Makeup Baking: Bornprettystore Whitening Powder

Als ik iets speciaals doe – een feestje, een fotoshoot of iets dergelijks – ga ik wel eens graag all the way als het op makeup aankomt. Om er extra stralend uit te zien, gebruik ik dan een heel licht poeder om onder mijn ogen te baken. Maar om te baken heb je een poeder nodig is dat lichter is dan je foundationkleur, en wat is dat moeilijk te vinden! De poeders die ik bij de drogist vind, zijn maar in een paar kleuren te verkrijgen, en de lichtste kleur is dan voor mij nog te donker. Ik ging dus op zoek op het internet, en vond een heel, héél licht poeder. Lees snel verder of het Whitening Powder van Bornpretty Store licht genoeg is voor mij!

Bornprettystore Whitening Powder

Ik was al zo lang op zoek naar een superlicht poeder, maar ik vond er maar geen die me licht genoeg was. Ik keek dus wat rond naar Aziatische poeders, die vaak een stuk lichter zijn dan de poeders die je hier in de winkels ziet. En toen vond ik er eentje die me écht licht genoeg leek!

Bornprettystore Whitening Powder

Ik heb echt geen idee wat er op het doosje en op de verpakking staat, maar ik veronderstel dat de woorden whitening en powder er zeker tussen staan. Het poeder komt in een leuk doosje, en in het potje waar het poeder in zit, zit ook een sponsje. Handig, want om te baken gebruik ik dit soort sponsjes best graag!

Bornprettystore Whitening Powder

Het poeder is echt heel erg licht, lichter dan het lichtste poeder dat ik heb. Perfect! Het poeder ziet er best goed uit van textuur, in de pan. Laten we even swatchen!

Bornprettystore Whitening Powder

Op de foto hierboven heb ik het Bornprettystore Whitening Powder geswatcht op mijn arm. Het poeder is echt ultralicht; het lijkt wel bijna wit van kleur op mijn arm. Gelukkig is de ondertoon goed: niet koel, maar ook niet té geel. Het poeder is niet heel erg dekkend, maar licht duidelijk wel op. De textuur is niet de beste die ik ooit zag, maar is zeker niet korrelig en vrij zacht.

Bornprettystore Whitening Powder

Op de foto hierboven draag ik enkel foundation en mascara. Om het gebied onder mijn ogen op te lichten, ga ik aan de slag met het Bornprettystore Whitening Powder.

Bornprettystore Whitening Powder

Baken is een drag techniek, die tegenwoordig meer en meer gebruikt wordt bij vrouwen. Het is een manier om je gezicht te contouren. Door de delen van je gezicht die je naar voor wil brengen lichter te maken, krijg je meer vorm en dimensie in je gezicht, en wordt je teint opgelicht. Het is bovendien heel gemakkelijk: met een sponsje of poederdons breng je een dikke laag poeder aan op de op te lichten delen, je laat het poeder een tijdje zitten, en dan veeg je het teveel aan poeder weg met een kwast.

Bornprettystore Whitening Powder

Het resultaat: een wat dikkere laag makeup op de plek waar je hebt gebaked, en een stralende blik. Let wel op: baken is echt geen techniek voor elke dag. Op foto en op film ziet het er echt heel mooi uit, maar in het echt kan het er nogal cakey uitzien. Bovendien kan het poeder ook wat droog aanvoelen op de huid, en kan het velletjes, fijne lijntjes en rimpeltjes benadrukken. Bornprettystore Whitening Powder

Conclusie

Het Bornprettystore Whitening Powder is zeker licht genoeg voor mij om mee te baken onder mijn ogen, zelfs nu ik op mijn bleekste ben. Dat is best indrukwekkend! De kwaliteit van het poeder is niet het beste dat ik ooit testte, maar zeker in orde. Zeker voor die prijs ben ik erg tevreden! Het Bornprettystore Whitening Powder komt zeker nog eens uit mijn kast bij de volgende fotoshoot, of mijn volgend feestje! Oh, en voor ik het vergeet: als je iets bestelt bij Bornprettystore, vergeet dan zeker niet deze kortingscode te gebruiken voor 10% korting over de hele site: SKBH10. Ik geef het Bornprettystore Whitening Powder een 8/10, hij scoort vooral omdat hij zo licht is! 

Doe je al mee met mijn winactie? Je kan een makeuppakket ter waarde van meer dan €150 winnen!

P.S.: volg je Silkeblogs al?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.