Bourjois Sun Illusion & Color Boost

Het is officieel zomer, en zo nu en dan laat het weer dat ook merken. Ik vind het heerlijk dat make-upmerken nu met zomercollecties naar voren komen, want dat zijn vaak mijn favoriete collecties! Geef mij maar warme bronzers, hydraterende lipsticks en tropische printjes. Vandaag bespreek ik twee producten van Bourjois: de Sun Illusion, die deel is van de zomercollectie Parisian Summer, en de Color Boost in de kleur Proudly Naked. Lees snel verder om erachter te komen of het geslaagde zomerproducten zijn!

Bourjous Sun Illusion & Color Boost

De Color Boost koos ik uit het schap omdat hij er leuk uitzag, en de kleur me een ideale nude leek voor mijn lippen. Ik gebruik heel graag dit soort lipproducten, de chubby sticks, want ze werken gemakkelijk en maken mijn lippen heel glad. De Sun Illusion is het tweede product dat ik vandaag bespreek, en die kon ik niet weerstaan omdat hij er gewoon verrukkelijk uitzag!

  • Bourjois Sun Illusion, €13,49
  • Bourjois Color Boost, €9,99

Bourjous Sun Illusion & Color Boost

Op de foto hierboven zie je de smakelijke Sun Illusion. Hij ziet er heerlijk romig uit, en enkel door ernaar te kijken krijg ik al het water in de mond. Bovendien ruikt hij nog eens heel lekker, waardoor het moeilijk wordt om hem niet op te eten. De Sun Illusion is een soort primer met een tintje: hij wordt beschreven als een blur skin perfector en geeft je huid meteen een zomers kleurtje. Fantastisch! Ik hou van producten die twee vliegen in één klap slaan!

De Sun Illusion bestaat in twee kleuren, 71 is de lichtste, en 72 de donkerste. Ik koos voor kleur 71.

Bourjous Sun Illusion & Color Boost

De Color Boost koos ik in de kleur 07 – Proudly Naked. Een nude lipkleurtje kan altijd, en zeker in de zomer kan het heel fris en natuurlijk staan. De verpakking van de Color Boost is duidelijk geïnspireerd op de vormgeving van de Chubby Sticks van Clinique, en dat vind ik prima, want ik ben grote fan van de Chubby Sticks.

Bourjous Sun Illusion & Color Boost

Op de foto hierboven zie je links de swatch van de Color Boost in 07 – Proudly Naked, en rechts de Sun Illusion.

De Color Boost heeft echt een heel mooie kleur. Ik vond hem er in de huls al leuk uitzien, maar op mijn arm ziet hij er nog beter uit: het is een zachte, warme kleur, die ook nog eens een mooie glans achterlaat.

De Sun Illusion had ik in eerste instantie wat vloeibaarder van structuur verwacht, maar hij is qua textuur te vergelijken met een primer. Hij smeert een klein beetje stroef uit, maar laat wel een zacht effect achter op de huid.

Op de foto hierboven zie je hoe mijn gezicht er uitziet zonder makeup (ik draag enkel mascara).

Ik ben niet op m’n bleekst, maar mijn probleem is dat mijn armen en de rest van mijn lichaam enorm snel bruin worden, terwijl mijn gezicht en hals te allen tijde licht blijven. Een klein beetje kleur toevoegen kan dus geen kwaad.

Bourjous Sun Illusion & Color Boost

Hierboven zie je hoe mijn gezicht eruitziet met de Sun Illusion.

De primer/bronzer geeft mijn gezicht duidelijk wat kleur, en daar ben ik heel blij om. Wat je minder goed ziet op de foto’s, is dat hij mijn huid ook heel erg zacht maakt. Hij is dus niet alleen goed om er wat bruiner uit te zien, hij werkt ook enorm goed als primer! Wat ik misschien wel nog moet opmerken is dat hij echt geen dekking heeft: al mijn roodheden zijn nog duidelijk zichtbaar, en ik gebruik er dus zeker een foundation of concealer bij.

Bourjous Sun Illusion & Color Boost

Op de foto hierboven zie je hoe mijn lippen eruitzien zonder lipstick.

Bourjous Sun Illusion & Color Boost

Op de foto hierboven heb ik de Color Boost in Proudly Naked aangebracht.

Een heel opvallende lipstick is de Color Boost niet, maar hij geeft wel een heel fris kleurtje. Hij maakt mijn lippen iets warmer van kleur, en laat een prachtige glans achter. Hij voelt heel comfortabel aan op de lippen, en is gemakkelijk aan te brengen.

Bourjous Sun Illusion & Color Boost

Op de foto hierboven heb ik mijn make-up look afgemaakt. Ik draag zowel de Sun Illusion als de Color Boost.

Conclusie
Met de twee producten die ik vandaag besprak is het niet moeilijk om een make-uplook te maken die summerproof is. Met de Sun Illusion geef ik mijn huid wat extra kleur én creëer ik de ideale basis voor de rest van mijn makeup, en de Color Boost hydrateert mijn lippen, terwijl ze ook een zacht kleurtje krijgen. Ik heb niet echt iets negatiefs aan te merken op de producten, behalve misschien dat de Color Boost niet héél speciaal is. De Color Boost krijgt daarom van mij een 7/10, en de Sun Illusion een terechte 9/10.

Hou jij ook zo van zomercollecties? 

Heb je deze al gelezen?

7 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.