NYC Smooch Proof Liquid Lip Stain

Ik kon wel huilen toen ik ontdekte dat mijn favoriete lipstain niet meer verkrijgbaar was. Al meer dan een jaar gebruikte ik steevast élke dag mijn geliefde NYC Smooch Proof 16H Lip Stain, en opeens was hij weg. Ik had niet eens afscheid kunnen nemen, of nog een tiental kunnen inslaan. Ik had de hoop opgegeven: ik zou nooit meer een vervanger vinden, tot op de dag dat mijn oog viel op een ander product van NYC. Lees verder als je wilt weten of de NYC Smooch Proof Liquid Lip Stain die leegte in mijn hart kan vullen!

NYC Smooch Proof Liquid Lip Stain

Ik nam twee kleurtjes mee naar huis, een felrode en een paarsachtig bruin tintje. De verpakkingen zien er zeer herkenbaar NYC uit, maar wel schattig. Ze doen me meteen denken aan lipgloss, en dat is niet echt positief: ik draag écht niet graag lipgloss. Laat ze alsjeblieft niet plakkerig zijn! Volgens NYC zijn deze lipstains vederlicht op de lippen, en blijven ze tot wel vier uur zitten. Je kan ze in één laagje – voor een subtiele tint – of in twee laagjes – voor een intense kleur – aanbrengen.

  • NYC Smooch Proof Liquid Lip Stain, €3,99

NYC Smooch Proof Liquid Lip Stain

De eerste kleur die ik mee naar huis nam, was de obligatoire rode lipstick. Deze heet Get Noticed! en is felrood met een wat oranje ondertoon. Met deze kleur kan ik niks verkeerd doen, want dit is echt een kleur die ik elke dag kan dragen. De applicator is een typische lipglossapplicator, en die vind ik altijd wel fijn werken.

NYC Smooch Proof Liquid Lip Stain

Oh, ja, dit is hem! Nadat je de stain aanbrengt – wat overigens heel precies gaat met de applicator – wacht je een ogenblik zodat de vloeistof kan drogen. Als hij opgedroogd is, voel je hem inderdaad bijna niet zitten. Hij plakt geenszins én blijft stevig zitten. Mijn lippen voelen niet uitgedroogd zoals bij sommige andere lipstains. Hij smaakt een heel klein beetje zoet.

NYC Smooch Proof Liquid Lip Stain

Get Noticed! is meteen een schot in de roos. Dit is mijn favoriete alledaagse kleur, hij ziet er altijd zo fris en stralend uit.

NYC Smooch Proof Liquid Lip Stain

Nee, ik kan nooit met slechts één kleur naar huis komen, dus deze On Everyone’s Lips kwam ook mee. Het is een paarsbruine tint die er echt heel mooi en stijlvol uitziet in de huls.

NYC Smooch Proof Liquid Lip Stain

On Everyone’s Lips dekt iets minder egaal dan Get Noticed! en dat vind ik best jammer. Toch vind ik het resultaat niet lelijk, en hoewel de lipkleur best koel is, vind ik dat hij toch nog mooi matcht met mijn huid.

NYC Smooch Proof Liquid Lip Stain

Ook On Everyone’s Lips zit fijn op de lippen en droogt ze niet uit. Na vier uur zitten de beide kleuren er trouwens nog grotendeels op, al merk ik dan wel dat ze langs de binnenkant van mijn lippen een klein beetje vervaagd zijn. Maakt niet uit, dan werk ik ze snel even bij! Ik ben al blij dat ik zonder zorgen kan eten en drinken, want dat gaat met deze NYC Smooch Proof Liquid Lip Stains!

Conclusie

Yes, ik heb een vervanger gevonden! Ze werken een klein beetje anders dan de stiftvormige lipstains die ik ervoor gebruikte, maar de NYC Smooch Proof Liquid Lip Stains geven hetzelfde vederlichte effect waar ik naar op zoek was. Get Noticed! is zonder twijfel mijn favoriet, en die draag ik tegenwoordig dan ook bijna elke dag. On Everyone’s Lips is wat gewaagder, want die is aan de donkere en koelere kant. De dekking van de stains is erg laag, maar Get Noticed! geeft wel dat perfect egale resultaat, terwijl On Everyone’s Lips hier en daar wat onregelmatig dekt. Ik geef deze laatste een 7/10, maar Get Noticed! krijgt een welverdiende 10/10. Ik kan weer gerust slapen nu ik weer een favoriete lipstain heb!

Heb jij de NYC Smooch Proof Liquid Lip Stains al geprobeerd?

Heb je deze al gelezen?

12 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.