CATRICE ZENsibility

Tegenwoordig vind ik dat de twee budgetmerken essence en CATRICE steeds vaker met mooie trendcollecties komen. Ook deze keer was dat weer het geval, niet alleen het concept was leuk gevonden, de producten zagen er ook erg mooi uit. Ik hou ervan als er producten tussen zitten die een beetje out-of-the-box zijn, waar je even over moet nadenken of die vernieuwend zijn. In de trendcollectie van deze maand zaten er zo een paar producten bij, en daarom toon ik je vandaag enkele producten uit de ZENsibility Limited Edition. Lees snel verder!

CATRICE ZENsibility

De ZENsibility collectie staat volledig in het teken van Azië, en de zen-cultuur. Ik hou van het elegante dat de collectie uitstraalt, met de langwerpige vormen en de sobere kleuren. Ik koos voor drie producten uit de limited edition: de Nail Lacquer, de Eye Line-Art Pen, en de Lip Geisha.

  • CATRICE ZENsibility Nail Lacquer, €3,59 bij Kruidvat
  • CATRICE ZENsibility Eye Line-Art Pen, €3,59 bij Kruidvat
  • CATRICE ZENsibility Lip Geisha, €3,99 bij Kruidvat

CATRICE ZENsibility

De meest opvallende items uit de collectie zijn uiteraard de prachtige nagellakjes. Ze zijn verkrijgbaar in 5 kleuren, waarvan ik er twee mee naar huis nam. Ik vind de flesjes er niet alleen prachtig uitzien, ze lijken me ook superhandig om mee te lakken, met hun lange steeltjes. Ook de kleuren vind ik supermooi gekozen, ik twijfelde echt lang om niet alle kleurtjes mee naar huis te nemen! Uiteindelijk koos ik voor twee kleuren: REDiant Energy en Greatly Greyish.

CATRICE ZENsibility

REDiant Energy is een bijna rode tint. Hij zit net tussen rood en koraal in, en ik vond hem er in het flesje al supermooi uitzien. Op mijn nagels past hij perfect bij mijn huid en geeft hij mijn handen een elegante uitstraling.

CATRICE ZENsibility

Van het steeltje dat aan de dop zit, had ik verwacht dat het ultrahandig zou zijn, maar daar heb ik me in vergist: het steeltje zit namelijk los van de dop… Om de nagellak te gebruiken, draai je eerst het dopje los, waarna je het steeltje uit het flesje kan trekken. Aan het lange steeltje zit het kwastje. Het is moeilijk uit te leggen, maar geloof mij: handig is anders. Ik morste zelfs een druppel nagellak op mijn bureau!

CATRICE ZENsibility

De tweede kleur die ik meenam, Greatly Greyish, is een (voor mij, alleszins) onmisbare grijze nagellak. Ik kan niet genoeg krijgen van grijze nagellak, en deze Greatly Greyish is alweer een schot in de roos.

CATRICE ZENsibility

De lak dekt ongelooflijk goed! Op de foto’s draag ik twee laagjes, maar op zich had ik best kunnen stoppen na het eerste laagje. Ook de kleur vind ik prachtig, niet te licht, maar ook niet te donker. Ideaal!

CATRICE ZENsibility

De Eye Line-Art Pen viel me in eerste instantie niet zo op. Het leek me maar een gewone eyeliner. Toen ik om de een of andere reden het dopje er van af haalde, ontdekte ik pas dat het helemaal geen gewone stifteyeliner was.

CATRICE ZENsibility

Het ‘stiftje” bestaat uit drie bolletjes. En dan komt de vraag in je op: waarom? Wel, ik heb geen enkel idee. Op de website van CATRICE staat dat je er artistieke creaties op je ogen mee kan tekenen, maar ik begrijp het echt niet. Hoe zou jij deze Eye Line-Art Pen gebruiken? Laat het me ALSJEBLIEFT weten!

CATRICE ZENsibility

De eyeliner is heel mooi gepigmenteerd, intens zwart en dekt egaal. Links zette ik een simpel streepje, en rechts drukte ik de zijkant van de eyeliner op mijn huid. Dat was waar ik in eerste instantie van dacht dat het de bedoeling was, maar ik kan me niet voorstellen dat dat het geval is. Je ziet namelijk naast de bolletjes ook het streepje staan van de basis van het stiftje.

CATRICE ZENsibility

Om hem toch maar op een ‘artistieke’ manier te gebruiken, lijnde ik met de Eye Line-Art Pen niet gewoon mijn ogen, maar zette ik stipjes net boven mijn crease met het uiteinde van de eyeliner. Stipjes zetten lukt namelijk erg goed met de eyeliner!

CATRICE ZENsibility

Als laatste probeerde ik ook de Lip Geisha. Hij is verkrijgbaar in één kleur: REDiant Energy, en zit in een elegante huls.

CATRICE ZENsibility

Vooral de bullet van de lipstick is opmerkelijk: hij is plat als je hem langs voor bekijkt, en als je hem langs de zijkant bekijkt zie je dat hij puntig is. Ik ben benieuwd of dit gemakkelijk werkt!

CATRICE ZENsibility

Op de swatchfoto heb ik links de scherpe kant van de Lip Geisha geswatcht, met daarnaast de platte kant. De kleur is intens gepigmenteerd, en heeft net als de Eye Line-Art Pen een prachtige dekking.

CATRICE ZENsibility

Op de foto hierboven heb ik de Lip Geisha aangebracht. Het aanbrengen ging heel vlot: met de scherpe zijkanten kan je gemakkelijk en precies je lippen omlijnen, en met de platte kanten vul je je lippen op. Het is wel even wennen, maar uiteindelijk vond ik hem zelfs fijner werken dan een gewone lipstick!

CATRICE ZENsibility

De kleur is zo mooi! Het is echt een geisha kleur die prachtig afsteekt tegen een lichte huid, maar die ook mooi staat bij een getinte huid. Ik, als rode-lipstick-liefhebber, vind dit een ware musthave!

CATRICE ZENsibility

Conclusie

Wat een prachtige limited edition alweer, de ZENsibility collectie van CATRICE. De verpakking zijn opvallend en elegant, de kleuren zijn fantastisch samengesteld en de producten zijn hemels van kwaliteit. De Eye Line-Art Pen is een eyeliner met een raar uiteinde, ik begrijp nog altijd niet goed hoe je hem gebruikt, maar hij is intens zwart en heeft een enorm egale dekking. Ik geef hem voorlopig – totdat ik weet hoe je hem exact dient te gebruiken – een 7/10. De Lip Geisha is mijn favoriete product: een felle rode lipstick die prachtig staat bij alle huidtinten en die intens gepigmenteerd is en perfect dekt. Door zijn bovendien ook superhandige vorm krijgt van mij een 10/10. De Nail Lacquers hebben kleuren die mij allemaal aanspreken en dekken prachtig. Jammer genoeg is er iets raars met de dop, waardoor ze echt niet handig te hanteren zijn. De lakjes krijgen van mij allebei een 8/10.

Heb jij iets geprobeerd uit de ZENsibility collectie? Ga je iets proberen?

Heb je deze al gelezen?

10 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.