Essence Pure Nude Foundation

Ik las onlangs over een nieuwe foundation van essence, die heel vloeibaar is en een natuurlijke finish geeft. Uiteraard was ik onmiddellijk geïnteresseerd, want welke troeven heeft een foundation nog meer nodig? Ik struinde enkele Kruidvatfilialen af op zoek naar de foundation, en ik vond hem. Vandaag probeer ik hem voor je uit, en ik geef je mijn ongezouten mening. Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vond!

Essence Pure Nude Foundation

Allereerst wil ik vermelden dat ik het flesje van de nieuwe foundation best leuk vind. Oké, hij ziet er helemaal niet luxueus uit, maar ik vind hem wel erg schattig. De verpakking is erg licht en dat vind ik er heel fijn aan. De Pure Nude foundation zit in een flesje met een pompflacon, en werkt heel handig en hygiënisch. Tot zover zit het goed!

Essence Pure Nude Foundation

Het speciale aan de Pure Nude foundation is dat hij een heel natuurlijk effect heeft. De substantie is wat vloeibaarder dan andere foundations, hij heeft een subtiel matterende finish en hij smelt volgens essence perfect samen met de huid voor een ‘no-makeup feel’. Misschien wist je het al, maar ik gebruik erg graag de meer vloeibare foundations die een natuurlijke en onzichtbare finish geven. Ik gebruikte heel lang de L’Oréal Paris Nude Magique Eau De Teint, die tegenwoordig niet meer te verkrijgen is. Ik hoop dus dat essence een waardige vervanger kan bieden, want hoewel ik tegenwoordig de wat dikkere foundations ook wel kan smaken, vind ik dat een goede, lichte foundation toch altijd in mijn collectie moet zitten.

Essence Pure Nude Foundation

Testen, natuurlijk! Op de foto hierboven draag ik geen makeup. Mijn huid is op het moment niet dramatisch, ik heb geen al te gekke vlekken of plekjes die ik grondig moet bedekken, maar hier en daar is mijn huid wel aan de rode kant, en ik wil graag mijn teint egaliseren. Een lichte foundation is daarom op dit moment perfect voor mij: geen al te hoge dekking, maar toch genoeg om de kleur wat egaler te maken en roodheden wat minder opvallend te krijgen.

Essence Pure Nude Foundation

Op de foto hierboven draag ik de essence Pure Nude foundation. Ik bracht de foundation aan met een vochtige Real Techniques Miracle Complexion Sponge.

Al bij het eerste pompje dat ik op mijn hand pompte, zag ik dat de foundation veelbelovend was. Ik dipte mijn sponsje in de foundation, bracht hem voorzichtig stempelend aan en het effect dat ik zag vond ik ideaal. De dekking is licht tot medium, de foundation smelt inderdaad mooi samen met mijn huid, en de finish is lichtjes mat.

Essence Pure Nude Foundation

Links draag ik geen foundation – rechts draag ik de Essence Pure Nude Foundation

De Essence Pure Nude Foundation is wat minder vloeibaar dan de Eau De Teint, maar wel vloeibaarder dan de meeste vloeibare foundations. Hij brengt heel fijn aan en geeft geenszins het ‘plamuureffect’. Dit soort foundations zou iedereen moeten proberen: een egaliserend effect zonder er overdreven uit te zien. Ja, ik ben fan!

Essence Pure Nude Foundation

Op de foto hierboven heb ik mijn makeuplook afgemaakt.

Bij het afwerken heb ik niets negatiefs aan te merken, maar ik merk wel dat de foundation nét een tintje te licht is voor mijn huid. Als ik enkel de foundation op heb, valt dat niet meteen op, maar als ik bronzer en blush heb aangebracht, zie ik het een heel klein beetje. Het is niet dat ik deze foundation daarom niet zou dragen, maar als hij er in één tintje donkerder was, zou ik hem in die tint dragen. Dat is dan ook meteen het minpunt van deze foundation: hij is slechts verkrijgbaar in drie kleuren. Ik draag op de foto’s kleur 01 – Pure Beige, maar ik denk dat 02 – Pure Sand net wat te donker zou zijn en 03 – Pure Honey zou al helemaal geen match zijn.

Conclusie
Ik vind dat essence een erg mooie foundation heeft geproduceerd. De Essence Pure Nude Foundation is een lichte, vloeibare foundation, die een lichte tot medium dekking geeft, een vrij matte finish heeft en mooi samensmelt met de huid. Persoonlijk ben ik een liefhebber van dit soort foundations, en ik stel voor dat iedereen hem ook probeert. Dit is echt een ‘ik, maar dan nog mooier’ foundation, hij doet precies wat ik vind dat makeup hoort te doen. Het nadeel van de foundation is dat hij er maar in drie tinten is. Hopen dat jouw huidskleur erbij zit, dus! Ik geef deze foundation een 9/10, en ik hoop stiekem dat er binnenkort nog wat meer kleuren bij komen. En anders: twee tinten mengen om jouw perfecte kleur te vinden!

Heb jij de Essence Pure Nude Foundation al geprobeerd? En zo niet, ga je hem proberen?

Heb je deze al gelezen?

10 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.