Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte

Het oogschaduwpalette dag ik vandaag laat zien stond echt al heel lang op mijn verlanglijstje. Sinds het palette uitkwam, wou ik het keer op keer online bestellen, maar telkens was het uitverkocht. Niet zo vreemd, want het Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte bevat maar liefst 32 matte oogschaduws, en is dus echt een must have. Wil je weten of ik het palette goed vond toen ik het uiteindelijk vond? Lees dan snel verder!

Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte

De paletten van Makeup Revolution zitten altijd verpakt in de mooiste doosjes. Het Flawless Matte palette zit in een prachtige koperkleurige verpakking, met een opvallende metallic finish. Het Flawless Matte palette is al mijn derde palette uit de Ultra Eyeshadow palettenlijn, na het originele Flawless palette en het Eyes Like Angels palette.

  • Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte, €9,99 bij onder andere MakeupMusthaves.nl

Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte

Dit is hoe vrijwel elk Makeup Revolution palette eruitziet: een glanzende, zwarte verpakking met gouden, koperen of zilveren letters. Ik hou wel van de look van de producten van Makeup Revolution: ze zien er allemaal erg stijlvol en professioneel uit. Het enige jammere aan de verpakking is dat niet alle nodige informatie op de voorkant van de paletten staat. Alledrie de Ultra Eyeshadow paletten zien er langs de voorkant dus hetzelfde uit, en je moet de paletten effectief omdraaien (of openen) om te zien welke kleurtjes in het palette zitten.

Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte

Al bij de eerste blik die ik in het palette wierp, kreeg ik kriebelhandjes: matte oogschaduws zijn echt ongelooflijk handig, en in dit palette zitten er maar liefst 32 verschillende. Licht kleuren, donkere oogschaduws, met koele én met warme ondertoon. Elke tint heeft ook een naam, en dat vind ik paletten altijd nét iets leuker maken.

Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte

Qua kleurkeuze is er geopteerd voor allemaal vrij natuurlijke, neutrale tinten. Met dit palette kan je echt een heel eind komen, of je nu een subtiele of een opvallende look wil maken. Ik ben erg blij dat er zowel heel lichte als heel donkere kleuren in het palette zitten, maar van mij had er enkel nog een echt witte kleur in gemogen. Dan was de kleurencombinatie écht perfect geweest.

Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte

Op de foto hierboven heb ik de bovenste twee rijen geswatcht op mijn arm. Links zie je de bovenste rij, rechts de tweede. De bovenste foto is zonder flits, de onderste foto is mét flits.

Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte

Hierboven swatchte ik de onderste twee rijen oogschaduw. Links zie je de derde rij, en rechts de vierde en onderste rij. Bovenaan zonder flits, onderaan mét flits.

Met matte oogschaduws is het altijd even afwachten of het pigment goed zit. Matte oogschaduws zijn immers vaak moeilijker om goed gepigmenteerd te krijgen dan glanzende oogschaduws. Over het pigment van het Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte ben ik niet teleurgesteld. De donkerste kleuren zijn echt heel goed gepigmenteerd, de lichtste kleuren wat minder, maar hun pigment is ook zeker niet slecht. De textuur van de oogschaduws is bovendien ook veel minder korrelig dan ik had verwacht, én ze blijven daarbij nog eens heel goed zitten. Ik moest echt een oogmakeup remover gebruiken om alle kleur van mijn arm te krijgen.

Op de foto’s hieronder heb ik een aantal looks gecreëerd met het Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte.

Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte

Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte

Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless MatteMakeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte

Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte

Met het Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte was het gemakkelijk om telkens een mooi oogschaduw te maken: ze zijn goed gepigmenteerd, de kleuren passen allemaal mooi samen en ze blenden gemakkelijk uit. Doordat alle tinten mat zijn, blijft de look erg modern en natuurlijk ogen. Ik merk dat ik ook bij opdrachten dit palette essentieel vind, en het telkens opnieuw erbij neem. Zeker als ik iemand met een wat rijpere huid moet opmaken, is het belangrijk dat ik genoeg matte tinten bij heb, en daarvoor is dit palette uiteraard ideaal.

Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte

Conclusie

Het Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte heeft me geenszins teleurgesteld. De kleuren passen mooi samen, het pigment zit erg goed, evenals de textuur, en ze blenden mooi samen. Ik gebruik het palette steeds vaker, en ik vind het echt een essential om mee te nemen naar opdrachten en ook voor mezelf is dit een van m’n favorieten paletten. Ook de prijs is een voordeel, voor nog geen tien euro is het palette van jou. Het enige minpuntje aan het palette is dat er geen zuiver witte kleur inzit, dat had het palette echt perfect gemaakt. Ik geef het Makeup Revolution Ultra Eyeshadow Palette Flawless Matte een 9/10.

Gebruik jij vaak matte oogschaduw?

P.S.: volg je Silkeblogs al?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.