Jagua Henna Tattoos + Winactie! (gesloten)

Ik wil al een tijdje een tattoo, maar ik heb nog geen idee wat ik wil laten zetten. Bovendien weet ik niet of ik er mee zou staan, en om voor altijd iets op je lichaam te laten tekenen moet je wel zeker zijn. Gelukkig zijn er ook tijdelijke alternatieven. Zo kan je een tattoo tekenen met een eyeliner, of zo’n plaktattoo op je lichaam kleven. Jammer genoeg blijft een eyeliner niet langer dan een dag – of twee als het echt een goede is – zitten, en ziet een plaktattoo er nooit echt écht uit. Onlangs hoorde ik voor het eerst over zwarte henna, en dat moest ik natuurlijk metéén uitproberen! Vandaag probeer ik de henna van Jagua Henna. Lees snel verder!

Jagua Henna Tattoos

Ik kreeg de Starterskit opgestuurd, een heel handig kitje voor beginners, waar alle benodigdheden inzitten voor je eerste henna-tattoo. Zo bevat de kit uiteraard een tube henna, een naaldje om de henna mee aan te brengen, een flesje desinfecterende gel, een pipet om de naald schoon te maken, een paar handschoenen, een stencil naar keuze en de handleiding! De kit is verkrijgbaar in 10ml, 20ml en 30ml. Ik kreeg twee tubes van 10ml opgestuurd, goed voor ongeveer 20 kleine tattoos per tube.

Jagua Henna Tattoos

Ik kreeg deze twee tubes opgestuurd, ze bevatten elk 10ml zwarte henna. De tubes zijn ook apart verkrijgbaar in 5ml, 20ml, 30ml en een grote fles van 125ml. De henna is 100% natuurlijk en gemaakt van de Jagua vrucht die in het Zuid-Amerikaanse regenwoud groeit. De henna kleurt donkerblauw tot zwart op de huid, en blijft wel 10 tot 20 dagen zitten.

Jagua Henna Tattoos

Bij de starterskit zit ook een naald waarmee je de henna heel precies op de huid kan aanbrengen. De naald schrok me eerst af: de henna is toch enkel voor uitwendig gebruik? Maar hij dient dus gewoon om gedetailleerd te tekenen!

Jagua Henna Tattoos

Om de naaldjes schoon te maken na gebruik, zodat je ze kan hergebruiken, zit er ook een heel fijn pipetje bij de starterskit. Met het pipetje kan je de naald heel gemakkelijk en snel schoonmaken, ik heb het getest.

Jagua Henna Tattoos

Sinds kort kan je bij je bestelling ook leuke sjabloontjes bestellen! Met deze sjablonen kan je heel snel en gemakkelijk een tattoo tekenen zonder dat je zelf een tekentalent hoeft te zijn!

Jagua Henna Tattoos

Tijd om te testen! Mijn broer Wolf en zijn vriendin Lotte hielpen me bij deze spannende test. Als eerste tattoo probeerden we een klein exemplaar. Omdat de gel 2,5 uur moet blijven zitten besloten we om het sjabloon extra goed vast te kleven met duct tape.

Jagua Henna Tattoos

Met het naaldje op de tube geklikt ziet het er best eng uit, maar dat is het helemaal niet. Normaal gezien heb je het naaldje niet nodig om een tattoo te zetten met het sjabloon, maar we wouden de naald zo graag uitproberen. Het sjabloon werkt heel gemakkelijk: je brengt de henna in een royale laag aan over het sjabloon en laat het op die manier drogen.

Jagua Henna Tattoos

Jagua Henna Tattoos

Jagua Henna Tattoos

Na een paar minuten hadden we de stencil bedekt met henna. Hoe leuk ziet dit eruit?

Nu de henna erop zit, moet je ten minste 2,5 uur wachten. Dan spoel je alle gel zorgvuldig van je huid. De henna heeft 12 tot 24 uur nodig om volledig te ontwikkelen, dus wanneer je de gel afspoelt is de tattoo heel licht of zelfs niet zichtbaar. Geen paniek! De kleur moet zich gewoon nog ontwikkelen.

