BH Cosmetics Concealer & Corrector Palette

Om het meest perfecte resultaat te krijgen, gebruik ik wel eens een corrector onder mijn foundation. Mijn concealer breng ik dan meestal aan over mijn foundation heen, op plekjes die nog nét wat meer dekking nodig hebben. Onlangs kwam ik een superleuk palette tegen met concealers én correctors. Het palette was van het merk bh cosmetics, ik had er nooit eerder iets van uitgeprobeerd, dus ik vond dat ik wel verplicht was om hem te testen. Lees snel verder als je wilt weten wat ik ervan vond!

SONY DSC

BH Cosmetics is een budget makeupmerk, maar het is niet zo gemakkelijk te verkrijgen in België. Ik zag de producten nog nooit in een fysieke winkel, maar in webshops heb ik ze al wel enkele keren gespot. Ik kocht dit palette op Bol.com, maar ik heb gezien dat het de helft goedkoper is op Boozyshop. Goed gedaan, Silke.

  • BH Cosmetics Concealer & Corrector Palette, €7,95 bij Boozyshop.nl

SONY DSC

Het palette is dus helemaal niet duur, maar dat zie je zeker niet aan de verpakking. Ik vind dat het palette er nog best professioneel uitziet! Het doosje is mat zwart, met witte letters. Het palette is bovendien echt heel licht en plat. Het is dus ideaal om mee te nemen, en dat is een pluspunt!

SONY DSC

Het palette bevat zes tinten, waarvan er drie concealers zijn, en drie correctors. Bovenaan (rechts op de foto) vind je drie concealertinten, van licht naar medium, en daaronder (links op de foto) zitten de correctortinten.

Misschien vraag je je af wat het verschil is tussen een concealer en een corrector, dus ik verduidelijk het graag even voor je: een concealer is een product in huidskleurtinten, die je aanbrengt op plekjes die meer dekking nodig hebben. Een corrector is een crème in een rood, geel of groen, dat je gebruikt voor plekjes waarvan de kleur geneutraliseerd moet worden. Rode plekjes neutraliseer je met een groene corrector, blauwe plekjes (zoals donkere kringen rond de ogen) corrigeer je met een roze corrector, en een gele corrector kan je gebruiken voor een highlight-effect.

SONY DSC

Op de foto hierboven draag ik een dun laagje foundation. De foundation die ik draag is de e.l.f. Beautifully Bare Foundation Serum, waar ik eerder al een artikel over schreef. Zoals je misschien hebt gelezen, heeft die foundation een erg lage dekking. Daarom kan een beetje extra concealer best van pas komen!

SONY DSC

Dit is hoe mijn gezicht eruitziet zonder de concealers en correctors. Vooral rond mijn neus heb ik wat roodheid, en hoewel ik niet echt donkere kringen heb, mag het gebied onder mijn ogen wel wat lichter zijn.

SONY DSC

Op de foto hierboven heb ik de gele corrector gebruikt om het gebied onder en tussen mijn ogen op te te highlighten, samen met het lijntje onder mijn jukbeenderen. Rond mijn neus, waar ik wat roodheid heb, bracht ik wat groene corrector aan.

SONY DSC

Op de foto’s hierboven heb ik de concealer en corrector uitgeblend. Het resultaat: perfect egaal gekleurde huid, en een gehighlight gezicht. De groene corrector deed exact waar ik op hoopte en haalde alle roodheid op mijn neus weg. De lichte concealer die ik gebruikte om de huid onder mijn ogen en mijn jukbeenderen heeft een mooi, highlightend effect neergezet.

SONY DSC

De crèmes zijn een beetje dik, zeker in vergelijking met de vloeibare concealers die ik normaal gebruik. Toch ziet de concealer er niet echt cakey uit. De dekking is heel goed, ik ben best onder de indruk! Ik heb de concealer en corrector geset met poeder, en ze bleven prima zitten. Klasse!

SONY DSC

Conclusie

Palettes zijn altijd eigenlijk wel een beetje leuk, en zeker concealer- en foundationpalettes. Ik vind vooral de correctors in het palette handig, maar ook de kwaliteit van de concealers is super. De dekking is erg hoog, ideaal voor concealers. Dit is echt een heel multifunctioneel palette, dat ik graag meeneem naar opdrachten. De concealers en correctors bedekken niet alle vlekjes en plekjes perfect, maar corrigeren ook verkleuringen én zijn echt ideaal om te highlighten. Het enige probleem dat ik met het BH Cosmetics Concealer & Corrector Palette heb, zijn de twee kleuren rechtsboven in het palette. Ik weet nu al dat dat de twee kleurtjes zijn die het langst onaangeraakt zullen blijven. Bovendien zijn de crèmes ook niet heel buildable: ze dekken met één laagje al heel sterk. Voor een natuurlijke makeuplook moet je dus al een beetje oppassen. Ik geef het BH Cosmetics Concealer & Corrector Palette een 8/10, het is echt een prima collectie concealers en correctors!

Doe je al mee met mijn winactie? Je kan een makeuppakket ter waarde van meer dan €150 winnen! Woensdag wordt de winnaar getrokken, dus waag nog snel je kans! 

P.S.: volg je Silkeblogs al?

 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.