Essence ¡ARRIBA! Limited Edition – Chalky Matts

Als ik voorbij Kruidvat kom, is het eerste dat ik altijd doe naar de limited editions van CATRICE en essence gaan kijken. Als er dan een nieuwe collectie is, word ik enorm enthousiast en kan ik me nauwelijks bedwingen om alles te kopen. Toen ik de essence ¡ARRIBA! trend editie zag, voelde ik meteen de exotische sfeer die de collectie uitstraalde. Vooral de twee matte lakjes vond ik er leuk uitzien, dus nam ik die mee naar huis! Als je wil weten hoe ze me bevielen, lees dan zeker verder.

Essence Arriba

De nagellakjes in de trend editie bestaan in vier kleurtjes. Ik koos voor 01 – hola, guapa en 02 – macarena mint. Behalve deze twee leuke, matte lakjes kan je ook nog kiezen voor 03 – red corazón, een rode lak met metallic finish, en 04 – la vida loca, een paarse metallic lak. Bovendien zijn er ook twee top coats te verkrijgen, en wel in de kleuren 01 – chica bonita, een doorzichtige lak met gekleurde glitters, en 02 – festival of colours, een top coat met rode glitters.

Essence Arriba

01 – hola, guapa is meteen een winnaar. Hij lakt heel gemakkelijk, droogt enorm snel en ziet er superleuk uit. Op de foto hierboven ziet hij er nog wat glanzend uit, maar in het echt is hij helemaal mat. Ik vind hem erg mooi: hij is babyroze en doet mijn huid er wat bruiner uitzien, en dat is zeker welkom! Bovendien merk ik dat de lak mijn nagels heel hard maakt. Ik weet niet goed hoe ik het moet uitleggen, maar mijn nagels voelen met de lak erop een stuk sterker en steviger. Ik had ook het gevoel dat ze minder snel afbraken. Enkel pluspunten, dus, hoewel: ik moet eerlijk toegeven dat hij er niet heel lang op blijft zitten. Twee dagen na het lakken had ik hier en daar al chips, maar dat had ik wel verwacht: het is en blijft een matte nagellak.

Essence Arriba

Ook 02 – macarena mint heeft dezelfde voordelen als 01 – hola, guapa: hij lakt enorm vlot en droogt heel snel. Na twee laagjes is hij perfect dekkend en is er geen streepje meer te zien (dat vind ik snel bij matte nagellak: dat ze er streperig gaan uitzien). En dan die kleur: check hoe goed hij matcht met het silkeblogs logo! Macarena mint is echt dé silkeblogs-kleur. Ik vind de kleur echt heel erg leuk, dus daar scoort hij opnieuw punten.

Essence Arriba

Hierboven kan je goed het chalky matte effect zien van de nagellakjes. Ze zien er inderdaad wat krijterig uit, en dat vind ik heel leuk. Ik vind wel dat macarena mint nét wat minder streperig lakt dan hola, guapa, maar heel erg veel verschil zie ik nu ook niet. Het zijn allebei superleuke zomerkleurtjes, die je huid er nog een tintje bruiner doen uitzien. Vraag me niet om een favoriet te kiezen: hola, guapa vind ik er zacht en neutraal uitzien, waardoor ik hem bij zowat alles kan dragen, maar macarena mint is echt een superleuke groenige lak die een perfect mat effect geeft.

Essence Arriba

Conclusie
Door de essence ¡ARRIBA! trend edition krijg ik spontaan zin om naar Mexico te gaan. De collectie is kleurig, de prints zijn fijn en je hebt van alles wat. De chalky matte nagellakjes die ik testte, in de kleuren 01 – hola, guapa en 02 – macarena mint zijn heel uniek: met hun fijne, zomerse kleurtjes en moderne, matte finish geven ze een instant zomergevoel. Jammer genoeg blijven ze niet overdreven goed zitten, maar dat komt wel vaker voor bij matte nagellakjes. Om al deze redenen krijgen de Chalky Matte nagellakjes uit de essence ¡ARRIBA! trend edition een 8/10. Ik ben alvast fan!

Ga jij iets proberen uit de essence ¡ARRIBA! trend edition?

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.