Bergasol Zonnemelk en Droge Olie

Mijn gezicht bescherm ik elke dag tegen de zon, maar omdat het weer de voorbije maanden niet altijd zo fantastisch was, sloeg ik de zonnecrème op mijn lichaam regelmatig over. Toch ben ik van mening dat je je huid goed moet beschermen, ook al schijnt de zon niet, want om huidveroudering tegen te gaan moet je vandaag beginnen met smeren! Toen ik twee producten van Bergasol mee naar huis kreeg om uit te testen, heb ik dan ook niet lang getwijfeld: ik zette ze meteen op de wastafel, en smeerde erop los. Lees snel verder als je wilt weten wat ik van de Bergasol Zonnemelk en Droge Olie vind!

DSC_0081

Voor mijn gezicht gebruik ik elke dag een product met minstens SPF 30 (momenteel heb ik een crème met SPF 55) maar voor mijn lichaam hoeft die factor niet zo hoog te zijn. Tenminste, nu ik nog geen zomerkleding draag: mijn lichaam wordt nauwelijks blootgesteld aan de zon. Vanaf ik weer jurkjes draag, stap ik over op een hoge factor. De twee producten die ik heb gekregen zijn de Bergasol Droge Olie met SPF 10, en de Bergasol Zonnemelk met SPF 20. Beide producten hebben dus een vrij lage zonnebeschermingsfactor, maar hey: beter een lage SPF, dan helemaal geen!

DSC_0082

De droge olie interesseerde me het meest. Ik gebruik al langer graag droge olie om mijn lichaam te voeden. De Bergasol Droge Olie heeft een even fijne textuur, voelt licht aan op de huid en laat geen vet laagje achter. Na gebruik voelt mijn huid zacht aan als fluweel. De formule is verrijkt met abrikozen- en perzikpitolie, en de olie ruikt erg fris. In de olie zit ook een bruiningsactivator, waardoor je huid sneller een kleurtje krijgt, doordat de natuurlijke productie van melanine wordt gestimuleerd. Van dat sneller bruin worden heb ik persoonlijk niet heel veel gemerkt, omdat mijn huid amper de zon heeft gezien, maar mijn huid is wél erg zacht en gevoed. En het belangrijkste: hij beschermt mijn huid tegen zowel UVA- als UVB-stralen!

  • Bergasol Droge Olie, ca €15,00 bij de apotheek

DSC_0083

Ik kreeg ook een miniatuurtje van de Bergasol Zonnemelk mee, en net zoals de droge olie bevat de zonnemelk breedspectrum-zonnefilters. De zonnemelk is verkrijgbaar in SPF 6, 10, 20 en 30. Het is een erg lichte melk die snel intrekt en hydraterend aanvoelt. Ik vind het ook erg handig dat hij in een sprayflesje zit, want zo geeft hij een verfrissend  effect. Ik neem dit kleine flesje daarom ook gemakkelijk mee om doorheen de dag wat extra te sprayen!

  • Bergasol Zonnemelk, ca €15,00 bij de apotheek

Conclusie

Ik hou van lichte lichaamsproducten die gemakkelijk aanbrengen en snel intrekken. De Bergasol Droge Olie en de Zonnemelk zijn zo van die producten. De Droge Olie heeft een lage SPF, maar is ook verkrijgbaar in een SPF 20. Ook de Zonnemelk vind ik erg handig in gebruik. Mijn huid is meteen gevoed én beschermd tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Momenteel is mijn fles Droge Olie bijna half leeg, en ik zit vrijwel door het flesje Zonnemelk heen. Ik zal dus snel weer bij de apotheek staan om nog een flesje te halen. Ik geef de producten allebei een 8/10. Als je op zoek bent naar een gemakkelijke manier om je huid wat extra voeding te geven en tegelijkertijd te beschermen, kan ik je deze producten zeker aanraden! De Droge Olie staat op mijn wastafel, binnen handbereik, en het kleine flesje Zonnemelk zit in mijn tas.

Hoe bescherm en voed jij je huid tijdens niet-zonnige dagen? 

Heb je deze al gelezen?

No Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.