L’Oréal Paris Infallible Matte Foundation

Ik loop echt al lang te roepen dat ik hou van foundations met een lage dekking. Als ze dan een glanzende finish hebben, ben ik helemaal fan. Wel, dat is exact de foundation waar ik het vandaag niet over ga hebben. Vandaag bespreek ik namelijk de L’Oréal Paris Infallible Matte Foundation, een foundation met hoge dekking én een matte finish. Ik heb hem de laatste weken uitgebreid getest en vandaag vertel ik je hoe mijn oordeel luidt. Lees dus snel verder!

SONY DSC

Met deze L’Oréal Paris Infallible Matte Foundation stap ik echt compleet uit mijn comfort zone. Ik draag namelijk nooit foundations met een hoge dekking, maar eerder lichte foundations die een lage tot medium dekking hebben. Gelukkig ben ik van mening dat het soms voordelig kan zijn om nieuwe dingen te proberen, dus ik probeerde de foundation zo onbevooroordeeld mogelijk uit te proberen.

  • L’Oréal Paris Infallible Matte Foundation, €15,99 bij de drogist

SONY DSC

Geen vooroordelen hebben, dat is moeilijk. Ik heb er bij deze foundation namelijk wel een aantal: foundations met een hoge dekking, en zeker die met een matte finish, geven de huid vaak dat ‘maskereffect’. Als er iets is wat ik echt haat, zijn het wel foundations die er cakey uitzien, en dat is nu net het beeld dat een matte foundation met hoge dekking meteen oproept. De L’Oréal Paris Infallible Matte Foundation belooft echter om dat niet te doen. Volgens L’Oréal zorgt de foundation voor een maskervrij effect dat de hele dag blijft zitten. Wat een belofte, laten we hem testen!

SONY DSC

SONY DSC

Op de foto’s hierboven draag ik geen makeup. Mijn huid is echt een discobol als ik niet goed afpoeder, vooral mijn neus glimt meteen heel sterk. Een matte foundation klinkt daarom best interessant.

SONY DSC

En zo ziet de foundation eruit op mijn huid. De dekking is inderdaad hoog, en dat vind ik echt fascinerend. Ik heb nog nooit een foundation met zo’n hoge dekking gebruikt! Ik bracht de foundation aan met een natte beautyblender, en ik vond het resultaat op het eerste zicht best mooi! Mijn huid ziet er echt perfect egaal uit, je ziet geen enkel plekje er meer doorheen. Een concealer is zelfs niet eens meer nodig, zo goed dekt hij.

SONY DSC

Ik vind bovendien dat de foundation ook best een natuurlijk effect geeft. Ik zou niet zeggen dat je hem helemaal niet ziet zitten op de huid, maar hij is zeker niet cakey. Voel je zeker vrij om in te zoomen op de foto hierboven om te zien hoe hij eruit ziet. De finish is mat, echt héél mat, dus ik vind het enorm belangrijk om genoeg glans toe te voegen, zeker op mijn wangen. Met een beetje highlighter is de finish echt heel mooi, ik hoef mijn T-zone niet eens meer bij te poederen doorheen de dag. De foundation blijft daarbij nog eens muurvast zitten: als ik ’s avonds mijn makeup wil weghalen, ziet het eruit alsof ik hem juist heb aangebracht!

Conclusie

Ik ben zo blij dat ik me heb opengesteld voor de L’Oréal Paris Infallible Matte Foundation, hij is echt heel mooi. Zijn hoge dekking zorgt voor een instant flawless resultaat, hij matteert mijn T-zone (wat een hele uitdaging is), hij ziet er best natuurlijk uit én hij blijft supergoed zitten. Ik ben om eerlijk te zijn echt onder de indruk van deze foundation. Toch vind ik het nadeel dat hij echt niet op te bouwen valt: met één laagje heb je al een dekking die zo’n 100% is. Voor een écht natuurlijke makeuplook is hij dus niet geschikt. Daarom heb ik hem benoemd tot mijn nacht-foundation. Voor overdag gebruik ik liever een iets minder dekkende foundation, maar de L’Oréal Paris Infallible Matte Foundation is mijn holy grail bij het uitgaan, als ik wat meer dekking wil. Mijn conclusie is daarom heel positief: ik geef de L’Oréal Paris Infallible Matte Foundation een 9/10, want voor een matte foundation mét hoge dekking is het effect dat hij geeft echt wel mooi.

Draag jij soms foundations met een hoge dekking? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.