Lierac Masque Eclat

Onlangs besefte ik plots dat mijn pot Glamglow bijna op is, dus vertrok ik op mijn zoektocht naar het volgende masker dat mijn gezicht zou doen stralen. De laatste tijd heb ik het enorm druk gehad, en daarom heb ik wat minder tijd om mijn huid te verzorgen. Vandaar dat ik op zoek was naar een masker waarmee ik mijn gezicht nu en dan een oppeppertje kan geven. Ik trok naar de apotheek in mijn straat en liet me adviseren. Het Masque Eclat van Lierac zou wel iets voor mij zijn. Lees snel verder!

Lierac Masque Eclat

Lierac is een Frans merk van verzorgingsproducten dat focust op de correctie van verouderende huid. In het assortiment zitten een heel aantal mooie producten die mijn interesse aanwakkerden. Mijn oog viel echter meteen op de vier maskers. Ze bestaan in vier ‘kleuren’: roze, groen, oranje en paars. De roze tube is het Masque Confort, dat hydrateert en voedt, de groene tube is het Masque Pureté dat reinigend werkt, de oranje tube is het Masque Eclat en zorgt voor een liftend effect, en de paarse tube is de Gommage Douceur, een zachte scrub.

  • Lierac Masque Eclat, €21,50 bij de apotheek

Lierac Masque Eclat

Het Masque Eclat is een masker dat een subtiel oranje tint heeft, en door zijn gele klei en liftende ingrediënten een instant beauty-boost geeft. Het belangrijkste ingrediënt is de gele klei, dat ontgift en verstevigd. Verder zit er ook papaver- en sinaasappelextract in, die de huid extra energie geven, en tarweproteïne die de huid zacht en glad maken. De verkoopster die me hielp kiezen bij de apotheek zei dat dit masker ideaal was om te gebruiken voor het uitgaan. Veelbelovend!

Lierac Masque Eclat

De crème zelf is inderdaad subtiel oranjekleurig, en is niet heel dik. Het masker is redelijk vloeibaar, maar voelt wel heel zacht aan op mijn huid. Bovendien ruikt het heerlijk! Ik kon dus niet wachten om het op mijn gezicht te smeren.

Lierac Masque Eclat

Op de foto hierboven zie je hoe mijn gezicht eruitziet voordat ik het masker gebruikte.

Mijn huid heeft momenteel een goede periode, maar toch vind ik dat mijn huid er wat dof en mat uitziet. Bovendien hou ik echt niet van de rood-roze tint die mijn gezicht heeft.

Lierac Masque Eclat

Ik breng het Masque Eclat aan met een foundationkwast, dat vind ik het gemakkelijkst. Ik vind het grappig dat de crème niet dekkend is, als ik het masker op heb lijkt het of ik een rare kleur foundation op heb! Het masker voelt heel zacht aan op mijn huid. Mijn huid voelt helemaal niet droog of trekkerig, en het masker wordt ook niet hard. Heel voedend werkt het masker ook niet, maar dat is natuurlijk ook niet de bedoeling van dit masker.

Lierac Masque Eclat

Hierboven zie je hoe mijn huid eruitziet nadat ik het masker heb gebruikt.

Al kan je op de foto niet heel veel verschil zien, toch vind ik dat het masker best goed zijn werk doet. Mijn huid voelt heel zacht en mijn poriën lijken iets kleiner. Bovendien heeft mijn hele gezicht een wat warmere gloed gekregen; ik denk dat dat komt door het oranje pigment dat in het masker zit.

Lierac Masque Eclat

En heel belangrijk: ik test natuurlijk nog even hoe mijn makeup er overheen zit.

Doordat mijn huid heel zacht en fijn aanvoelt na het masker, kan ik makeup ook iets mooier in mijn huid blenden, heb ik het gevoel. Qua instant beauty-boost-gehalte kan dit tellen!

Conclusie
Ik ben echt wel een maskerfan, maar toch blijft het voor mij moeilijk om écht goede maskers te vinden. Het masker dat ik vandaag testte, verraste me doordat het niet voedend of hydraterend is (wat je op het eerste moment van een masker zou verwachten) maar echt instant effect geeft. Het maakt mijn huid zacht en verfijnt de structuur, en geeft mijn huid ook een mooie, warme gloed. Pluspunten zijn dus de oranje tint, en de ‘liftende’ ingrediënten die eigenlijk eerder verfijnend werken. Het Lierac Masque Eclat krijgt van mij een 9/10 op de maskerschaal. Dit masker gaat met mij mee op vakantie (want ik vertrek morgen naar Boedapest!)

Wat is jouw ultieme favoriet als het op maskers aankomt?

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.