Jagua Henna Tattoos

De volgende dag, toen we de kleine tattoo bekeken, besloten we dat we niet het gemakkelijkste lichaamsdeel hadden uitgekozen. Doordat het plekje op je hand nogal vaak beweegt, bleef het sjabloontje niet zo goed zitten en was de gel hier en daar uitgelopen. Desalniettemin is het resultaat erg cool geworden!

Natuurlijk konden we het niet bij één tattoo laten. We zetten tattoos bij elkaar, bij onszelf, en dit zijn onze resultaten. Oordeel vooral zelf!

Jagua Henna Tattoos

Lotte tekende bij zichzelf dit tekentje uit Harry Potter.

Jagua Henna Tattoos

De enorm getalenteerde Margo tekende deze prachtige veer op Lottes arm.

Jagua Henna Tattoos

Wolf kreeg een geometrische wolf op zijn arm!

Jagua Henna Tattoos

En dit is wat Margo bij mij tekende. Ik vind het resultaat echt fantastisch, het ziet er uit als een échte tattoo. Ik heb de voorbije dagen enorm veel complimenten gekregen, mensen dachten voortdurend dat ik een echte tattoo had laten zetten.

Conclusie

Ik hoef niet na te denken: ik ben fan van de Jagua Henna. De henna is 100% natuurlijk, veilig voor de huid en geeft een prachtig resultaat. Je kan de henna met een sjabloon, via carbonpapier of uit de losse hand aanbrengen, en met het bijgeleverde naaldje kan je heel precies tekenen. Met de eerste tube hebben we alle tattoos die je hierboven kan zien getekend, en nog steeds is de tube niet leeg. Je kan dus best wel lang doen met een kleine hoeveelheid product, maar ik weet zeker dat ik snel nog een tube bestel! Ik geef de Jagua Henna Starterskit een dikke 10/10, en ik ben hun nieuwste fan!

Je kan de producten van Jagua Henna vinden op hun webshop.

Heb jij een tattoo? Zou je er een willen? 

Heb je deze al gelezen?

26 Comments

 • Ilona Wielinga schreef:

  Wauw wat een superleuke kit!
  ik zou zelf een vogeltje met een roos in z’n snaveltje op mn onderarm laten zetten, de roos staat dan voor mijn moeder en her vogeltje voor mijn vader.
  (Ik doe niet mee met de winactie maar vond het wel leuk te vertellen hihi)

 • Elles schreef:

  Wauw, wat houd ik toch van henna! Jullie hebben trouwens super mooie tattoos gemaakt! Ik doe mee met de winactie! Het liefst laat ik een heel erg secuur werkje van mijn vriendin zetten over mijn hele hand! In de klas doet ze dat ook weleens met pen en ik vind dat zo lekker voelen, haha! Maar even serieus, ik zal een infity teken maken met een vogeltje op mijn pols, of een tekst binnen in m’n arm! Ik kwam er ook achter dat ik je pagina al geliked had, haha!
  Liefs,
  Elles

 • Lieke b schreef:

  Oooo wat leuk zeg ! Ik
  Zou dan een mooie veer op m’n onder arm willen zetten of in de zomer een Mandela op m’n been lijkt me erg mooi

 • Linda schreef:

  Super mooi gedaan! Ik heb hetzelfde probleem. Zou er wel een willen, maar ben er nog niet helemaal uit wat. Die op het eerste plaatje met de veer en wegvliegende vogels ziet er heel gaaf uit! Waar zou ik een tattoo zetten?! Ik vind op de zij een hele mooie plek voor als je een kort tekstje hebt, horizontaal net onder je bh. De tattoo van die veer zou ik daar niet zetten… Daar zou ik nog even over moeten nadenken. Als ik het pakketje win, zal ik een foto maken waar ie een plekje heeft gekregen. 🙂

 • Pia schreef:

  Henna. Ik hou zo van henna. Ik ben al een tijdje aan het plannen om zelf ook een tattoo te laten zetten. Ik heb margo gevraagd om een oog te ontwerpen. Zoals we weten kan margo als de beste tekenen. Dus bij deze zou ik margo helemaal haar ding op mijn rechtervoet laten doen!!! Dan kan ik ineens beslissen of ik het nu for real ga laten doen.

