Clinique Cream Shaper For Eyes

Een tijd lang heb ik echt gezworen bij de High Impact Mascara van Clinique. Ik vind hem nog steeds erg goed, maar tegenwoordig heb ik ook een heel aantal andere mascara’s geprobeerd die ik ook goed vind. Op een keer kreeg ik een oogpotloodje gratis bij mijn zoveelste High Impact Mascara, de Cream Shaper For Eyes. Ik heb echt tientallen oogpotloden in mijn collectie, maar een goed zwart oogpotlood is naar mijn mening toch echt onmisbaar in een goede makeupcollectie. Vandaag test ik dus uitgebreid de Cream Shaper For Eyes van Clinique. Lees snel verder!

Clinique Cream Shaper For EyesAanschouw de Cream Shaper For Eyes, volgens Clinique zelf een romig, zachte eyeliner met een vleugje glans. Vormt en definieert het oog, met intense, langhoudende kleur. Smeert niet uit, water- en vlekresistent. Ook makkelijk scherp te maken. Door oogartsen getest.

  • Clinique Cream Shaper For Eyes, €17,60

Clinique Cream Shaper For Eyes

De punten waarop ik het oogpotlood ga testen zijn dus duidelijk. Ten eerste ga ik voelen of het potlood wel romig en zacht is, vervolgens moet ik testen of hij wel goed blijft zitten. Ik vind het belangrijk dat ik met het oogpotlood een smokey eye basis kan zetten, dus dat ga ik ook uitproberen.

Clinique Cream Shaper For Eyes

Ik heb de Cream Shaper For Eyes in de kleur Black Diamond. Hij bestaat ook nog in de kleuren Egyptian (iets tussen zwart en bruin), Chocolate Lustre (een bruine kleur met een glansje) en Starry Plum (paars). Ik vind het wel leuk dat er fijne glittertjes in het potlood zitten, waardoor je een glamoureuze oogopslag krijgt!

Clinique Cream Shaper For Eyes

Op de swatchfoto zie je hoe mooi het pigment van de Clinique Cream Shaper For Eyes is. Met één lichte haal, teken ik met gemak een gitzwarte lijn op mijn huid. Het potlood is vrij romig, maar ik moet er wel bij vertellen dat het een beetje stroever aanvoelt doordat er shimmertjes in zitten. Niet onaangenaam, maar hou er rekening mee.

Clinique Cream Shaper For Eyes

En dan nu de echte test! Hierboven zie je hoe mijn ogen eruit zien zonder oogpotlood. Ik draag enkel mascara. Op gewone dagen vind ik dat volstaan, maar soms wil ik mijn oogopslag toch wat zwaarder maken. Ik grijp dus regelmatig naar een zwart oogpotlood, dat gemakkelijk aan te brengen en uit te blenden is.

De buitenkant van de ogen zacht omlijnd

De buitenkant van de ogen zacht omlijnd

Dit is een look waar ik vrij vaak voor ga: ik lijn de buitenkant van mijn bovenste en onderste wimperrand met een donker oogpotlood. Zo maak ik mijn ogen iets meer gedefinieerd, maar toch blijft de look vrij zacht en simpel.

De buitenkant van de ogen zacht omlijnd

De buitenkant van de ogen zacht omlijnd

De Clinique Cream Shaper For Eyes is daarvoor ideaal. Het potlood glijdt zacht over mijn oogleden, maar is niet té vet – zodat het niet uitloopt of wegglijdt. De shimmers zijn niet heel goed te zien, maar dat vind ik niet zo erg.

De ogen iets zwaarder omlijnd

De ogen iets zwaarder omlijnd

Wanneer ik nog een stap verder wil gaan met mijn look, zet ik mijn wimperranden volledig aan met een dik, zwart lijntje, en blend ik dat lijntje vervolgens uit. Zo krijg ik een rokerige, wat donkerdere look, zonder dat het té opvallend wordt.

Basis voor smokey eyes

Basis voor smokey eyes

Wat ik ook erg belangrijk vind voor oogpotloden, is dat ze goed gebruikt kunnen worden als basis voor smokey eyes. Dat houdt in dat ze romig zijn en niet over het ooglid schuren, een mooie, intense zwarte basis op het ooglid zetten, en dat ze niet te erg in de lijntjes kruipen.

SONY DSC

Zoals je op de foto hierboven kan zien, geeft het oogpotlood mijn ogen niet de meest intense zwarte kleur, maar is toch een goede basis. Mijn oogleden zijn donkergrijs en het product trekt niet overdreven hard in de lijntjes. Ik denk dat ik hier best een paar intens zwarte smokey eyes mee kan maken!

SONY DSC

Conclusie

Ik heb al tientallen oogpotloden gebruikt, en ik weet ondertussen erg goed wat ik wil van een goed oogpotlood. Het Clinique Cream Shaper For Eyes oogpotlood bestaat in vier kleuren, allen met een vleuge glans. Het potlood is romig en zacht, maar door de fijne shimmers die in het potlood zitten voelt het soms een klein beetje stroever aan. Toch vind ik dat geen probleem, omdat potloden die té romig zijn vaak snel in de lijntjes trekken. Dat doet deze Cream Shaper For Eyes nauwelijks, en daar ben ik erg blij om. Het potlood is gemakkelijk aan te brengen, laat zich goed uitblenden en geeft een intense zwarte kleur. Bovendien blijft het potlood heel erg goed zitten, op mijn pols stond het er de dag erna, zelfs na het douchen, nog op! Om al deze redenen geef ik de Clinique Cream Shaper For Eyes een 8/10. Ik had het leuk gevonden als het potlood nog nét ietsje zwarter zou zijn, maar al bij al is het een erg goed oogpotlood.

Gebruik jij vaak oogpotlood?

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.