Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron

Een goede concealer kan het verschil maken. Ik gebruik zelf graag een hele dunne, transparante foundation met daarbij een concealer op plekjes die wat meer dekking nodig hebben. Ik ben dan ook altijd op zoek naar fijne concealers die genoeg dekking geven, zonder er cakey uit te zien. Vandaag test ik de Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron uit, de concealer uit de Velvet Finish lijn. Lees snel verder als je wil weten wat ik ervan vond. 

Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron

Ik had nog niet veel goeds gelezen over de concealer voordat ik ermee aan de slag ging. Hij zou wat te droog zijn, en niet veel dekking bieden. Nu heb ik zelf een vrij vette huid, dus concealer benadrukt bij mij zelden velletjes, en ik heb ook niet zo’n extreem hoge dekking nodig. Ik vind dat de verpakking er best veelbelovend uitziet: een strakke en volwassen ogende huls. Hij ziet er best professioneel uit!

Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron

De concealer bevat hyaluronzuur, en zou dus herstellende kwaliteiten hebben. Ik zou niet te veel op dat statement vertrouwen, als je de huid rondom je ogen wilt verzorgen, gebruik dan een oogcrème. De concealer bevat eveneens SPF 6, en dat klinkt misschien goed, maar laat je niet belazeren: als je je huid wilt beschermen tegen de zon, gebruik dan een zonnecrème. SPF 6 is niet genoeg om je huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.

Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron

Verder vind ik dat de concealer er prima uitziet. Hij zit in een soort lipgloss-hulsje, met een lipglossapplicator. Dat vind ik altijd wel handig, zo heb je niet nog een extra kwastje nodig om je concealer aan te brengen. Ik heb de lichtste kleur, Velvet Ivory, en er zijn nog twee andere kleuren beschikbaar. Ik vind het altijd fijn als de kleur van mijn concealer net wat lichter is dan mijn foundation, en deze Velvet Ivory is perfect. Hij is licht maar niet héél licht, dus het is waarschijnlijk dat mensen met een erg lichte huid niets aan deze concealer hebben.

Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron

Aanschouw de swatch van de Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron op mijn arm. De textuur van de concealer zit best goed, vind ik. Hij is niet heel vloeibaar, maar ook niet heel vast.

Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron

Hem uitblenden ging best goed. De concealer dekt prima, niet te hard en niet te zacht, en vult ook mooi mijn poriën op, zoals je hierboven duidelijk kan zien. De kleur is misschien wat aan de roze kant, maar de huid op mijn gezicht is een stuk rozer dan op mijn arm, dus ik denk wel dat dat kan werken.

Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron

Op de foto hierboven zie je mijn huid zonder makeup. Ik heb niet heel veel last van donkere kringen rond mijn ogen, maar toch heb ik hier graag wat meer dekking. De huid is er net iets dunner dan op de rest van mijn gezicht, waardoor het gebied rond mijn ogen er wat grauw uitziet. Ik gebruik ook altijd concealer rond mijn neus, waar ik wat last heb van roodheid.

Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron

Op de foto hierboven heb ik de concealer aangebracht onder mijn ogen, en rondom mijn neus. Ik vind dat de Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron best goed zijn werk doet. Hij frist het gebied onder mijn ogen op, zonder dat het er onnatuurlijk gaat uitzien. Ook het gebied rond mijn neus vind ik prima bedekt. De kleur is bovendien echt perfect, hij past heel goed bij mijn wat rozere huid.

Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron

Op de foto hierboven heb ik mijn makeup look afgemaakt. Ik vind de concealer prima. Ik vind de dekking van de concealer erg goed: hij bedekt probleemzones, zonder er cakey uit te zien. Wat ik wel wat mis, is het highlight-effect dat sommige concealer toevoegen. Deze concealer zou ik dus eerder voor een alledaagse dag dragen dan voor een feestje, want ’s avonds wil ik toch wat highlight onder mijn ogen.

Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron

Op de foto hierboven heb ik de Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron de hele dag gedragen.

Na een volledige dag ziet de concealer er nog best oké uit. Hij zit nog steeds op zijn plek, al is hij lichtjes vervaagd. Hij is ook niet echt in de fijne lijntjes rond mijn ogen getrokken, en dat vind ik wel indrukwekkend. Ik denk dat het ‘matte’ van de concealer ervoor zorgt dat hij wel goed blijft zitten. Echt mat blijft hij niet, op het einde van de dag zit er een klein glansje op. Als ik nu nog iets zou gaan doen, zou ik hem toch nog even moeten afpoederen, al komt dat wellicht door de vetheid van mijn huid.

Conclusie
Ik had eigenlijk verwacht dat de concealer zou tegenvallen, maar dat deed hij niet. Misschien komt het doordat lage verwachtingen snel ingelost zijn, maar ik vond hem prima. Hij geeft een natuurlijk ogende dekking, en frist het gebied onder mijn ogen op. Hij heeft wel niet echt een highlightend effect, maar dat vind ik ook niet erg. Hij blijft wel erg goed op z’n plek zitten, zelfs op het einde van de dag zat hij er nog perfect op. Wat ik jammer vind is dat er wordt gezegd dat hij ‘herstellend’ zou werken en dat hij ‘SPF 6’ heeft. Dan zou je kunnen denken dat je met deze concealer geen oogcrème of zonnecrème nodig hebt, terwijl niets minder waar is. Ik geef de Catrice Velvet Finish Concealer With Hyaluron een 7/10. Hij is prima, en ik gebruik hem ondertussen regelmatig voor overdag.

Heb jij al iets van de Velvet Finish lijn geprobeerd?

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

 • manon pinkster schreef:

  Klinkt toch wel als een fijne concealer! Ik heb nog niks van die lijn geprobeerd. Voor het highlight effect is de light reflecting concealer van catrice ook mooi, zit in een zilveren verpakking 🙂

 • Paulien schreef:

  Ziet er goed uit, die moet ik misschien maar eens gaan halen! Of heb je tips voor een betere concealer? Ik heb een erg lichte huid, en daar lijkt deze me wel goed voor. Al zag ik laatst in de hema een concealer palette met verschillende tinten, wat me ook wel handig lijkt aangezien mijn huid in de zomer net een tintje bruiner is 🙂

  • silkeblogs schreef:

   Ja, zulke paletjes zijn altijd handig! Ik gebruik zelf ook wel eens het concealerpalette van Catrice (die met groen, roze en drie huidskleurtinten) en die vind ik erg fijn! Ik vind de Stay All Day concealer van essence ook erg goed, die is heel licht.

 • SilkeVx schreef:

  Ik vind hem ook erg fijn!

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.