Essence Liquid Lipsticks

Ik geef het toe: ik ben een echte verzamelaar als het op lipsticks aankomt. Het maakt niet uit hoeveel ik er weggeef, mijn verzameling lipproducten lijkt steeds te blijven groeien. Momenteel heb ik wat gebrek aan plaats, maar dat houdt me niet tegen om nieuwe lipjes te blijven proberen! Vandaag bespreek ik een nieuw product van essence: de Liquid Lipsticks. Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vind!

Essence Liquid Lipsticks

Als het op lipsticks aankomt, probeer ik me altijd in te houden. Ik heb er immers meer dan genoeg in vrijwel elke kleur die je maar kan bedenken. Toch trokken de nieuwe Liquid Lipsticks mijn aandacht. Ik werd aangetrokken door de leuke verpakkingen, die er simpel en schattig uitzien. Ook het concept liquid lipstick sprak me meteen aan, want zoals je misschien weet ben ik enorme fan van de Rimmel Apocalips Lacquers. Ik hoopte dus een essence variant te hebben gevonden van de Apocalips.

  • Essence Liquid Lipsticks, €2,59

Essence Liquid Lipsticks

De Essence Liquid Lipsticks zijn er in totaal in zes kleuren, van lichtroze naar nude naar een diepe bessenkleur. Ik kocht twee tinten, en koos voor 05 – Peach Party en 06 – Make A Statement. Het idee achter de Liquid Lipsticks is erg leuk gevonden: het zijn lipglossjes die gemakkelijk aanbrengen als een lipgloss, maar de dekking hebben van een lipstick. Oh, en trouwens: ook CATRICE heeft de Liquid Lipsticks in haar assortiment opgenomen, daar heten ze Shine Appeal Fluid Lipsticks.

Essence Liquid Lipsticks

Ik vond om eerlijk te zijn alle kleurtjes er wel leuk uitzien, maar besloot om me toch enigszins te gedragen en slechts twee van de zes kleurtjes uit te kiezen. 05 – Peach Party vond ik er heel fris en zomers uitzien, en leek me een mooie nude kleur voor mijn nogal moeilijke lippen. De Liquid Lipsticks hebben een kort, plat lipglossapplicatortje dat er best goed uitziet. Er zit aardig wat product op de applicator, waardoor ik de kleur ook gemakkelijk op mijn lippen zal krijgen.

Essence Liquid Lipsticks

06 – Make A Statement vond ik er echt prachtig uitzien. De laatste tijd ben ik weer heel erg into donkere lippen – misschien komt dat omdat de herfst er begint aan te komen, maar daar praat ik liefst niet over – en deze subtiel donkere bruin-paarse kleur stak in de winkel mijn ogen uit, dus kwam hij met me mee naar huis.

Essence Liquid Lipsticks

En toen was het natuurlijk tijd om te swatchen! Op de foto hierboven heb ik links 05 – Peach Party geswatcht, met daarnaast 06 – Make A Statement.

Tijdens het aanbrengen van de liquid lipsticks merkte ik plots dat de lipsticks niet zo vloeibaar waren als ik had verwacht. Ik dacht dat ze qua substantie vergelijkbaar zijn met die van de Rimmel Apocalips, maar ze zijn een stuk minder vloeibaar. Je kan ze eerder vergelijken met een echte lipgloss. Op zich is dat niet zo erg, maar persoonlijk hou ik niet van het kleverige gevoel dat een lipgloss op je lippen achterlaat. Verder vind ik dat de lipsticks wél erg goed dekken, dus wat dat betreft ben ik zeker niet ontevreden!

Essence Liquid Lipsticks

Essence Liquid Lipsticks

Op de foto’s hierboven zie je hoe mijn lippen eruitzien zonder lipstick. Ik heb van nature vrij donkere lippen, dus lipsticks die ook maar iets te licht zijn, doen me er ziek en flauw uitzien.

05 – Peach Party

Essence Liquid Lipsticks

Essence Liquid Lipsticks

Ik had 05 – Peach Party een stuk warmer verwacht, maar op mijn lippen ziet hij er vrij roze uit. Lelijk vind ik hem niet, integendeel: hij dekt goed, brengt gemakkelijk aan en heeft een fris, lief kleurtje. Enkel het kleverige gedeelte van de lipstick vind ik niet aangenaam: hij voelt op mijn lippen echt aan als een lipgloss, en geenszins als een lipstick.

Essence Liquid Lipsticks

Ik besloot om hem nog wat verder te testen: wat zou er gebeuren als ik het kleverige gedeelte afhap op een tissue. Blijft er nog kleur op mijn lippen zitten? Zoals je op de foto hierboven ziet, blijft er heel wat kleur op mijn lippen na het afhappen. Helemaal niet-kleverig krijg ik de lipstick niet, hij blijft altijd een klein beetje plakken, maar op deze manier is hij wel veel aangenamer om te dragen. Jammer genoeg is na één hap wel alle gloss verdwenen.

06 – Make A Statement

Essence Liquid Lipsticks

Essence Liquid Lipsticks

06 – Make A Statement vond ik er in de huls echt prachtig uitzien: een stijlvolle, wat diepere kleur die toch niet overdreven is. Op mijn lippen vind ik dat hij er iets minder donker uitziet dan ik had verwacht – maar dat gebeurt wel vaker bij mijn lippen. Hij ziet er gewoon rood uit, misschien zou je hem net dieprood kunnen noemen, maar bruin-paarsig ziet hij er op mijn lippen niet meer uit.

Essence Liquid Lipsticks

Ook deze tweede liquid lipstick onderging de ‘haptest’. Hoewel de kleur niet meer zo fel op mijn lippen zit, kan je toch een beetje een rodere gloed over mijn lippen zien. Niet enorm indrukwekkend, maar het is ook niet lelijk.

Essence Liquid Lipsticks

Conclusie

Ik had hoge verwachtingen voor de Essence Liquid Lipsticks, maar jammer genoeg zijn ze niet volledig ingelost. De kleurtjes zijn best leuk, en ze dekken ook prima, maar de substantie van de lipsticks laten te wensen over. Zo zijn ze erg kleverig, zoals een plakkerige lipgloss, en blijven ze niet heel goed zitten. Als ik één keer afhap, is vrijwel alle ‘gloss’ weg, en blijft er enkel een onopvallend laagje kleur over. Nee, ze zijn zeker niet te vergelijken met de Rimmel Apocalips Lacquers. Ik geef de Essence Liquid Lipsticks daarom slechts een 5/10. Geef mij maar een échte lipstick, of een Apocalips, natuurlijk!

Heb jij al een van de liquid lipsticks van CATRICE of essence geprobeerd?

Heb je deze al gelezen?

2 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.