Essence Kerstcollectie Merry Berry

Nog twee weken en dan is het zover: Kerstmis. Wat is het toch een prachtige tijd! Zeker nu er zoveel mooie kerstcollecties uitkomen. Kerstcollecties zijn toch altijd de mooiste collecties uit de make-upwereld. Glitters, goud, rood, paars, eigenlijk echt alles wat ik mooi vind! Eén van de mooiste kerstcollecties dit najaar die ik spotte, was de Merry Berry collectie van essence. Lees snel verder want het is echt een prachtige collectie!

SONY DSC

De laatste tijd hebben de limited editions van essence en CATRICE me lichtjes teleurgesteld: de verpakkingen spraken me niet aan, de producten waren niet erg indrukwekkend, en er was niet veel vernieuwends aan. Dat is met deze Merry Berry collectie heel anders! Toen ik het persbericht over de limited edition aankreeg, wist ik al meteen dat ik alles wou hebben! Uiteindelijk heb ik niet de volledige collectie geprobeerd, maar wel de drie lipsticks, één van de nagellakjes en de top coat uit de collectie. Verder bevat Merry Berry nog twee kleuren oogschaduw, een highlighter, een scented gold dust powder, nepwimpers, nagelstickers, drie andere nagellakjes en een haar parfum.

  • Essence Merry Berry Lipstick, € 2,39 per stuk
  • Essence Merry Berry Nail Polish, € 1,99 per stuk
  • Essence Merry Berry Top € 1,99

Essence Merry Berry Lipstick

SONY DSC

Laat ons beginnen met de lipsticks. Allereerst: wauw, ze zien er echt prachtig uit! Stijlvolle, kleurrijke hulsjes met een gouden ring. Ik vind bovendien dat de kleuren echt heel mooi bij elkaar passen, ik krijg hier echt een goed gevoel van! Een donkerpaars, een lichte berry kleur en een rode, matte lipstick. Wat een mooie combo.

SONY DSC

Hierboven zie je de essence Merry Berry Lipsticks. Van links naar rechts: 01 – Let’s The Berry Tales Begin, 02 – Pink & Perfect, 03 – Red Rocks.

Alsof ze er nog niet stijlvol genoeg uitzagen, staat het essence logo ook nog in de bullet van de lipstick gedrukt. Ik kan echt niet genoeg krijgen van naar deze prachtstukken te kijken! Statement kleuren zijn volgens essence dé trend tijdens de feestdagen, en dat kan ik zo aannemen. Deze drie kleurtjes wil ik alledrie héél graag op mijn lippen tijdens de kerstperiode.

SONY DSC

De swatches spreken boekdelen. Het pigment zit alvast goed. Red Rocks is een felrode kleur met matte finish en een vrij koele ondertoon. In het midden zie je Pink & Perfect, een roze tint met glanzende finish en daarnaast zie je Let’s The Berry Tales Begin, een dieppaarse lipstick met glanzende finish. Let’s The Berry Tales Begin is een donkere tint, en daarom is hij iets minder egaal aan te brengen dan de andere lipsticks. Ik ben benieuwd hoe hij uitpakt op mijn lippen.

SONY DSC

Op de foto hierboven zie je hoe mijn lippen eruitzien zonder lipstick. Ik heb net mijn lippen gescrubd met de elf Lip Exfoliator, dus ze zijn perfect voorbereid voor lipstickswatches!

Essence Merry Berry Lipstick 01 – Let’s The Berry Tales Begin

SONY DSC

Ik had niet echt hoge verwachtingen voor Let’s The Berry Tales Begin, omdat hij best donker is, omdat de swatch op mijn arm niet echt overtuigend was, en omdat ik de naam echt niet begrijp. Zo storend! Eens ik hem op mijn lippen had aangebracht – wat echt heel gemakkelijk ging, hij smeerde als een boter over mijn lippen – was ik wél overtuigd van de kleur. Hij dekt niet als de beste, maar met een beetje moeite krijg je hem wel egaal op je lippen. Hij is vrij koel van ondertoon, maar dat vind ik best gepast. Ik vind het echt een mooi kleurtje!

SONY DSC

Op de foto hierboven kan je goed zien dat de lipstick wél mooi dekt, en dat is best indrukwekkend voor een donkere lipstick als deze. Ik denk dat ik kan zeggen dat dit de mooiste donkere lipstick is die ik ooit heb geprobeerd.

