CATRICE Allround Contouring Palette

Ik hou echt van contouren, het liefst doe ik het elke dag. Toch vind ik het moeilijk om met poederbronzers een natuurlijk effect te bereiken, dus sla ik het soms over, of ga ik voor de totaal-niet-natuurlijke look! Crème contourproducten – en al zeker de budget varianten – zijn vandaag de dag helemaal niet zo gemakkelijk te vinden. Je moet er al snel heel wat euro’s voor neertellen of bij een buitenlandse webshop bestellen. Maar zo is het nu niet meer! Bij de vernieuwing van het assortiment voegde CATRICE namelijk een palette met contour- en highlightcrèmes toe. Uiteraard moest ik dat testen, dus lees snel verder!

DSC_0138

Het CATRICE Allround Contouring Palette is duidelijk geïnspireerd op het Allround Concealer palette (dat overigens al lang en bij velen favoriet is). Het palette bevat twee contourkleuren, twee highlightkleuren en een glanzende highlighter. De contour- en highlightkleuren zijn mat.

  • CATRICE Allround Contouring Palette, €3,99

DSC_0024

Op de foto hierboven zie je goed de textuur van de crèmes. Ze zijn niet heel romig, in tegenstelling tot wat ik had verwacht. Je moet ze enkele ogenblikken opwarmen met je vinger voordat er beweging in te krijgen is, maar dat vind ik net goed. Dit soort texturen blijft net goed op de huid zitten!

DSC_00212

De eerste kleur is een koele bronzer, en de tweede een warme bronzer. De eerste highlighter in het palette is een vrij koele tot neutrale kleur, en de vierde kleur is een warme, bijna gele highlighter (ideaal voor onder de ogen). De glanzende highlighter is erg licht van kleur. De crèmes zijn allemaal erg goed gepigmenteerd, ik ben best onder de indruk. Ik vind bovendien ook dat ze zo mooi dekken, al vond ik dat niet echt een vereiste.

DSC_0021

Op de foto hierboven draag ik enkel een laagje foundation op mijn gezicht. Excuses voor het rode oog, ik had een ontsteking op mijn ooglid, en ik wilde er geen makeup over aanbrengen. Het was trouwens niets ernstigs!

DSC_0022

Ik zei het onlangs al: ik heb erg vlakke jukbeenderen. Je ziet vrijwel geen schaduw onder mijn jukbeenderen, dus daar wil ik graag verandering in brengen!

DSC_0028

Op de foto hierboven heb ik de contourcrèmes en highlightcrèmes met mijn vingers aangebracht.

DSC_0029

Kleur 1 (de koele bronzer) gebruikte ik onder mijn jukbeenderen, en langs de zijkanten van mijn neus. Kleur 2 (de warme bronzer) kwam net boven kleur 1 op mijn jukbeenderen en op de zijkanten van mijn voorhoofd. Kleur 3 (de koele highlighter) gebruikte ik onder mijn jukbeenderen en op het midden van mijn voorhoofd, en kleur 4 (de warme highlighter) om te highlighten onder mijn ogen.

DSC_0033

Op de foto hierboven heb ik alles geblend. Ik vind het effect goed zichtbaar, maar echt heel erg natuurlijk. Ook van dichtbij ziet mijn huid er nog uit als ‘huid’, en niet als poeder.

DSC_0034

Het blenden ging erg gemakkelijk. Ik had verwacht dat het effect wat vlekkerig of streperig zou zijn, maar dat is het zeker niet. Ik vind het effect van zowel de bronzers als de highlighters echt heel mooi!

DSC_0039

Op de foto hierboven heb ik de makeuplook afgemaakt met blush en een lipkleurtje. Ik hou echt van dit resultaat! De look is enorm natuurlijk, maar toch heb ik zichtbare jukbeenderen. Hierboven heb ik ook de glanzende highlighter aangebracht, maar die zie je niet heel duidelijk terug. De glans is namelijk nogal subtiel.

DSC_0040

Hierboven kan je de glanzende highlighter een beetje beter zien. Ik zou persoonlijk nog wat extra highlighter toevoegen, maar het resultaat vind ik zeker niet slecht.

Conclusie

Ik zou het CATRICE Allround Contouring Palette zeker opnieuw kopen. Ik gebruik hem nu voor mijn makeuplooks voor overdag, voor een prachtig, natuurlijk resultaat. De textuur is goed, de pigmentatie is goed, en je kan de crèmes gemakkelijk aanbrengen zonder vlekkerig resultaat. Ik vind het wel jammer dat de glanzende highlighter niet superglanzend is, en dat je de crèmes niet kan aanbrengen met een kwast. Je moet de crèmes namelijk eerst opwarmen met je vingers voordat ze loskomen. Al bij al vind ik het echt een heel fijn product, en geef ik het een 9/10. Als je op zoek bent naar een heel natuurlijke manier om te contouren, raad ik je zeker aan om deze eens te proberen!

Wat vind jij van het resultaat?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.