 • Anita Diepeveen schreef:

  Ik zou een mooie dromenvanger tekenen.
  Dat lijkt mij zo leuk.
  Fijn weekend

 • Sindy schreef:

  Wauw supermooi gedaan! Ik zou m’n handen versieren met Jagua henna!

 • Jolet schreef:

  Wat leuk zeg! Ik vind henna zo leuk, aangezien je er niet voor heel lang aan vast zit. Dan kan je nog af en toe wat experimenteren!

 • Liesbet R schreef:

  Leuk! Ik zou een veertje op mijn pols willen.

 • Wendy schreef:

  Dat ziet er echt super leuk uit! Helemaal leuk voor een festival.
  Ik heb een echte tattoo laten zetten toen ik 16 was. Nu heb ik hier wel spijt van.
  Zo’n tijdelijke henna tattoo is dan een vele betere oplossing. Margot kan echt mooie henna bij jullie maken!
  Zelf zou ik op mijn pols een bloem, tekst, symbool of uil willen tekenen. Genoeg om uit te proberen dus 😉

 • Anita H. schreef:

  Ik zou me zeker niet beperken tot 1 plek. Niet alles tegelijk natuurlijk. Maar van armen tot benen tot handen tot heupen, alles vind ik wel mooi. Leuk!!

 • sien verschueren schreef:

  Wauw mooie resultaten! Ik zou graag een kleine zonnebloem op mijn enkel willen of een origami colibri bovenaan op mijn rug. Ik ben al even aan het twijfelen welke tattoo ik wil laten zetten dus dit zou ideaal zijn om het eens te proberen.

 • Amy schreef:

  Dat ziet er goed uit, die design’s zagen er echt heel mooi uit! Zelf heb ik heb ook al een keer aan henna gedaan maar dat was meer om uit te proberen. Ik zou deze keer een klein kroontje aan de zijkant van mijn vinger doen, of misschien een olifantje met henna design als binnenkant op mijn arm!

 • Tamara TS schreef:

  Wat een leuk spul! Heel lang geleden, voordat ik aan echte tattoos ben begonnen heb ik wel eens henna tattoos gehad. Ik doe heel graag mee, ondanks dat ik al heel wat tattoos heb, want dit is gewoon leuk om tattoos op plekken te zetten die je normaal liever vrij laat, zoals handen , nek, borstbeen en voeten. Ik hou van skulls, bloemetjes, sterretjes etc, dus zoiets zou het dan gaan worden. (FB Tamara Mara Großmaul.)

 • Zoë schreef:

  Ik doe graag mee!
  Ik zou op mn pols een olifant tekenen 🙂
  facebook; zoe louwerse

  liefs, Zoë

 • Alinda schreef:

  Oh leuk zeg! Ik zou een ringtattoo van Henna wel heel gaaf vinden of een sierlijke op mijn gebruinde voet. 🙂
  En ik denk dat onze 4 dochters nog veel meer ideeën hebben.

  Groetjes Alinda

 • Maya Willemse schreef:

  Aah, wat had ik dit graag gewonnen! Ik ben echt dol op tattoos (maar ben nog te jong, en gelijk permanent…tja). Ik gebruik al soms plaktattoo’s, maar die blijven maar kort zitten. Jammer genoeg heb ik geen Facebook :(. Maar heel lief dat je dit doet. Veel plezier voor degene die wint!

 • Pamela Courtney ten Bouwhuys schreef:

  Noo hopelijk net niet te laat! maar dit is echt tof . ik heb zelf 2 echte tattoo’s maar wil graag meer alleen heb te veel ideeen maar omdat zo allemaal even te zetten vind ik te snel daarom wil ik het graag met henna proberen.
  paar jaar geleden heb ik rond getrokken door Peru en daar door een stam ondergetekend met henna de dorpelingen.
  Zou het zo graag willen winnen lijkt me echt tof!
  xoxo

 • Emilie schreef:

  Ik zou dit heel graag eens willen uittesten om het deze zomer te kunnen doen met mijn kindjes op kamp!

