Make-up Studio Banana Powder

Eén van de meest gehypete producten van het voorbije jaar is het gele ‘wonderpoeder’ dat (zogezegd) gebruikt wordt door de makeup artist van Kim Kardashian. Banana Powder kan je tegenwoordig bij heel wat makeupmerken vinden, en ik vond dat het voor mij ook eens tijd werd om er ééntje te testen. Ik vond het Make-Up Studio Banana Powder en testte het voor je uit. Lees snel verder als je erachter wil komen of het wonderpoeder ook wondere doet voor mijn huid! 

SONY DSC

De ‘echte’ naam van het poeder is eigenlijk het Make-up Studio Translucent Powder Extra Fine in de kleur Banana. Het poeder zit in een glamoureus zwart kartonnen doosje met gouden en witte letters. De producten van Make-up Studio zien er semi-professioneel uit. Ik vind het best jammer dat Make-up Studio niet zo gemakkelijk te verkrijgen is. Ik bestel de producten altijd online, maar ik zou ze graag eens in een fysieke winkel zien verschijnen.

SONY DSC

Als je het doosje openmaakt, zie je langs de binnenkant een aantal foto’s van makeup looks. Ik weet niet of dat in alle doosjes zo is, maar ik vind de opdrukken perfect passen bij het Banana Powder: de looks zien er glowy en warm uit.

SONY DSC

Banana Powder is een soort poeder dat heel subtiel geel van kleur is. Je gebruikt het om je makeup mee te setten en te matteren, maar het geeft je huid ook een egalere en minder doffe uitstraling. Vooral voor foto’s wordt gezegd dat Banana Powder ideaal is, omdat het je huid een mooie glow geeft. Het kan bovendien ook gebruikt worden om mee te baken (d.i. je highlighter nog lichter maken door er poeder op te drukken).

SONY DSC

Het doosje waar het poeder in zit heeft een dekseltje met gaatjes in, waardoor je het poeder in het dekseltje van het potje kan schudden. Het onderste dekseltje kan je jammer genoeg niet afsluiten, waardoor je na een paar dagen al met een grote hoeveelheid poeder in het dekseltje zit. Dat werkt erg onhandig.

SONY DSC

Het poeder dat in het doosje zit is aan de gele kant, maar kan zeker niet felgeel genoemd worden. Het heeft een fijne textuur en voelt licht aan.

SONY DSC

Op de foto hierboven zie je een swatch van het Make-up Studio Banana Powder op mijn arm. Het poeder is iets lichter dan mijn huid en een stuk warmer. Gelukkig dekt het poeder bijna niet, waardoor het geen gele kleur, maar een warme gloed achterlaat als je hem uitblendt.

SONY DSC

SONY DSC

Op de foto’s hierboven draag ik mijn gewone makeup, maar nog geen Make-up Studio Banana Powder.

SONY DSC

SONY DSC

Op de foto’s hierboven heb ik het Make-up Studio Banana Powder over mijn gehele gezicht aangebracht.

Op het eerste gezicht zie je niet zo veel verschil, maar vooral op de foto met flash ziet mijn huid er iets warmer uit. het lijkt alsof mijn huid geëgaliseerd is, en dat door het dunne laagje poeder dat ik heb aangebracht. Bovendien zorgen de enkele subtiele shimmers in het poeder dat ik er nét ietsje meer glowy uitzie. Ik begrijp waarom dit product zo gehypet is, zeker voor foto’s!

Conclusie

Hoewel ik niet echt zou stellen dat het een ‘wondermiddeltje’ is, vind ik wel dat het Make-up Studio Banana Powder een mooi effect geeft op foto’s, vooral met flits. Het poeder set mijn makeup goed, en zorgt ervoor dat ik mat blijf, zonder er cakey of poederig uit te zien. Het poeder is ultrafijn en je ziet het helemaal niet zitten op de huid. Ik gebruik het poeder nu al enkele dagen en ik ben er nog steeds heel tevreden over. In Real Life ziet het poeder er mooi uit, en op foto’s nog eens éxtra goed. Enkel het doosje zou iets praktischer kunnen: elke keer dat ik het doosje open, mors ik overal poeder. Desalniettemin is het een poeder voor een prima prijs, met een goede kwaliteit! Ik geef het Make-up Studio Banana Powder een 9/10.

Gebruik jij soms Banana Powder? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.