Essence adventskalender

Allereerst wil ik jullie allemaal een fijne kerst toewensen! Hopelijk maakt iedereen er een fijne dag van. Om een beetje in die kerstsfeer te blijven, besloot ik om je vandaag te tonen wat er allemaal in de essence adventskalender van dit jaar zat! 24 dagen van nagelproducten, het was echt een plezier om hem uit te pakken. Lees snel verder als je wilt weten wat er in de essence adventskalender zat!

ess. advent calendar

De essence adventskalender bevat enkel nagelgerelateerde producten. Ergens vind ik dat wel jammer, want ik had verwacht dat er ook andere makeupproducten in zouden zitten. Toch vond ik het leuk om elke dag weer uit te kijken naar welk kleurtje er achter het deurtje zou zitten!

 • Essence adventskalender, €24,99 bij de drogist

SONY DSC

Hierboven zie je (in chronologische volgorde) wat er allemaal in de adventskalender zat. In totaal bevatte de kalender twintig lakjes, twee vijltjes, een pakje nagelstickers en een klein tasje. Een mooie buit voor twintig euro, zo ik zo zeggen! De lakjes zijn niet helemaal full size: de flesjes uit de adventskalender bevatten 6ml, terwijl de full size flesjes 8ml bevatten. Dat vind ik zelf helemaal geen probleem: ik kan me niet voorstellen dat ik ooit ook maar één flesje nagellak zou kunnen leegmaken, dus ik vind het fijner om kleine flesjes te hebben.

SONY DSC

Behalve de nagellakjes zitten er ook vier niet-nagellakjes in de kalender. Als eerste vond ik op dag 4 (denk ik) dit vijltje in de vorm van een sok. De ene kant dient om je nagels korter te vijlen, en de andere kant kan je gebruiken om je nagels vorm te geven.

SONY DSC

Enkele dagen later vond ik ook dit schattige koekje, die net als de sok ook een nagelvijl is en twee kanten heeft.

SONY DSC

In de kalender zaten ook deze schattige nagelstickertjes, met strikjes, sterretjes en zelfs een kerstmutsje! Superleuk om een gemakkelijke nail-art te maken.

SONY DSC

Op de laatste dag, dat was gisteren, zat er in de kalender dit superleuke, glamoureuze tasje met gouden glitters. Ik hou van dit soort tasjes, ik gebruik ze vaak om kleine spulletjes in te bewaren en ze gemakkelijk terug te vinden in mijn grote tas.

SONY DSC

Het is uiteraard tijd om de nagellakjes één voor één te swatchen. Dit zijn de eerste vier lakjes. Van links naar rechts zie je

 • What a Grey-t Night
 • Berry Tale
 • Rudolf’s Favorite
 • Sweet Caramel Sweets.

SONY DSC

De eerste vier lakjes vond ik meteen al super. Jullie weten misschien hoe veel ik hou van grijze nagellak, dus What a Grey-t Night is ideaal voor mij. Het is een grijs lakje met een subtiele parse glans erdoorheen, erg speciaal. Berry Tale is een metallic paarse lak (prachtig), Rudolf’s Favorite is een elegante, dieprode kleur en Sweet Caramel Sweets is een erg koele nude kleur. Enkel What a Grey-t Night heb ik in twee laagjes aangebracht, en de andere lakjes in één laagje.

SONY DSC

De vier volgende lakjes zijn, van links naar rechts:

 • Message From The North Pole
 • Do You Hear The Jingle Bell
 • From Me To You
 • Made With Love

SONY DSC

Ik weet niet waarom, maar op de foto hierboven zijn From Me To You en Made With Love omgewisseld. Do You Hear The Jingle Bell is zonder twijfel mijn favoriet van de vier, hij dekt perfect in één laagje, en geeft een superfancy gouden metallic finish. De andere lakjes heb ik in twee laagjes aangebracht. Message From The North Pole is leuk, maar hij lijkt me eerder leuk als top coat, Made With Love is jammer genoeg niet helemaal dekkend, maar From Me To You is een zeer standaard rode nagellak, ééntje die in élke collectie thuishoort.

SONY DSC

Op de foto’s hierboven zie je van links naar rechts

 • Meet Me At The Chimney
 • My Dear Reindeer
 • The Night of Magic
 • Have a Very Pink x-mas

SONY DSC

De eerste twee kleurtjes zijn een beetje flets, niet echt mijn smaak, maar de kwaliteit is best goed. Meet Me At The Chimney heeft als enige een matte finish. The Night Of Magic is een donkerblauwe kleur, en Have A Very Pink X-mas is een rood-roze kleur. Alle kleurtjes dekten mooi in één laagje.

SONY DSC

De drie lakjes hierboven heten van links naar rechts

 • My Wish List
 • Winter Wonderland
 • Kiss Under The Mistletoe

SONY DSC

My Wish List is echt een supermooi lakje, zonder twijfel een favoriet: een melkroze kleurtje dat prachtig aanbrengt. Ook Winter Wonderland is iets voor mij: het is een pastelblauw kleurtje. Kiss Under The Mistletoe is dan weer wat donkerder, en doet aan de takken van een denneboom denken.

SONY DSC

In de kalender zaten ook vier leuke top coats. Van links naar rechts zie je

 • Snowflakes Are Kisses Sent From Heaven
 • Northpole Princess
 • Add On Magic
 • Galaxy Lights

SONY DSC

De top coats zijn ook heel kerstig en leuk. Vooral Add On Magic vind ik fijn, die geeft een matte finish met shimmers. Zoiets heb ik nog nooit gezien! Ook het lakje met de sneeuwvlokjes is superleuk! Ik bracht de top coats aan over The Night Of Magic.

SONY DSC

Het laatste lakje dat in de kalender zat was Candy Cane Lemonade, een ombre top coat. Ik gebruikte de top coat over My Wish List voor een gradient look.

Dit was de Essence adventskalender 2015! Ik ben in 24 dagen twintig lakjes rijker geworden, en ik heb er ineens ook twee nieuwe vijltjes, nagelstickers en een superleuk tasje bij! Ik vond de Essence adventskalender zeker geslaagd, en ik weet zeker dat ik hem volgend jaar opnieuw zal kopen!

Heb jij een adventskalender gekocht? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.