Lierac Hydragenist Serum en SOS Aquabalm

Als je een perfecte huid wilt, is huidverzorging key. Je wilt namelijk een gezonde, stevige huid die goed gehydrateerd is en er stralend uitziet. In mijn eindeloze zoektocht naar dé perfecte producten voor mijn huid, stuitte ik onlangs op iets nieuws: de Hydragenist lijn van Lierac hydrateert je huid niet alleen, maar maakt ook rimpels en fijne lijntjes glad én maakt je huid voller. Ik heb het serum en de SOS Aquabalm uitgebreid getest en vandaag lees je mijn verslag. Lees snel verder!

DSC_0098

Tijdelijk kon je bij de een koffertje vinden, waar het serum én de SOS Aquabalm in zitten. Dat leek mij de perfecte combinatie voor mijn huid: een licht serum als dagelijkse verzorging, en de Aquabalm als booster op momenten dat mijn huid wat droger is. De producten zijn uiteraard ook individueel verkrijgbaar, maar in het koffertje waren ze net wat voordeliger.

  • Lierac Hydragenist Serum en SOS Aquabalm, koffertje, €38,40 bij de apotheek
  • Lierac Hydragenist Serum, €33 voor 30ml bij de apotheek
  • Lierac Hydragenist SOS Aquabalm, €39,50 voor 50ml bij de apotheek

DSC_0109

Ik mocht onlangs langsgaan bij de apotheek voor een adviessessie van het Lierac, en daar ben ik heel wat te weten gekomen over het merk. Zo hoorde ik bijvoorbeeld dat Lierac in z’n beginjaren bekend stond om de producten tegen striae. Tegenwoordig heeft Lierac een uitgebreid assortiment met vooral anti-aging producten. De Hydragenist lijn is specifiek voor vrouwen vanaf 30 jaar, maar we weten allemaal dat het belangrijk is om al van lang daarvoor te beginnen met de huid goed te verzorgen.

DSC_0110

Het serum is het product dat me tijdens de adviessessie aangeraden werd. Ik vertelde dat ik niet hou van dike crèmes, omdat ik nogal snel ga glimmen. Een serum is daarom ideaal: het is licht, het trekt snel in en geeft niet dat ‘vette’ effect.

Ik kan bevestigen dat hij snel intrekt, en geen vet laagje achterlaat. Hij maakt mijn huid wél heel glad, zonder te glanzen, en mijn makeup brengt na dit serum moeiteloos aan. Ik voel dat het serum goed hydrateert, omdat het op mijn droge plekjes wat tintelend aanvoelde de eerste dagen. Daar heb ik nu dus geen last meer van!

DSC_0111

De SOS Aquabalm is een wat dikkere crème, die je kan gebruiken als kuur, als masker of als nachtcrème. Het is een echt booster voor je huid, die je huid zacht maakt en diep hydrateert.

Ik heb de Aquabalm een aantal keer ’s avonds aangebracht en de hele nacht laten intrekken. Hij laat echt een zacht, voedend laagje achter op mijn huid, en ’s ochtends word ik wakker met een zachte huid die echt wel voller aanvoelt.

DSC_0113

De structuur van de balsem is iets rijker, maar toch gel-achtig en vrij doorzichtig. Het laagje dat hij achterlaat maakt hem voor mij minder geschikt om als dagcrème te dragen. Als masker, in een dikke laag, of als nacht treatment is hij daarentegen heel erg geschikt voor me. Ik hou van het gevoel van een gehydrateerde huid!

DSC_0112

Wat de ingrediëntenlijst betreft: die is lang! Ik zie glycerine (hydraterend), ureum (ontstekingsremmend en hydraterend), sodium hyaluronaat (hydraterend), en heel wat andere hydraterende ingrediënten. Ook zie ik een aantal whitening ingrediënten zoals glycolzuur en melkzuur, en heel wat antioxidanten. De meeste ingrediënten zijn niet schadelijk, enkel natriummetabisulfiet (een conserveermiddel) is vrij schadelijk. Dat zou er best uitgelaten kunnen worden.

Conclusie

Voorheen gebruikte ik enkel de Effaclar DUO+ dagcrème van La Roche-Posay om mijn huid te hydrateren, maar ik moet zeggen dat mijn huid, nu ik het serum van Lierac Hydragenist heb toegevoegd aan mijn verzorgingsroutine, een stuk voller en gehydrateerder aanvoelt. Dat heeft als voordeel dat mijn makeup veel mooier op mijn huid zit. Als ik toch nog een droog plekje heb, of mijn huid voelt weer wat droger – wat vaak gebeurt in deze wintermaanden – gebruik ik de SOS Aquabalm als treatment en weg is alle droogheid. Ik ben echt heel blij dat ik deze heerlijk hydraterende producten, ze geven mijn huidverzorgingsroutine een upgrade en mijn huid een hoognodige boost. Ik geef het serum een 8/10 en de SOS Aquabalm krijgt van mij een 9/10.

Koop jij soms verzorgingsproducten bij de apotheek? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.