Paula’s Choice Skin Perfecting 2% BHA Lotion & Skin Balancing Mask

Eerder liet ik jullie al kennismaken met een van mijn nieuwe favoriete huidverzorgingsmerken: Paula’s Choice. Na een erg positieve ervaring met de 2% BHA Liquid en de KT doekjes, mocht ik ook twee nieuwe producten uitproberen. Dat hoef je mij geen twee keer te vragen! Ik kreeg deze keer de Skin Perfecting 2% BHA Lotion en het Skin Balancing Mask, twee producten die ideaal zijn voor de vette huid – zoals die van mij. Ik testte ze uit, en vandaag lees je mijn oordeel. Lees snel verder!

DSC_0071

Zoals ik al zei, testte ik eerder al de 2% BHA Liquid. Die vond ik zo fijn in gebruik en het resultaat was echt verbluffend, zelfs na de eerste keer. Mijn verwachtingen waren dus erg hoog voor deze 2% BHA Lotion. Ook nadat mijn lieve zus de Calm Redness Relief uittestte (dat artikel kan je hier lezen) was ik overtuigd dat de producten hun werk echt deden. De Skin Balancing Oil-Absorbing Mask is een masker voor de vette huid dat je huid nu en dan een boost geeft. De twee producten zijn voorlopig enkel online te verkrijgen via o.a. de webshop van Paula’s Choice.

DSC_0076

De 2% BHA Lotion zit in een pompflacon, wat het doseren erg gemakkelijk maakt, en bovendien is het erg hygiënisch. Het is gemakkelijk om een pompje in je hand te krijgen, en zo heb je exact de juiste hoeveelheid om op je gezicht aan te brengen. Het Skin Balancing Mask zit in een knijptube, en op die manier krijg je gemakkelijk de juiste hoeveelheid aan.

DSC_0072

De 2% Bha Lotion werkt iets anders dan de Liquid, die je op een wattenschijfje aanbrengt zo over je gezicht haalt. De Lotion heeft een vrij lichte structuur, maar je moet even wrijven voordat je hem ingewerkt hebt. Het aanbrengen duurt enkele seconden langer dan de Liquid, maar zodra hij ingewerkt is, laat hij geen residu achter. De 2% BHA Lotion bevat 2% salicylzuur, waardoor hij werkt als een exfoliant: een soort scrub, maar dan zonder scrubdeeltjes. Je brengt hem aan op de huid, masseert de crème even in en laat de crème gewoon zitten. Een exfoliant als deze dient om je huid gladder te maken, puistjes en onzuiverheden te verminderen, en dode huidcellen te verwijderen.

Ik heb zelf niet meer heel veel last van puistjes, maar mijn huid is na ongeveer twee weken gebruik echt beduidend zachter. Ik gebruik deze 2% BHA Lotion nu elke dag ’s morgens en ’s avonds, maar soms sla ik hem ’s ochtends wel eens over. Ik heb namelijk nu en dan wat droge plekjes op mijn huid, en dan is hij nét iets te sterk.

DSC_0074

Het Skin Balancing Oil-Absorbing Mask heeft een verzachtende formule en absorbeert het teveel aan talg, maar verkleint ook poriën en maakt de huid glad. Ik gebruik zelf niet heel vaak maskers, maar dit masker zou dus erg goed werken als je veel last hebt van onzuiverheden of mee-eters. Dit masker is dus ideaal voor de vette huid, of – zoals bij mij het geval is – de gecombineerde huid. Voor een droge huid wordt dit masker niet aangeraden, omdat een droge huid niet veel baat heeft bij het verminderen van talgproductie.

DSC_0517

Het Skin Balancing masker is een kleimasker, dat merk je ook aan de structuur van het masker. Ik gebruik het masker enkel op de delen waarvan ik vind dat het nodig is: op mijn wangen, kin en neus. Die plekken krijgen het vaakst te maken met onzuiverheden. De plekken op mijn gezicht die over het algemeen wat droger zijn, vermijd ik.

DSC_0519

En dit is hoe het masker er eenmaal aangebracht uitziet. Erg charmant! Je brengt het masker aan nadat je je huid hebt gereinigd, en je laat het 10 tot 15 minuten drogen. Daarna spoel je het af en ga je verder met je huidverzorgingsroutine.

Ik gebruik het masker nu om de twee weken, en eens een extra keer als ik voel dat mijn huid het nodig heeft. Na gebruik is mijn huid niet enkel glad en zacht, maar ik zie ook daadwerkelijk dat mijn poriën minder zichtbaar zijn. Bij onzuiverheden werkt het masker ook heel fijn: ze zijn niet na de eerste keer weg, maar ik merk wel dat ze sneller wegtrekken. En nog een laatste pluspunt: op de dagen dat ik het Skin Balancing Oil-Absorbing masker gebruik blijft mijn huid de hele dag mat, inclusief mijn T-zone! Een echte lifesaver, dus!

Conclusie

Wat zijn ik en mijn soms wat moeilijke huid blij met deze combo! Ik gebruik de 2% BHA Lotion nu elke dag ’s ochtends en ’s avonds – al sla ik hem nu en dan wel eens over – en ik vind dat hij heel fijn werkt. Het duurt even voor je hem hebt ingemasseerd, maar eens je dat hebt gedaan, is je huid beduidend zachter. Dat merk ik vooral wanneer ik na de exfoliant een dagcrème aanbreng: hemels! Ik zou niet meer zonder exfoliant kunnen, dus ik geef deze 2% BHA Lotion een 9/10. Het Skin Balancing Mask is een echte lifesaver: het maakt mijn huid stralend en zacht, vermindert poriën en zorgt ervoor dat mijn huid mooi mat blijft. Het masker krijgt van mij daarom een 8/10. Ik weet zeker dat ik binnen en tijdje een bestelling plaats op de webshop! Paula’s Choice heeft er een tevreden klant bij!

Gebruik jij producten van Paula’s Choice?

Heb je deze al gelezen?

No Comments

  • elyssavlan schreef:

    Hey Silke! Ik zie dat je al producten van zowel Babor als Paula’s Choice hebt gebruikt. Welke raad je aan? Ik heb zelf last van een vette huid en ben op zoek naar een goede reiniger. Thanks 😀

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.