Essence Shape Your Face Contouring Palette

Ik ben bijna elke dag onderweg. Naar Gent, waar mijn kot is, weer naar Antwerpen, naar mijn ouders thuis, naar school, naar persevents, vorige week naar Oslo, kortom: ik ben zelden langer dan een paar dagen op dezelfde plek. Omdat ik zo vaak over en weer ga, heb ik geleerd dat je licht moet inpakken. Enkel essentials, en zo veel mogelijk multifunctionele producten. Toen essence met een contour-, highlighter- én blushpalette kwam, was ik er uiteraard als de kippen bij! Ik testte nummer 01 – Ready Set Peach uit, dus lees snel verder!

Essence Shape Your Face Contouring Palette

Het Essence Shape Your Face Contouring Palette is een compact doosje met een bronzer, een highlighter en een blush. Ideaal voor onderweg, dus! De kleur 01 – Ready, Set, Peach bevat vrij warme kleuren, en dat vind ik perfect, zeker nu het stilaan wat warmer wordt en mijn huid een wat warmere gloed krijgt. In sommige filialen is er ook een andere kleurvariant verkrijgbaar: 02 – Ready, Set, Pink is een palette met wat koelere kleuren, maar dat ben ik jammer genoeg nog niet tegengekomen.

  • Essence Shape Your Face Contouring Palette, €3,99 bij Kruidvat

Essence Shape Your Face Contouring Palette

Op de achterkant staat beschreven hoe je het product moet aanbrengen, en hoewel ik dat zelf misschien niet echt nodig heb denk ik dat dit heel fijn kan zijn voor mensen die wat minder ervaren zijn in het aanbrengen van makeup.

Essence Shape Your Face Contouring Palette

Links zie je de bronzer, die aan de warme kant is – wat me een beetje beangstigt – maar ook mat. De highlighter is licht beige, en heeft ook een matte finish. Dat vind ik wel eens fijn, want ik heb echt helemaal niet veel matte highlighters. De blush heeft een warme perzikkleur, die fijne gouden shimmers bevat. Alledrie de poeders hebben een prachtig patroontje, ik durf ze bijna niet te gebruiken!

Essence Shape Your Face Contouring Palette

Op de foto hierboven draag ik enkel foundation, geen bronzer, blush of highlighter. Mijn gezicht ziet er vrij vlak uit en mist definitie en warmte.

Essence Shape Your Face Contouring Palette

Op de foto hierboven heb ik de bronzer en de highlighter aangebracht. Ik gebruikte de bronzer net onder mijn jukbeenderen en op de zijkanten van mijn voorhoofd, en de highlighter op mijn jukbeenderen en het midden van mijn voorhoofd.

De bronzer is uiteindelijk niet te warm voor mijn huidskleur. Vooral op mijn voorhoofd geeft hij een mooie warme gloed. Om te contouren vind ik dat hij nét nog kan, maar ik denk dat ik toch liever een iets koelere bronzer gebruik. Verder brengt hij wel mooi egaal aan, en ziet hij er niet vlekkerig uit.

De highlighter is mat, dus hij werkt net wat anders dan een glanzende highlighter. Jammer genoeg heeft hij niet heel veel pigment, en is hij vrijwel niet terug te zien op de huid. Geen winnaar, dus.

Essence Shape Your Face Contouring Palette

Op de foto hierboven heb ik ook de blush aangebracht, en die vind ik erg mooi. Er komt enorm veel glans vanaf, die ook echt warm is. Ik hou van een warme glans op mijn wangen, en dat is echt waar deze voor zorgt. De kleur van de blush zelf is ook heel mooi, ik hou van dit soort perziktinten. Het pigment van de blush is acceptabel, en hij is goed op te bouwen.

Essence Shape Your Face Contouring Palette

Conclusie

Ik heb gemengde gevoelens bij het Essence Shape Your Face Contouring Palette. Met de bronzer valt te werken, al is hij niet ideaal om mee te contouren. De highlighter heeft erg weinig pigment, en is bijna niet terug te zien op de huid. De blush, ten slotte, vind ik wel fijn: de perziktint is echt iets voor mij, en de warme glans vind ik prachtig. Ik besluit dat dit palette niet echt iets voor mij is, maar eerder voor mensen die wat minder ervaren zijn met makeup, en op zoek zijn naar een multifunctioneel product met een subtiel effect. Ik geef het Essence Shape Your Face Contouring Palette een 5/10.

Heb jij het Essence Shape Your Face Contouring Palette al uitgeprobeerd? 

Heb je deze al gelezen?

12 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.