E.l.f. Lip Exfoliator & Matte Lip Color

In deze koude, winterse periode, hebben mijn lippen het moeilijk: na een uurtje buiten te zijn geweest, zijn ze al kurkdroog en heb ik overal velletjes. Vreselijk! Daarom heb ik altijd een lippenbalsem bij, en probeer ik ook thuis wat extra’s te doen voor mijn lipjes. Met een lipscrub lukt dat gemakkelijk: je scrubt gewoon alle velletjes weg, en je lippen zijn weer zacht. Vandaag review ik er zo eentje: ik bespreek de eyeslipsface Lip Exfoliator en een leuk kleurtje voor deze tijd van het jaar, de Matte Lip Color in de kleur Wine. Lees snel verder!

SONY DSC

Ondertussen weet je al wel hoe veel ik hou van budget makeupE.l.f. is echt dé webshop als het op goedkope makeup aankomt, want je kan er al vanaf 1 euro makeupproducten vinden! De Lip Exfoliator is een van de bestsellers van de site, en de Matte Lip Color is een wat nieuwer product. Ik kreeg de kleur Wine opgestuurd, een prachtig donkerrood.

SONY DSC

Eyeslipsface heeft drie grote lijnen: Studio is de wat ‘professionelere’ makeuplijn, Mineral is de meer verzorgende lijn en Essentiel is de meest budgetlijn. De Lip Exfoliator én de Matte Lip Color komen beide uit de Studio lijn. Ze zien er dan ook helemaal niet zo goedkoop uit (terwijl ze dat stiekem echt wel zijn). Mooie, zwarte, matte verpakkingen kunnen mij altijd overtuigen.

SONY DSC

De E.l.f. Lip Exfoliator is is een milde peeling in stickvorm, die al scrubbend velletjes verwijdert en heel wat verzorgende ingrediënten bevat zoals jojoba, karitéboter en vitamine E. Ik heb de ingrediëntenlijst even doorlopen, en die ziet er best oké uit. Bijna alle ingrediënten zijn helemaal veilig! Het eerste ingrediënt is suiker, die voel je en zie je goed zitten in de Lip Exfoliator, en dat is dan ook het scrubgedeelte van de stick.

SONY DSC

De E.l.f. Lip Exfoliator doet prima zijn werk. Ik kan mijn lippen voorzichtig scrubben zonder moeite. Ik vind het voordeel vooral de vorm van de scrub. Vaak zijn lipscrubs een soort crème die je uit een potje moet halen. Met deze stickvorm wordt lippen scrubben een stuk sneller en gemakkelijker! Ja, ik kan begrijpen waarom de Lip Exfoliator een bestseller is!

SONY DSC

De Matte Lip Color is een heel smalle lipstick. Op de site wordt hij aangeduid als ‘jumbo lippotlood’, een beetje verwarrend. De lipstick is in elf tinten beschikbaar, van heel licht tot heel donker, er is voor ieder wat wils! De kleur die ik opgestuurd kreeg is Wine, een donkerrode kleur die ideaal is voor dit seizoen!

SONY DSC

De E.l.f. Matte Lip Color is prima gepigmenteerd, maar doordat de kleur wat donkerder is, ben ik bang dat hij wat vlekkerig kan aanbrengen. Dat gebeurt wel vaker bij donkere, maar ook vaak bij matte lipkleuren. Zoals je misschien kan zien is de lipstick niet volledig mat, maar wel grotendeels. Hij voelt niet stroef aan zoals de meeste matte lipsticks aanvoelen, maar eerder romig, zoals een glanzende lipstick!

SONY DSC

Op de foto hierboven draag ik geen lipstick.

SONY DSC

Op de foto hierboven heb ik de E.l.f. Matte Lip Color in de kleur Wine aangebracht. Het effect is mooier dan ik had verwacht. De kleur is diep en intens, en hoewel hij niet superwarm is, vind ik dat hij er echt mooi uitziet.

SONY DSC

De lipstick brengt opvallend zacht aan, en voelt helemaal niet als zo’n stroeve, matte lipstick. Hij zit echt lekker zacht op mijn lippen, als een balsem. Hij dekt daarbij nog eens prima, wat vaak ook een minder kantje is bij donkere tinten. De finish is – zoals je goed kan zien – niet helemaal mat, maar dat vind ik ook niet erg. Hij is niet echt glanzend, maar mijn lippen blijven er wel glad uitzien. Mooi!

SONY DSC

Conclusie

Zou ik de E.l.f. Lip Exfoliator en de Matte Lip Color opnieuw kopen? Dat denk ik wel, ja. De Lip Exfoliator is lekker zoet, bevat veel verzorgende ingrediënten en is bovenal enorm handig in gebruik! Omdat hij mijn winterlippen snel en zacht opfrist, geef ik hem een 10/10. De Matte Lip Color is een mooie, matte lipstick, die voor een matte tint heerlijk zacht aanvoelt, en voor een donkere lipstick heel goed dekt. Ik geef de Matte Lip Color in de kleur Wine een 8/10. Wat fijn toch, als je zulke goede producten vindt voor zo’n klein prijsje!

P.S.: volg je Silkeblogs al?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.