OnsMannen Baardolie Classic XL

Het is al even geleden sinds ik de laatste keer over een product voor mannen vertelde. Gelukkig komt daar vandaag verandering in, want ik heb het over baardolie. Ik ben zelf grote fan van olie voor mijn haar – dat op mijn hoofd, dan – want olie zorgt niet alleen voor je haar zelf, maar ook voor de huid eronder. Baardhaar heeft van nature een erg droge textuur, dus om het haar een beetje handelbaar te maken, moet je het natuurlijk goed verzorgen. Vandaag bespreek ik – samen met de bebaarde Timothy – de OnsMannen Baardolie Classic. Lees snel verder!

OnsMannen Baardolie Classic XL

Dit is de OnsMannen Beard Oil, de originele Classic versie, in een flesje van 50ml. De producten van OnsMannen zijn verkrijgbaar bij de webshop van Mansly, een webshop waar je zowat alle mannenverzorging vindt die je maar kan bedenken. De baardolie is ook verkrijgbaar in een kleiner flesje van 10ml, erg handig voor onderweg.

  • OnsMannen Baardolie Classic XL, €24,95 voor 50ml via mansly.com

OnsMannen Baardolie Classic XL

De OnsMannen Baardolie Classic XL zit in een donkerbruin glazen flesje dat de olie beschermt tegen zonlicht. Aan het draaidopje zit een pipetje, zodat je de olie er zonder morsen uit kan krijgen én gemakkelijk kan doseren.

OnsMannen Baardolie Classic XL

Dit is Timothy, de testpersoon van vandaag. Timothy heeft een lange baard, die hij graag verzorgd houdt. Als je wilt weten hoe je je baard goed verzorgt, lees dan dit artikel over algemene baardverzorging. 

OnsMannen Baardolie Classic XL

De zuinigheid van de baardolie hangt af van baard tot baard. Hoe langer je baard, hoe meer olie je nodig hebt. Timothy gebruikt zo’n 8 druppeltjes voor zijn baard, en dat doet hij elke één à twee dagen. Op dat tempo is de olie erg zuinig in gebruik. Na nu ongeveer vier weken is ongeveer een vijfde uit het flesje. Je kan dus erg lang doen met een flesje van 50ml.

OnsMannen Baardolie Classic XL

Na zijn baard te borstelen, brengt Timothy de OnsMannen Baardolie Classic XL aan op de haren van zijn baard, maar masseert de olie ook goed in op zijn huid. Dat is heel belangrijk, vertelt Timothy, want de huid onder je baard kan erg droog zijn. De OnsMannen Baardolie Classic XL ruikt fris, maar niet overdreven sterk. De ingrediënten in de olie zijn jojoba-olie, zoete amandelolie, aloë vera en een ‘perfecte blend van essentiële oliën’. De olie is trouwens handgemaakt!

OnsMannen Baardolie Classic XL

Na het aanbrengen van de olie is de baard van Timothy gemakkelijk in model te brengen, en ziet zijn baard er gezond en glanzend uit. Bovendien voelt zijn ‘baardhuid’ gevoed aan, en heeft hij geen last van een droge huid. Nog een extra voordeel dat de olie met zich meebrengt, is dat Timothy zijn handen er ook door gehydrateerd worden. Wauw!

OnsMannen Baardolie Classic XL

Conclusie

Wat vindt Timothy van de OnsMannen Baardolie Classic XL? Ik hoor veel positiefs. Timothy vindt de verpakking fijn: het pipetje werkt gemakkelijk en het flesje is van stevige kwaliteit. De olie maakt Timothy’s baard zacht een gevoed, maar geeft ook de huid onder zijn baard een boost. Bovendien ruikt de olie lekker en mannelijk. Enkel positieve punten, dus. Timothy geeft de OnsMannen Baardolie Classic XL daarom een 9/10.

Gebruik jij (of je vriend) soms baard- of haarolie?

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.