Essence Velvet Stick Matt Lip Colours

Vanaf het moment dat ik wist dat de nieuwe producten essence in de winkel lagen, ben ik meteen naar het schap gelopen! Ik greep alle nieuwe spulletjes uit het rek, en nam ze mee naar huis. De eerste die me opvielen, waren de essence Velvet Stick Matt Lip Colour lipsticks: lipsticks in de vorm van poltoodjes, met een matte finish! In totaal zijn er vijf kleurtjes, van heel licht naar diepe tinten. Lees snel verder, want ik heb er drie van geprobeerd!

DSC_0086

De essence Velvet Stick Matt Lip Colours zien er heel elegant uit: lang en slank, en de huls is in dezelfde kleur als de lipsticks. Ik vind dit soort lipsticks erg handig om mee te werken, maar ook om mee te nemen! De kleurtjes spraken me ook meteen aan, ze zijn heel trendy. Ik denk echt dat er een kleurtje bij zit voor iedereen.

  • essence Velvet Stick Matt Lip Colours, €1,99 bij Kruidvat

DSC_0087

Het eerste kleurtje dat ik mee naar huis was, is 01 – Nude Hero. Ik weet het, nude lipkleuren staan mij zelden goed, maar ik blijf toch altijd zoeken naar die ene nude lipstick die mij wél staat. Hopelijk is dat deze!

DSC_0088

Hierboven zie je 02 – Peony Star, een kleurtje dat heel erg in de mode is door zijn neutrale kleur en koele ondertoon. Ik hou echt van dit soort kleuren. De combinatie van de kleur en de matte finish, lijkt me fantastisch!

DSC_0089

Silkeblogs zou Silkeblogs niet zijn als ik niet ook koos voor een rode lipstick. Dit is 04 – Cherry Crash, een rode kleur met een warme ondertoon.

DSC_0092

De lipsticks zijn alledrie goed gepigmenteerd, en dekken goed. Ze voelen erg creamy aan, en de finish is niet 100% mat, maar echt ‘fluweel’.

DSC_0227

01 – Nude Hero

Hier was ik al bang voor: Nude Hero is véél te licht voor mij. Terwijl ik hem opdoe, lijkt het wel of ik mijn lippen aan het uitwissen ben. Plus daar die koele ondertoon nog eens bij. Nee, deze kleur is niks voor mij. Dit is eerder iets voor meisjes die goed staan met koele lipkleuren én een hele lichte huid hebben.

DSC_0237

02 – Peony Star

Peony Star, de nude met koele ondertoon, is wat minder draagbaar. Ik vind het ergens nog wel iets hebben, maar het geeft mijn gezicht wel een wat grauwe uitstraling. Ik heb hier gemengde gevoelens over.

DSC_0241

04 – Cherry Crash

Uiteraard is Cherry Crash een veel beter match voor mij. De ondertoon is warm, en hij geeft een heel mooi effect. Ik vind hem echt heel mooi, hij zit tegenwoordig tussen mijn favoriete lipkleurtjes!

DSC_0258

De finish

De finish is mat, niet volledig mat, maar zeker niet glanzend. De lipsticks zijn alledrie erg crèmig, waardoor ze op de lippen niet aanvoelen als matte lipsticks. Toch merk ik, dat ze door hun crème-structuur niet heel goed blijven zitten. Als ik de stick juist heb aangebracht, en ik mijn lippen zacht over elkaar wrijf, krijg ik een lijntje op mijn bovenste lip omdat hij gaat schuiven. Ik zou zeggen dat hij ongeveer even lang blijft zitten als een glanzende lipstick.

DSC_0083

Conclusie

De essence Velvet Stick Matt Lip Colours brachten hoge verwachtingen met zich mee. Ik vond de verpakking erg leuk, en de belofte van een matte finish maakte me enthousiast. Jammer genoeg bleek er maar één van de drie kleurtjes mij te staan, maar dat ligt misschien niet echt aan de lipstick, maar aan mezelf. Mijn favoriet is Cherry Crash, en dan bedoel ik ook écht favoriet: ik vind hem prachtig. De finish is zo goed als mat, ze voelen zeker niet oncomfortabel op de lippen, en de dekking is heel fijn. Toch vind ik het jammer dat ze niet heel goed blijven zitten doordat ze nogal luchtig zijn, en dat ze snel gaan schuiven. Ik geef de essence Velvet Stick Matt Lip Colours een 7/10. Voor mij hadden ze nét iets beter mogen zijn.

Wat vind jij van de essence Velvet Stick Matt Lip Colours? 

Heb je deze al gelezen?

26 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.