Revlon Illuminance Creme Shadows

Mijn ultieme tip om de meest natuurlijke makeuplook te maken is om zo veel mogelijk crèmeproducten te gebruiken: foundation, blush, bronzer, maar ook oogschaduw bestaat in crèmevorm. Ik besloot dat het tijd werd om eens iets te vertellen over een crème oogschaduw, dus vandaag review ik twee Illuminance Creme Shadows van Revlon. Lees snel verder en ontdek mee hoe een crème-oogschaduw werkt! 

Revlon Illuminance Creme Shadows

Een crème-oogschaduw heeft zowel voor- als nadelen. Zo geven oogschaduws in crèmevorm een erg natuurlijk huid-achtig resultaat, en kunnen ze beter blijven zitten dan poederoogschaduws. Anderzijds zijn ze niet gemakkelijk te blenden en kruipen ze gemakkelijk in de lijntjes van je oogleden. Mijn verwachtingen voor de Revlon Illuminance Creme Shadows zijn gemengd, al heb ik er een goed gevoel bij.

  • Revlon Illuminance Creme Shadows, €6,99

Revlon Illuminance Creme Shadows

De Revlon Illuminance Creme Shadows zijn beschikbaar in zes tinten, waarvan ik twee palettes in mijn bezit heb. Ik koos voor de kleuren Not Just Nudes en Black Magic. Ik vind de kleurtjes in de paletten stuk voor stuk erg mooi, en ook de paletten zelf moeten niet onderdoen. Op de bovenkant van elk palette zit een reliëf waarin je de kleurtjes van de oogschaduws al kan zien. De paletten voelen erg licht aan, en lijken me ook ideaal om mee te nemen!

Not Just Nudes

Revlon Illuminance Creme Shadows

Laat ik beginnen met het meest neutrale palette: Not Just Nudes. Het palette bevat vier kleurtjes: een medium grijze tint, lichtgeel, een goud-koperachtige tint en een medium bruine kleur. De kleurtjes zien er allemaal mooi uit, ik kan niet kiezen welke tint ik er het leukst vind uitzien. Bovendien passen de kleuren erg mooi samen, dit palette bevat vier kleurtjes om een mooie look te maken.

Revlon Illuminance Creme Shadows

Toen ik het palette voor de eerste keer opende, schrok ik even: het product zit namelijk niet aan de ‘onderkant’ van het palette, maar onder het bovenste deel, dus onder de reliëfs die bovenop het palette zitten. Op zich is dat niet heel onlogisch, maar het voelt écht vreemd aan. Het palette bevat een relatief groot spiegeltje, waardoor hij nog idealer is om mee te nemen.

Revlon Illuminance Creme Shadows

De swatches bevallen me uitstekend! Elke oogschaduw is erg mooi gepigmenteerd, en de crèmes voelen heel zacht op mijn huid. De kleuren hebben elk een lichte shimmer finish, zonder overdreven te zijn. Vooral de medium bruine kleur vind ik er mooi uitzien.

Revlon Illuminance Creme Shadows

Revlon Illuminance Creme Shadows

Op de foto’s hierboven heb ik het Not Just Nudes palette gebruikt om een ooglook mee te maken. Zoals je kan zien is het een erg neutrale, subtiele look geworden. Veel intenser kon ik de kleuren ook niet maken op mijn ooglid: omdat ze zo mooi samensmelten met mijn huid, lijkt het of mijn ooglid van nature deze kleuren heeft. Ik vind het effect best mooi, al blijft het een heel naturelle look. Ik heb alle tinten aangebracht met mijn vingers, en dat ging prima, zelfs het blenden! Enkel onder mijn oog heb ik even een kwastje gebruikt.

Black Magic

Revlon Illuminance Creme Shadows

Het tweede palette heet Black Magic en dat vind ik een erg gepaste naam. De vier kleurtjes uit Black Magic passen iets minder mooi samen dan het eerste palette, maar toch vind ik ook deze kleuren allevier erg mooi. Vooral de linkse oogschaduw trekt mijn aandacht!

Revlon Illuminance Creme Shadows

Het palette bevat twee highlighters, een matte en eentje met shimmers. Ook de zwarte oogschaduw is mat, en hopelijk is hij zo gepigmenteerd als hij eruit ziet in de pan. Het palette bevat ten slotte ook een statement kleurtje, en dat is natuurlijk paars – de kleur van de magie!

Revlon Illuminance Creme Shadows

De swatches van het tweede palette zien er ook erg degelijk uit. Elke oogschaduw geeft een mooie dekking, en het pigment is best indrukwekkend. Vooral de twee matte oogschaduws wekken mijn indruk: de witte oogschaduw lijkt me een ideale highlighter en de zwarte oogschaduw kan ik misschien gebruiken als eyeliner!

Revlon Illuminance Creme Shadows

Revlon Illuminance Creme Shadows

Op de foto’s hierboven heb ik een ooglook gemaakt met het Black Magic palette. Ik Ik gebruikte de highlighter met shimmers in mijn binnenste ooghoek, de paarse tint op het midden van mijn bewegend ooglid, de matte highlighter onder mijn wenkbrauw en de zwarte oogschaduw als eyeliner. Opnieuw is de look erg onopvallend gebleven, al moet ik even benadrukken dat de zwarte oogschaduw echt enorm goed gepigmenteerd is. De oogschaduws blenden allemaal heel erg gemakkelijk, en daarom veeg je de kleur snel weg. Verder vind ik ook dat de paarse oogschaduw een fijne glow aan mijn ogen geeft. Het valt misschien niet meteen op dat ik oogschaduw draag, maar toch zie je dat er iets ‘extra’s’ is.

Revlon Illuminance Creme Shadows

Om even te laten zien hoe de oogschaduws dragen doorheen de dag maakte ik bovenstaande foto. Ik draag enkel de medium bruine kleur uit het Not Just Nudes palette over mijn gehele ooglid. Op de foto hierboven heb ik er een volledig dag opzitten, en zit de oogschaduw al zo’n tien uur niet-bijgewerkt op mijn ooglid. Ik had gehoopt dat hij muurvast zou blijven zitten, maar jammer genoeg trekt de crème toch wat in de lijntjes. Een goede oogschaduwbasis gebruiken lijkt me dus erg belangrijk. Ik denk dat de crème-oogschaduws ook erg goed dienst kunnen doen onder een poederoogschaduw: door het poeder over de crème krijg je een intense kleur die stevig blijft zitten.

Conclusie

Ik had gemengde gevoelens over de Revlon Illuminance Creme Shadows. Uiteindelijk bleken ze een heel mooi pigment te hebben, en voelden ze ook erg zacht aan op de huid, maar blendden ze iets te gemakkelijk weg waardoor de kleur op de oogleden niet erg zichtbaar zijn. Toch kan ik de subtiele look die ik met de paletten creëerde wel appreciëren, ze geven mijn blik net wat meer zonder overdreven fel over te komen. Ik blijf dus achter met eerder positieve gevoelens. Ben jij iemand die houdt van gemakkelijke producten, die je een naturelle look geven zonder moeite? Dan is dit product zeker iets voor jou! Ik geef de Revlon Illuminance Creme Shadows een 8/10, ik ben ervan overtuigd dat ze vaker gebruikt zullen worden.

De producten van Revlon zijn verkrijgbaar in verschillende webshops, en ook bij Galeria Inno.

Gebruik jij wel eens crème-producten?

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.