W7 In The Mood Eye Colour Palette

Dupes, wie houdt er niet van? Ik vind het enorm leuk om betaalbare versies te vinden van gehypte producten, die net wat duurder zijn. Een van de bekendste serie dupes is de lijn oogschaduwpaletten van W7. Het budgetmerk maakte oogschaduwpaletten die duidelijk geïnspireerd zijn de vijf Naked paletten van Urban Decay, en van die paletten ben ik ongetwijfeld fan. Er is momenteel één Naked palette dat ik nog niet heb (behalve dan de nieuwe Naked Smoky), en dat is het Naked 2 Basics palette. Toen ik de budgetversie zag liggen, moest die dan ook mee met me naar huis. Vandaag review ik het W7 In The Mood Eye Colour Palette. Lees snel verder!

W7 In The Mood Eye Colour Palette

Al is de inhoud van de paletten van W7 onmiskenbaar gebaseerd op de Naked paletten, aan de buitenkant zou je ze misschien niet meteen voor een dupe aanzien. De ‘In The…’ paletten hebben allemaal een blikken omhulsel, en zo lijken ze nog het meest op het Naked 2 palette.

 • W7 In The Mood Eye Colour Palette, €5,99

W7 In The Mood Eye Colour Palette

Ik vind de verpakking best mooi, ik hou van de kleur van het doosje, het gevoel en de stevigheid, en ook van het reliëf waarmee de letters op het doosje liggen. Bovendien staat op de bovenkant van het palette ook meteen heel duidelijk om welk palette het gaat, handig! Voor een Basics palette is de verpakking misschien niet iets te groot, want hij past niet in elk tasje, in tegenstelling tot de echte Naked Basics paletten.

W7 In The Mood Eye Colour Palette

Als je het doosje openmaakt, zie je in het deksel de letters gedrukt. Ik vind het echt bijzonder jammer dat er geen spiegel in het doosje zit, het is immers een ‘on the go‘ palette en als je onderweg je makeup wilt bijwerken, is een spiegel toch wel echt essentieel.

W7 In The Mood Eye Colour Palette

En ziehier de kleurtjes! Het palette bevat zes oogschaduwkleuren, net als het Naked 2 Basics palette, in neutrale tinten. Van links naar rechts:

 • Shrimp: een glanzende highlighter;
 • Oops: een lichte, gele highlighter;
 • Venice: een beige, wat meer oranje kleurtje;
 • Wink: een prachtige, neutrale taupe tint;
 • Katie: een vrij donker bruine kleur;
 • Cargo: een intens zwarte oogschaduw.

W7 In The Mood Eye Colour Palette

Ik heb de oogschaduws natuurlijk ook geswatcht en dit is het resultaat. De twee donkere kleurtjes zijn duidelijk heel goed gepigmenteerd en brengen heel zacht aan op mijn huid. Wink is niet goed te zien omdat de kleur heel erg op mijn huidskleur lijkt, maar het pigment van de taupe-tint zit best wel goed. Venice is iets minder goed gepigmenteerd en is ook wat poederiger dan de andere kleurtjes. De twee andere lichte kleurtjes, Shrimp en Oops, zijn dan weer wat beter gepigmenteerd, zeker voor zulke lichte oogschaduws!

W7 In The Mood Eye Colour Palette

Ik maakte natuurlijk ook een ooglook met de oogschaduws.

 • Over mijn gehele ooglid breng ik Venice aan als basis;
 • Wink gebruik ik om mijn crease aan te zetten en op de buitenste helft van mijn bewegend ooglid;
 • Met Katie zet ik de buitenste ‘V’ van mijn bewegend ooglid aan;
 • Ik gebruik Cargo om de buitenste helft van mijn bovenste wimperlijn zacht aan te zetten;
 • Met Oops highlight ik onder mijn wenkbrauw;
 • Shrimp komt in mijn binnenste ooghoek als highlight.

W7 In The Mood Eye Colour Palette

Ik ging dus voor een erg zachte, draagbare look die overal bij past. Een echte Naked look, dus!

W7 In The Mood Eye Colour Palette

Hier bracht ik ook mascara aan. Ik merkte dat de oogschaduws vrij gepigmenteerd zijn, en heel mooi in elkaar geblend kunnen worden. Zo creëer je met gemak een zachte, neutrale ooglook. Toch merkte ik dat sommige kleurtjes wat poederig waren (vooral Venice en Katie) dus hou er rekening mee dat je waarschijnlijk lichte fall-out kan krijgen.

W7 In The Mood Eye Colour Palette

Ik ben over het algemeen best tevreden met het palette. Op mijn ogen draag ik het liefst neutrale kleurtjes, en omdat de oogschaduws van het W7 In The Mood Eye Colour Palette bijna allemaal mat zijn, zien ze er heel stijlvol en zacht uit.

W7 In The Mood Eye Colour Palette

Conclusie
Het W7 In The Mood Eye Colour Palette is een dupe van prima kwaliteit, en heeft heel veel weg van het Naked 2 Basics oogschaduwpalette van Urban Decay. De oogschaduws hebben redelijk tot goed pigment, brengen zacht en gemakkelijk aan op de ogen, en blenden mooi samen. Een paar minpuntjes van het palette: er zit geen spiegeltje in het palette! Dat vind ik zo jammer, anders was het echt hét perfecte meeneempalette geweest. Bovendien zijn twee van de zes oogschaduws een klein beetje poederig, maar dat zien we graag door de vingers door zijn aantrekkelijke prijs. Ik geef het W7 In The Mood Eye Colour Palette een 7/10. Als je nog op zoek bent naar een basic, neutraal palette en je wilt niet teveel geld uitgeven, raad ik dit blikken doosje zeker aan!

Het W7 In The Mood Eye Colour Palette is verkrijgbaar bij MakeUpMustHaves.nl

Hou jij ook zo van dupes?

Heb je deze al gelezen?

7 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.