ook mijn wenkbrauwhaartjes mooi in model zal houden. Bovendien heeft het potlood een mooie, matte poederfinish, waardoor het er op mijn wenkbrauwen erg natuurlijk belooft uit te zien.

Benefit Instant Brow Pencil

Ziehier mijn wenkbrauwen zonder dat ik ze heb bijgetekend. Zoals je kan zien zijn ze vrij vol, dik en borstelig. Ik heb geluk dat volle wenkbrauwen in de mode zijn, maar hier en daar wil ik ze toch nog perfectioneren.

Benefit Instant Brow Pencil

Wat me vooral stoort, is dat mijn linkerwenkbrauw (rechts op de foto) iets lager stopt dan mijn rechterwenkbrauw. Ik werk dus altijd mijn linkerwenkbrauw wat bij aan de bovenkant.

Benefit Instant Brow Pencil

Op de foto hierboven heb ik mijn wenkbrauwen lichtjes bijgetekend. Het verschil is minimaal, op het eerste zicht zou je zelfs geen verschil bemerken, maar toch vind ik dat het op mijn gezicht een groot verschil maakt.

Het potlood werkte heel gemakkelijk, dat is iets typisch voor wenkbrauwpotloden. Ik gebruik normaal altijd een gel om mijn wenkbrauwen bij te tekenen, en dat vergt net iets meer tijd en precisie. Bovendien vind ik dat mijn wenkbrauwen er natuurlijker uitzien als ik ze heb bijgetekend met het potlood.

Benefit Instant Brow Pencil

Op de full-face foto zie je goed het verschil. Mijn wenkbrauwen zijn gelijker, en strakker. Ik hou van deze look! Het potlood geeft een prachtig natuurlijk resultaat, je zou niet eens zeggen dat ik wenkbrauwproduct op mijn wenkbrauwen heb. Alsof ik van mezelf perfect brows heb!

Benefit Instant Brow Pencil

Hierboven vergelijk ik nog eens mijn wenkbrauwen voor en na. Het verschil is niet extreem, ik weet het, maar voor mij doet het echt veel. Ik vind het heel mooi dat het potlood een mooi mat effect geeft, zo ziet het er heel natuurlijk uit. De kleur, ten slotte, vind ik oké. Hij is misschien nét iets te warm, maar dat zie je enkel als je echt van dichtbij en in bepaald licht kijkt.

Conclusie
Ik was heel lang overtuigd van mijn wenkbrauwgel: ik dacht niet dat een wenkbrauwpotlood me zou kunnen overtuigen. Maar toen ik het Benefit Instant Brow Pencil gebruikte, vond ik het eigenlijk nog niet zo slecht. Het potlood is enorm gemakkelijk in gebruik, de kleur is gemakkelijk op te bouwen en het effect is zacht, mat en natuurlijk. De enige minpuntjes zijn het feit dat hij niet zo gemakkelijk te slijpen is (dat komt wellicht doordat het potlood zo romig is) en natuurlijk het feit dat hij niet heel budgetproof is. Het Benefit Instant Brow Pencil krijgt van mij een 7/10, en dat terwijl ik altijd heel streng ben voor wenkbrauwproducten! De producten van Benefit zijn te verkrijgen bij Galeria Inno, en online bij verschillende webshops.

Hoe teken jij je wenkbrauwen bij?

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.