Essence Merry Berry Lipstick 02 – Pink & Perfect

SONY DSC

Pink & Perfect is wat minder roze dan zijn naam doet vermoeden. Ik vind dat ik niet goed sta met roze lipstick, maar deze Pink & Perfect is echt wél mooi. Hij is niet heel speciaal, maar dat maakt hem ook heel draagbaar. Bovendien had ik hem lichter verwacht, maar hij is best nog donker (en daar ben ik blij om).

SONY DSC

Pink & Perfect is ook zo zacht als een klontje boter, hij voelt aan als een lippenbalsem op mijn lippen. Het is echt een genot om deze lipstick te dragen. De dekking is daarbij nog eens prima, ik heb hier niets op aan te merken!

Essence Merry Berry Lipstick 03 – Red Rocks

SONY DSC

Rood is echt mijn kleur. Ik denk vaak niet eens na voor ik en lipkleur opdoe, en dan ga ik weer eens naar buiten met rode lippen. Met een rode lipstick kan je mij daarom altijd plezieren, zeker als hij mat is! Red Rocks is een roze tint met een vrij koele ondertoon, die er heel stijlvol uitziet. Hij geeft een beetje dat retro gevoel. Heel mooi.

SONY DSC

Red Rocks zit iets minder glad op mijn lippen, maar echt stroef kan ik hem zeker niet noemen. Hij zit als een gewone lipstick, comfortabel maar niet even zacht als een balsem. De kleur is mooi, hij zit lekker en de dekking is perfect!

Essence Merry Berry Nail Polish

SONY DSC

Ook de Nail Polishes zijn echte eyecatchers. Ze zitten in een klein glazen flesje met een ronde gouden dop. Ze doen sterk denken aan de lakjes van Dior, en hebben ook zo’n luxueuze uitstraling. Ik koos de nagellak in de kleur 03 – Pink & Perfectdie vond ik er in het flesje het mooist uitzien. De Top Coat heeft me verleid door de glittertjes, dat is echt essentieel voor de kerstperiode voor mij!

Essence Merry Berry Nail Polish 03 – Pink & Perfect

SONY DSC

Pink & Perfect is écht een kleurtje naar mijn smaak: hij is bordeaux-paars. Dit is een kleur die ik enorm graag op mijn nagels draag. Het kwastje van de nagellak is wat smaller dan de kwastjes van de normale essence lakjes, maar toch lakt Pink & Perfect best goed. In één laagje is hij bijna dekkend, en met twee laagjes dekt hij perfect. Verder blijft hij goed zitten, niet overdreven lang, maar normaal, zoals een gewone nagellak.

Essence Merry Berry Top Coat 01 – I Love My Golden Pumps

SONY DSC

De kerstcollectie van essence bevat ook een top coat. I Love My Golden Pumps is een transparante nagellak met gouden vlokjes. Hij is superfijn om je nagels mee te versieren. Op de foto hierboven heb ik op mijn ringvinger één laagje van de Top Coat aangebracht.

SONY DSC

Met een topcoat als deze kan je veel kanten uit. Ik vind topcoats superleuk om supergemakkelijke ‘nail-arts’ mee te maken. I Love My Golden Pumps is echt een leuk lakje om wat glitter & glamour toe te voegen aan je look! Toch had ik ergens verwacht dat het nog wat specialer zou zijn, maar het effect is niet heel opvallend. Hij is leuk, maar niet fantastisch.

Conclusie

Het was liefde op het eerste gezicht, de Merry Berry kerstcollectie van essence. Alleen al voor de mooie verpakkingen zou ik ze in huis willen, en daarbij zijn de lipsticks en de lakjes nog eens supergoed van kwaliteit. Mijn favorieten uit de collectie zijn zonder twijfel de Lipstick in de kleur 01 – Let’s The Barry Tales Begindie krijgt van mij een 9/10 , en de Nail Polish 03 – Pink & Perfect, die ik een 8/10. De andere twee lipsticks geef ik een 7/10, en de top coat krijgt een 6/10. De lipsticks en nagellakjes zijn echte eyecatchers, ik zou ze zo als decoratiestukjes kunnen gebruiken! Ik kan zonder twijfel zeggen dat de essence Merry Berry kerstcollectie de moeite waard is. De limited edition is nog de hele maand december te verkrijgen, maar haast je als je de leukste producten nog wilt hebben!

Heb jij al iets van de essence Merry Berry collectie geprobeerd? Ben jij ook zo’n fan van de kerstcollectie?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.