Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

Matte lipkleuren, ik kan er maar niet genoeg van krijgen. Ik kies bijna elke keer voor een matte lipstick, en als ik toch voor een glanzende kleur ga, heb ik de neiging om hem mat te maken met poeder. Lipgloss is écht niets voor mij, en ik heb er dus bijna geen enkele in mijn bezit. Normaal gezien word ik in de winkel nooit aangetrokken tot lipglossjes, maar deze Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect ‘glossjes’ trokken mijn aandacht. Een matte lipgloss? Is dat geen oxymoron? Een lipgloss glanst naar mijn weten altijd, hoe kan dit? Als jij je dit ook afvraagt, lees dan zeker verder!

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

In totaal zijn er vijf matte tinten verkrijgbaar van de Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect glossjes, waarvan ik er drie mee naar huis nam. De ‘lipgloss’ is verpakt in een typische lipglossverpakking: een lange huls waar je dop van af draait, met een sponsapplicator. Ik begin te begrijpen wat voor product dit kan zijn: ze lijken best op liquid lipsticks, die ik heel fijn vind. Laten we hopen dat dat ook het effect is dat ze geven!

  • Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect, €2,39 bij Kruidvat

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt EffectDe eerste kleur van de lipglossjes is kleur 05 – Velvet Rose, een melkroze tint, die me een mooie nude kleur lijkt voor mensen met wat lichtere lippen. Het is een vrij koele kleur, dus ik denk dat dit een kleur is die best veel mensen staan. Voor mij zal hij waarschijnlijk net wat te licht zijn.

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

06 – Soft Nude is wat donkerder en iets bruiner van ondertoon. Soft Nude is een kleur die lijkt op de natuurlijke kleur van mijn lippen, en dus wat beter zal staan dan Velvet Rose. Deze Soft Nude is een erg trendy kleurtje, hij heeft wel wat jaren ’90 en Kylie Jenner!

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

Natuurlijk kan een felrode kleur niet ontbreken, en hier is hij dan: 07 – Silky Red, een fel- en felrood met een koele ondertoon. Ik draag heel graag rood, en de naam van de lipgloss past bovendien perfect bij mij. Ik voorspel dat dit een goede wordt!

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

Op de foto hierboven heb ik de Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect lipgloss/lipsticks op mijn arm geswatcht.

Met één veegje is dit het resultaat. Het pigment kan niet beter, en de dekking is erg hoog. Ik had de ‘matte glossjes’ wat matter en droger verwacht, maar ze voelen heel romig aan, zelfs romiger dan een liquid lipstick. Ze zijn heel glad, maar blijven wel goed zitten. Toen ik de swatches van mijn arm wou vegen, had ik oogmakeup-remover nodig om alle kleur weg te krijgen.

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

Op de foto’s hierboven draag ik geen lipstick. Mijn lippen zijn van nature vrij donker, en nogal aan de koele kant. Een nude lipstick vinden is daarom een moeilijke opdracht voor mij.

05 – Velvet Rose

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

Velvet Rose is minder licht dan ik had verwacht, ik vind dat de kleur nog best draagbaar is, zelfs voor mij. Ik was al langer op zoek naar een lichtroze lipkleur die me staat, en deze vervult die rol best goed.

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

De textuur, ik was er zo benieuwd naar. Tijdens het aanbrengen voelde de ‘lipgloss’ aan als een zachte mousse. Ik had verwacht dat ze als een matte lipstick zouden aanvoelen, en mat zouden opdrogen. Dat is niet het geval: ze drogen niet op als een lipgloss, maar blijven dezelfde mousse-achtige textuur behouden. Verder vind ik wel dat de lipgloss niet volledig egaal op mijn lippen zit, en dat hij velletjes een beetje benadrukt. Vanop een afstand ziet hij er goed uit, maar echt perfect zit hij niet op de lippen.

06 – Soft Nude

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

Soft Nude vind ik echt prachtig: hij is een mooie nude kleur voor mij, maar is toch nét wat donkerder dan mijn eigen lipkleur, zodat hij er heel stijlvol uitziet. De combinatie van de kleur met de matte finish vind ik echt fantastisch. Opvallend is hij niet, maar hij maakt wel een statement.

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

Soft Nude brengt gelukkig wat egaler aan dan Velvet Rose. Mijn lippen zijn volledig bedekt, en hij benadrukt velletjes veel minder. Voor een matte lipstick vind ik dat hij best mooi op mijn lippen zit.

07 – Silky Red

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

En hier is ‘mijn’ kleur: Silky Red. Hij knalt van mijn lippen af, ik vind hem erg mooi. Rode lippen zijn echt mijn ding, en hoewel dit niet écht een herfstkleurtje is, draag ik hem maar al te graag.

Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect

Silky Red brengt mooi egaal aan op mijn lippen, benadrukt velletjes niet, en blijft bovendien erg goed zitten. Dat doen alle kleurtjes, trouwens, ik schat dat ze het toch zo’n 4 à 5 uur volhouden. Ik had verwacht dat ze door hun romige en zachte textuur niet goed zouden blijven zitten, maar die verwachting bleek niet te kloppen.

Conclusie

Ik ben erg blij dat ik de Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect glossjes heb geprobeerd. Ik had er niet veel goeds over gelezen, maar ze bevallen mij heel erg goed. De kleurtjes zijn heel mooi, de finishes zijn fluweelmat, ze voelen superlekker aan op mijn lippen, en blijven goed zitten. Ik geef de Essence XXXL Longlasting Lipgloss Matt Effect lipgloss/lipsticks een 9/10. Wat vind ik het leuk als ik iets ‘nieuws’ ontdek!

Heb jij de ‘matte lipglossjes’ van essence al geprobeerd?

P.S.: volg je Silkeblogs al?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.