Acteren in een videoclip!

Ik vermeldde het al bij mijn favorieten: ik heb afgelopen week meegespeeld in een videoclip! Helemaal per toeval ben ik erin terechtgekomen, en dinsdag kwam de clip online. Ik had nooit eerder echt geacteerd, dus ik wist geenszins wat ik ervan moest verwachten. Het was een hele leuke, spannende ervaring die ik graag met jullie deel. Lees snel verder voor veel foto’s en verhalen! 

Runaways

De titel van het nummer is Runaways (We Are) door de DJ Akyra samen met zangeres Jannika. Ik denk dat het genre tekstyle is, maar ik weet het niet zeker (ik ken niet zo veel van zulke muziek). De clip werd gemaakt door het productiehuis Rotate.

Runaways

Om het verhaal van de clip even kort samen te vatten: Julie (ik) en Maarten (Felix – hierboven op de foto) zijn een koppel en zijn verliefd. Julie heeft een moeilijke thuissituatie: haar ouders maken vaak ruzie. Wanneer ze op een dag thuiskomt, maken haar ouders opnieuw ruzie, en ze is het beu: ze loopt weg van huis en gaat samen met haar vriend naar een feest.

11994121_10206552998796396_1467848593_o

Er waren twee opnamedagen. De eerste dag namen we de scènes in het huis van Julie op: het thuiskomen, de vader die thuiskomt en vooral: de ruzie. Mijn ‘moeder’ had zoals ik nog nooit geacteerd, en was aanvankelijk nerveus. Maar toen mijn ‘vader’ – die al vaker had geacteerd – haar wat moed had ingesproken, ging het erg vlot. Op het einde van de dag liep de ruzie zelfs bijna uit de hand! Ik was erg onder de indruk van de intensiteit van het acteerwerk, ik had zoiets nog nooit meegemaakt. Het voelde allemaal zo echt!

12005920_10206553000636442_745100434_o

Hierboven zie je Stephen aka Akyra zich misdragen en de acteurs af te leiden van hun werk.

12001731_10206553002796496_1427260451_o

Gelukkig was er ook genoeg tijd om even te knuffelen met Mila! Rechts op de foto zie je mijn ‘vader’, Marc. Hij kon enorm goed ruziemaken! Topacteur!

Runaways

Runaways

Op dag twee gingen we filmen op de Meir in Antwerpen. De scènes waarin Julie met Maarten over de Meir loopt werden opgenomen, en ook de scène waarin Julie in paniek wegloopt van huis (en tegen Akyra aanbotst). Ik moest wel bijna tien keer tegen Akyra aanbotsen, en zoals je op de foto hierboven kan zien is hij niet van de kleinste, en werd ik praktisch elke keer omvergelopen!

Runaways

12008249_10206552999676418_1753975310_o

Daarna werden er nog wat scènes opgenomen met Julie en Maarten, gingen we met z’n allen iets eten, en vertrokken we naar het feest om daar de laatste scènes op te nemen. Tot diep in de nacht waren we nog bezig, en de sfeer was superleuk!

https://silkeblogs.com/2015/09/13/w7-big-lash/

Op de foto hierboven zie je mijn uitzicht tijdens de opnames op de Meir. Ik moest ontelbare keren naar de camera toe (en van de camera heen) lopen, terwijl Gilles, Stijn, Stephen, Julie, Felix, de figuranten en Mila (het hondje) erop stonden te kijken. Een heel grappig zicht was dat steeds, hoe ze me telkens kwijtraakten op de drukke Meir.

11903755_957423424301359_4947974513728143521_n

En natuurlijk moesten we een groepsfoto nemen. Ik sta links, naast mij Annelore – een van de figuranten – en achter haar Felix (die Maarten, mijn vriendje speelde). Naast Felix staat Stephen (Akyra, de artiest) en daarnaast staan de drie andere figuranten. Daarnaast staat Gilles, de cameraman én regisseur van de clip, met naast hem zijn assistent Stijn.

En dan nu het moment waarop iedereen heeft gewacht: de clip!

Als laatste wil ik nog eens iedereen bedanken, want ik heb echt een enorm leuke ervaring achter de rug. Dankje Stephen, want zonder jouw muziek was deze clip er natuurlijk nooit geweest, danku aan Felix, die zo goed mijn vriendje voor één dag heeft gespeeld, ook bedankt aan alle andere acteurs, figuranten en mensen die meeliepen, iedereen heeft het supergoed gedaan, en natuurlijk bedankt aan Gilles, die alles heeft mogelijk gemaakt!

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.