 • Nadia schreef:

  Prachtig en so easy! Ik ken rode henna maar ik vindt deze zwarte henna tattoo’s van Jagua veel mooier. Ik zou een mooie vlinder op mijn pols tekenen. Een vlinder betekent voor mij schoonheid, vrijheid en zachtheid.
  Ik volg je al lang op Facebook en heb deze actie ook gedeeld.

 • Aura schreef:

  Ziet er goed uit! Ikzelf denk er al een hele lange tijd aan om een tattoo te laten zetten. Het liefst een leeuw, naar mijn achternaam “Lion”, in neotraditionele stijl op de binnenkant van mijn linker bovenarm. Alleen ben ik super hard aan het twijfelen. Niet omdat ik bang ben voor de pijn, maar om het feit dat het permanent is. Ik ben bang dat ik het misschien niet meer mooi ga vinden of mijn stijl zal veranderen, of nog erger, dat de tattooeur de tattoo niet goed ze en dat ik er meteen spijt van heb. Misschien laat ik het ooit in een impulsieve bui toch zetten, maar voorlopig hou ik het bij het bekijken van tattoos bij anderen, waaronder mijn eigen lief.
  Zo’n henna-kit lijkt me leuk om uit te proberen. Ik wil wel eens zien hoe het me staat en dat het niet permanent is maar wel langer blijft dan een plaktattoo is een pluspunt!

 • Shana schreef:

  Mijn vader, die enkele jaren geleden overleden is, had enkele tattoos, waaronder een adelaar en een anker. Deze twee zou ik graag verwerken in 1 tattoo, maar dan wel op een sierlijke, vrouwelijke manier. Ik weet nog niet zeker waar ik het zou zetten, maar ik denk dat deze starterskit me zeker zou kunnen helpen met een mooi plekje te kiezen. Zo ben ik zeker dat ik m’n hele leven blij zou zijn met mijn tattoo!

 • Patchouli Van Rooij schreef:

  OEEhHH dat zou zo tof zijn om te winnen
  Ik heb paar weekjes terug ook een jaguahenna flesje gekoscht en bij vrienden uit geprobeerd zo zie ik dat ik veel meer nodig heb want iedereen wilt er steeds meer bij duss wat exstra henna lijkt me echt geweldig als ik meer zou hebben wat zou ik maken?? waarschijnlijk een grote henna tattoo zelf zit ik op de kunstacademie dus tekenn is sowieso mijn ding ik zou een mooie henna tattoo maken (het hoe de arabiche mensen het doen) en 1 grote op mijn been bijv. van verschillende sprookjes figuren llijkt me ook wel heel sick om te maken een tatto met figuren en blokjes heel straks lijjkt me ook een mooie uitdaging maar waarschijnlijk na dat ik klaar ben met mijn eerste ga ik door met me vrienden een tattootje zetten het zetten op anderen is echt leuk om te doen zo leer je als je je arm aan spant en dan als je klaar ben los laat is bijv je tattotje een beetje schuim (OEPS!!)
  maar het lijkt me AMAZING om het te krijgen zou zo goed uit komen!!!
  Dikke KNUFF

 • Silke de Vreede schreef:

  Heeyy,
  Super leuk dit! Ik heb laatst een echte henna tattoo gekregen en het was geweldig!
  Om zo’n klein pakketje te krijgen zou echt gaaf zijn.
  Ik hou een kleine vos op mn enkel zetten en een WA (Japans teken voor vrede) op mijn pols.
  Ook gun ik het mijn zus heel erg, ze wilde altijd al een kleine dolfijn als tattoo maar durft er geen te laten zetten.
  Liefsss

 • Axelle schreef:

  Ik vind dit product zo gaaf!! & wat een superreview! Ik twijfel enorm om een tattoo te plaatsen.. ik weet al wat maar de plaats enzo zou ik graag eens testen! en nu met de zomer die eraan komt zou het mega zijn om een starterkit te winnen! ik ben zoooo benieuwd ! xxx

 • Soraya schreef:

  Waaawww, ik hb geen tattoo maar dit lijkt mij echt super leuk om uit te proberen.
  Ik hou de profiel op Facebook al een tijdje in de gaten. Lijkt mij echt geweldig, vooral hoe het lekker weer wordt!!

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.