Tosca Tosca Parfum

Ik gebruik bijna elke dag parfum, en op het vlak van geuren ben ik vrij zwart-wit: ofwel ben ik echt verliefd op een geur, ofwel kan ik hem niet ruiken zonder te kokhalzen. Als ik een flesje parfum krijg, maak ik me dus snel zorgen. Meestal weet ik na één keer spreken of het een love of hate is, maar pas na een paar uur weet ik écht wat ik ervan denk. Onlangs kreeg ik een flesje parfum van het merk Tosca mee naar huis, het merk van het oh zo bekende parfum 4711. Lees zeker verder, want ik heb hem uitgebreid getest!

DSC_0124

Tosca is een Duits merk, en het gelijknamige parfum kwam op de markt in 1921, rond dezelfde tijd als Chanel n°5! Beide parfums waren echt succesvol, en dat kwam doordat er daarvoor net een nieuwe soort aldehyden ontdekt was. Hun succes hadden ze vooral te danken aan het feit dat deze parfums de eerste twee waren die niet die typische bloemengeur hadden.

  • Tosca Tosca Eau De Toilette, €6,25 voor 10ml bij de parfumerie
  • Tosca Tosca lichaamspoeder, €7,45 voor 100g bij de parfumerie

DSC_0129

Ik had nog nooit van het parfum of het merk gehoord, maar toen ik hem voor het eerst rook, moest ik meteen denken aan Chanel N° 5. Ik omschreef de geur als zeepachtig, en dat bedoelde ik op de meest positieve manier! Ik hou van Chanel N°5, hij ruikt luxueus, stijlvol en schoon. Je kan nooit fout gaan met dit soort geuren!

DSC_0130

  • Topnoten: bergamot, citroen, neroli, sinaasappel, aldehyden
  • Hartnoten: roos, jasmijn, lelietje-van-dalen, ylang-ylang, narcissen
  • Basisnoten: patchouli, vanille, amber, labdanum

DSC_0132

De geur heeft ook een lichaamspoeder. Ik had nog nooit een product als dit gebruikt, en ik dacht dat het poeder zo zou aanvoelen als droogshampoo of babypoeder. Ik schudde wat poeder op mijn arm, en ik merkte meteen dat het poeder eerder aanvoelde als een gezichtspoeder: zacht en fluffy. Het poeder geeft mijn huid een heerlijke geur én maakt mijn huid heerlijk zacht. Als ik écht goed wil ruiken, ‘smeer’ ik mijn huid in met het poeder, en breng ik daarna het parfum zelf aan. Héér-lijk!

DSC_0184

Conclusie

Het parfum van Tosca is een stuk goedkoper dan mijn geliefde Chanel N°5, maar hij ruikt zeker niet minder goed. Hij heeft dezelfde stijlvolle en volwassen geur, en past bij elke gelegenheid. Ook het lichaamspoeder ruikt héérlijk én maakt mijn huid zacht. Bovendien blijft de geur lang nazinderen, zeker als je het poeder in combinatie met het parfum gebruikt. Dit is echt een geur waar je trots op kan zijn. Ik geef Tosca Tosca een 9/10. Als je fan bent van de iets zwaardere geuren, kan ik je deze zeker aanraden!

Draag jij graag zwaardere geuren? 

Heb je deze al gelezen?

8 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.