Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

Wat vind ik het altijd leuk als ik een budget dupe vind van een duur product. Ik kan er oprecht enthousiast van worden. Maar onlangs vond ik een dupe van een budgetproduct, dat nog goedkoper was dan het originele budgetproduct. Ik heb het over het Boulevard de Beauté oogschaduwdoosje in de kleur Amazing Smokey Eyes dat ik vond bij Lidl. Een dupe van een dupe, kan het nog ingewikkelder? Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vond! 

Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

De eerste gedachte die door mijn hoofd schoot was: dit is één van de nieuwe oogschaduwdoosjes van essence! Maar toen ik beter keek, leek het doosje van een ander, mij onbekend merk te zijn: Boulevard de Beauté. Ik had er nog nooit van gehoord, jij wel? De oogschaduwdoosjes van essence bestaan al even, en zijn geïnspireerd op de doosjes van Benefit, vooral op hun prachtige verpakkingen. Ik vond de doosjes van in het begin al superleuk, vooral de verpakkingen, maar het was er nooit van gekomen om er eentje aan te schaffen. De look in a box van Boulevard de Beauté ging daarentegen meteen mee naar huis, ik was zo benieuwd!

  • Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes, €3,99

Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

Om te beginnen vind ik de verpakking al superleuk. De kleurtjes en patronen zijn in vintage stijl en op de voorkant van het doosje staat een pin-up. De look is duidelijk ook geïnspireerd op de stijl van Benefit, en doet me ook wel denken aan The Balm. Ook de binnenkant ziet er super uit: het spiegeltje in de vorm van een wolkje, de paarse binnenkant en natuurlijk ook de twee kaartjes die je uit de zijkant kan schuiven.

Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes
 Het oogschaduwpalette bevat zes kleuren oogschaduw, en een klein dubbelzijdig sponsapplicatortje. De applicator had er voor mij écht niet bij hoeven zijn, zeker voor een smokey eye heb je écht een fluffy blendingkwast nodig, dus met deze sponsjes ben ik helemaal niets. De kleurtjes zien er wél erg goed uit; twee highlighters, een fel paarse oogschaduw en drie donkerdere kleuren.

Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

Al ziet een palette er goed uit in de pan, je moet toch altijd wachten tot het swatchen om een oordeel te vellen over de kleuren. De oogschaduws van Boulevard de Beauté zijn prima gepigmenteerd, en zijn verre van korrelig. Even de kleurtjes op een rijtje:

  1. White Sparkle: een witte highlighter met een mooie, bijna parelmoer shimmerfinish. Ideaal voor in de binnenste ooghoek en erg goed gepigmenteerd en zacht
  2. Silver Slate is een donkergrijze oogschaduw die niet zo goed gepigmenteerd is als zijn linkerbuur, maar best nog wel op te bouwen valt en een subtiele shimmer bevat.
  3. Black Pearl ziet er in de pan misschien heel intens zwart uit, maar op de swatch heeft hij ongeveer dezelfde intensiteit als Silver Slate.
  4. Purple Haze is een erg goed gepigmenteerde, felpaarse oogschaduw. Zijn finish is mat en hij is de statement kleur uit het palette.
  5. Midnight Sea is een donkerpaarse oogschaduw, die niet helemaal tot zijn recht komt bij de swatches. Hij lijkt wat grijzer op de huid dan in de pan.
  6. Mary Rose is een lichtroze, matte highlightkleur die het palette compleet maakt. Een matte highlighter vind ik altijd een pluspunt aan een palette!

Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

Achter het spiegeltje van het palette zitten ook twee kaartjes waar een look opstaat: de Casual Look en de Glamour Look. Kaartjes als deze zijn erg handig voor mensen die niet weten waar ze moeten beginnen, en welke kleur ze waar moeten plaatsen. Ik testte de twee looks uiteraard voor je uit!

Casual Look

Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

Op de foto’s hierboven heb ik de Casual Look uit het palette gemaakt. Ik vind de look best mooi: hij is subtiel, maar heeft toch een beetje kleur om het wat opgewekter te maken. De oogschaduws werkten trouwens ook erg goed mee! Ze brachten gemakkelijk aan en lieten zich zonder moeite uitblenden. Een casual look voor overdag heb je met dit palette zo gemaakt!

Glamour Look
Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

De tweede look – de Glamour Look – is al wat meer ‘smokey eye’. Ook deze look vind ik erg geslaagd. Smokey eyes staan bijna altijd goed, en je kan ze opbouwen tot hoever jij vind dat ze mogen gaan. Ik heb braaf de uitleg op het kaartje gevolgd en het resultaat mag er best zijn! Zo zou ik ook wel een look maken. Naast een simpele, alledaagse look kan je dus ook gemakkelijk een wat zwaardere smokey eye maken!

Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes

Conclusie

Als ik niet had geweten hoe budget het Amazing Smokey Eyes palette van Boulevard de Beauté was, had ik nooit gedacht dat hij een budget-budgetdupe was. Zijn pigment is goed, de kleurtjes blenden mooi en de vormgeving van het doosje is echt fantastisch. Bovendien vind ik de twee kaartjes met uitleg die achter het spiegeltje zitten heel handig voor mensen die nog niet goed weten hoe ze een ooglook moeten aanpakken, of als ik eens geen inspiratie heb. Ik raad dit palette dan ook vooral aan aan mensen met groene ogen (de paarse oogschaduws laten je groene ogen extra opvallen) die nog niet veel paletten hebben en zich graag willen laten inspireren! Het Boulevard de Beauté Amazing Smokey Eyes krijgt van mij een 8/10. Ik ben blij verrast met dit goedkope pareltje!

De paletten van Boulevard de Beauté zijn verkrijgbaar in het beauty-assortiment van Lidl.

Heb jij onlangs nog een onbekende schat ontdekt?

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.