Avène Soothing Moisture Mask

Mijn huid is vaak droog. Wanneer de zon begint te schijnen: droog. Als het wat kouder wordt: droog. Daarom is het voor mijn huid noodzakelijk om regelmatig wat extra zorg aan mijn huid te bieden. Ik schakel daarom regelmatig over van mijn normale reinigingsmelk naar een reinigingsolie, maar het allerliefst gebruik ik een verzachtend masker. Toen ik deze Avène Soothing Moisture Mask onlangs zag staan, hoopte ik dus erg dat mijn huid er blij mee zou zijn. Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vind.

Avène Soothing Moisture Mask

Avène is een erg gekend merk van bij de apotheek. Ze staan vooral bekend om hun zonneproducten, maar ze hebben nog veel meer verzorgingsproducten! Dit Soothing Moisture Mask, bijvoorbeeld, voor de gevoelige huid, is een rijk, crèmig masker dat niet hard wordt en je huid verzacht. Het werkt vochtinbrengend bij een gedehydrateerde huid, en herstelt de barrière van de huid. Bovendien is het hypo-allergeen en niet-comedogeen (dat wil zeggen dat het je poriën niet verstopt).

Avène Soothing Moisture Mask

Jarenlang gebruikte ik het Vitamine E masker van The Body Shop, die wat meer gel-achtig is en echt volledig in de huid trekt. Ik ben nog steeds fan, maar aangezien ik sinds een tijdje regelmatig de apotheek bezoek voor mijn verzorgingsproducten, besloot ik om eens wat nieuws te proberen.

Avène Soothing Moisture Mask

Het masker bevat als belangrijkste ingrediënt natuurlijk Avène Thermaal Water, dat kalmeert en verzacht, maar ook saffloerolie dat je huid voedt, en glycolen die je huid hydrateren. Je gebruikt het masker door een royale laag van het masker over de huid van je gezicht, en eventueel ook over de huid van je nek aan te brengen. Je laat het masker tien tot vijftien minuten intrekken en vervolgens veeg je wat overblijft voorzichtig weg met een tissue.

Avène Soothing Moisture Mask

Ik heb het masker ondertussen al zo’n vier keer gebruikt, dus ik heb er duidelijk mijn mening over kunnen vormen. Allereerst vind ik dat het masker heerlijk ruikt: zacht, verzorgend en niet te kunstmatig. De tube werkt bovendien ook erg gemakkelijk, zeker tegenover het potje van het Vitamine E masker waar je telkens wat masker moet uitscheppen. Ik laat het masker altijd zo lang mogelijk intrekken, en haal het daarna weg met water, want ik merk dat het de huid wel wat glimmend houdt als je het niet afspoelt.

Na het masker te gebruiken, voelt mijn huid duidelijk verzacht. De plekjes die ervoor wat branderig aanvoelden, voelen nu weer sterk en comfortabel. Elke vorm van trekkerigheid is weg, en mijn huid voelt zelfs voller aan. Ja, ik kan wel zeggen dat ik fan ben van het Avène Soothing Moisture Mask.

Conclusie
Zou ik het Avène Soothing Moisture Mask opnieuw kopen? Ja! Van zodra deze tube leeg is (dat duurt nog wel even, ik denk dat je met één tube zo’n tien tot vijftien keer kan doen) loop ik meteen weer naar de apotheek! Ik hou van dit soort verzorgende maskers, die doen wat ze zeggen en bovendien ook goed zijn voor de gevoelige huid. Het masker verzacht duidelijk, hydrateert mijn huid en doet mijn huid er vol en gezond uitzien. Een dikke 9/10, dus! Zoek jij nog een masker voor je droge huid? Skip dan de supermarkt en de drogist, en loop eens langs je apotheker voor dit Soothing Moisture Mask van Avène. Ik raad het iedereen aan!

Hoe verzorg jij je droge huid?

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.