4 Stappen Naar Een Gezonde Mond: Mijn mondverzorgingsroutine

Om er mooi uit te zien moet je verzorgd zijn, en uiteraard wil je een prachtige glimlach. Goed verzorgde tanden en een frisse adem hebben is belangrijk, en dat weet iedereen. Bovendien probeer ik mijn tanden in goede conditie te houden, omdat ik echt een heilige schrik heb van de tandarts. Als ik enkel nog maar denk aan de geur van de wachtkamer, het geluid hoor van een tandartsboor, krimp ik ineen. Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn tanden – en de rest van mijn mond – verzorg. Lees snel verder!

Mijn mondverzorgingsroutine

Ik ben echt heel erg bang van de tandarts, ik schaam me er echt voor! Maar het voordeel van mijn angst is dat ik daardoor wel extra mijn best probeer te doen om mijn mond gezond te houden. Mijn gehele mondverzorgingsroutine bestaat uit vier stappen. Ik probeer me aan die vier stappen te houden, maar ik doe ze niet altijd allevier. Als ik heel laat thuiskom, bijvoorbeeld, poets ik enkel mijn tanden, of als ik ergens ga slapen, neem ik niet altijd alles mee. Toch probeer ik mezelf te pushen om alle stappen elke keer te doen. Mijn trucje: ik denk gewoon aan dat vreselijke geluid van de tandartsboor!

Stap 1: tanden poetsen

Mijn mondverzorgingsroutine

Oké, dit ligt voor de hand: je moet minstens twee keer per dag je tanden poetsen! Thuis en op kot heb ik een elektrische tandenborstel, maar regelmatig gebruik ik ook een manuele tandenborstel. Mijn tandarts heeft me verteld dat je je tanden best drie minuten lang poetst, of zoals mijn lerares biologie ooit op mijn verjaardag zei: vier keer het liedje happy birthday to you zingen. Het is bovendien belangrijk dat je niet teveel druk op je tandenborstel zet. Welke tandpasta je gebruikt maakt niet erg veel uit, maar ik kies meestal voor een witmakende tandpasta.

Stap 2: ragen

Mijn mondverzorgingsroutine

Ik heb een draad achter mijn tanden die ze op hun plaats houdt, dus met een draadje kan ik mijn tanden amper flossen. Mijn tandarts vertelde me ooit over deze kleine ‘borsteltjes’, dus ik trok naar de winkel en kocht de fijnste exemplaren die ik kon vinden. Ik verwachtte dat ik met het borsteltje nooit tussen mijn tanden zou kunnen, maar dat valt eigenlijk wel mee. Met deze ‘flosmethode’ krijg ik mijn tanden écht goed schoon! Deze ragers kocht ik bij Kruidvat voor €3,69.

Stap 3: tong schrapen

Mijn mondverzorgingsroutine

De tongschraper kwam ik een aantal keer tegen in tijdschriften en online, en ik was er erg benieuwd naar. Toevallig kreeg ik onlangs deze Orabrush opgestuurd, en ik kon natuurlijk niet wachten om hem te proberen. Met een tongschraper krijg je de bacteriën van je tong, zodat je geen slechte adem of tandvleesproblemen krijgt. Voor meer informatie over ontstoken tandvlees kan je naar deze website over tandvleesproblemen. De Orabrush kan je bestellen op hun website Orabrush.nl.

Stap 4: mondwater

Mijn mondverzorgingsroutine

Ik eindig altijd met een beetje mondwater. Met mondwater kan je alle plekjes bereiken waar je niet aankon met je borsteltjes, en dit mondwater van Listerine zou ervoor zorgen dat je tanden witter worden. Van dat witmakend effect heb ik nog niet veel gemerkt, maar hij werkt wel heel goed. Het Listerine Advanced White mondwater is te koop in de supermarkt voor €6,99.

Nadat ik mijn hele mondverzorgingsroutine heb uitgevoerd, voelen mijn tanden erg schoon. Het voelt écht alsof ik net van de tandarts kom. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is om je tanden en mond goed te verzorgen. Ik hoop dat je iets hebt gehad aan mijn tips!

Hoe verzorg jij je tanden en mond?

Doe je al mee met mijn winactie? Je kan een makeuppakket ter waarde van meer dan €150 winnen! 

P.S.: volg je Silkeblogs al?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.