Oshun White Oil Pulling

Heb jij al eens over oil pulling gehoord? Het klinkt misschien fancy, maar het is eigenlijk gewoon de coole benaming voor ‘je mond spoelen met olie’. Kokosolie zou heel gezond zijn voor je tanden en tandvlees, en je tanden witter maken. In het verleden had ik dat al eens geprobeerd, maar ik vind kokosnoot echt niet lekker – echt waar – en daarom hield ik het nooit vol. Onlangs maakte ik voor het eerst kennis met Oshun White, een merk dat zakjes kokosolie verkoopt mét een lekker smaakje. Echt iets voor mij, dacht ik meteen, en vandaag lees je mijn verslag. Lees dus snel verder!

Oshun White Oil Pulling

Oshun White is een Londens bedrijf dat zich specialiseert in natuurlijke beautyproducten. De webshop van Oshun White is simpel en clean. In de webshop vind je de zakjes kokosolie in vier smaken:

  • Spearmint;
  • Peppermint;
  • Crushed lime;
  • Wild cherry.

Hoewel de muntsmaakjes heel fris klonken, en de kersensmaak ongelooflijk lekker, koos ik uiteindelijk voor de limoenvariant.

Oshun White Oil Pulling

De zakjes van Oshun White worden geleverd in een prachtig ogende, luxueuze doos. In een doos zitten 14 pakjes, dat is dus goed voor twee weken oil pullen. Ik vind de doos echt fantastisch, dit is echt iets dat ik leuk zou vinden om cadeau te geven!

DSC_0002

Naast de zakjes olie, kan je bij Oshun White ook een koperen tongschraper bestellen. Koper werd vroeger al vaak gebruikt door zijn antibacteriële werking. Ik vond de tongschraper er wat vreemd uitzien, maar toen ik hem gebruikte vond ik wel dat hij fijn in de hand lag en mijn tong op een zachte manier schoonmaakt. Ik vind wel dat hij een klein beetje naar koper smaakt, maar echt onsmakelijk kan ik dat niet noemen. Je kan je tong het best schrapen na het poetsen en voor het oil pullen. Hoe leuk ziet hij er trouwens uit? Ik hou van koper!

Oshun White Oil Pulling

Samen met de Copper Tongue Cleaner heb ik natuurlijk ook de kokosolie gebruikt. Op de achterkant van het zakje staat hoe je de olie moet gebruiken. Als de omgevingstemperatuur aan de lage kant is, is de kokosolie vast van structuur. Als dat het geval is, kan je het zakje even opwarmen in je handen, zodat de olie weer vloeibaar wordt. Je duwt de olie in je mond, en dan is het de bedoeling dat je 15 minuten de olie in je mond swirlt. Na 15 minuten spuw je de olie in de vuilbak (want als de olie weer hard wordt in je leiding kan dat een ontstopping veroorzaken).

Oshun White Oil Pulling

Ik had verwacht dat het spoelen met de olie onaangenaam zou zijn. Ik vreesde voor een chemisch smaakje, en ik dacht ook dat 15 minuten spoelen ongelooflijk lang zou lijken. Geen van mijn verwachtingen klopte, want de olie smaakte erg subtiel naar limoen, en ik vond het niet eens onaangenaam om de olie een kwartier in mijn mond te hebben. Meestal spoelde ik terwijl ik ondertussen mijn makeup deed, en dat ging erg vlot!

Oshun White Oil Pulling

Ik heb bijna iedere dag een zakje gebruikt, en dat in de twee weken voordat ik naar de tandarts moest. Ik wou de olie aan een strenge test onderwerpen, en toevallig moest ik naar de tandarts, dus dat kwam goed uit! Ik heb ongeveer twee weken bijna elke dag met olie gespoeld, en het resultaat was positief: ik had geen tandsteen, jeej! Normaal heb ik altijd een beetje last van tandsteen, maar deze keer was ik echt verbaasd dat dat niet het geval was. Of het volledig door de zakjes van Oshun White kwam, kan ik niet met 100% zekerheid zeggen, maar ik denk dat ze zeker een rol hebben gespeeld.

Oshun White Oil Pulling

Of mijn tanden witter zijn geworden kan ik ook niet met 100% zekerheid zeggen, ik had namelijk al wittere tanden dan ooit doordat ik onlangs de producten van iWhite testte. Wel vind ik dat ik kan zeggen dat mijn tanden gezond aanvoelen, mijn mond is langer fris als ik de zakjes gebruik én mijn tandvlees bloedt nooit meer tijdens het poetsen.

Oshun White Oil Pulling

Conclusie

Ik had een beetje mijn twijfels bij de Oshun White Oil Pulling zakjes: ik dacht dat de olie niet lekker zou zijn, en dat ik het spoelen niet lang zou volhouden. Gelukkig was de smaak niet overheersend, maar wel lekker fris, en was het spoelen geen al te moeilijke opdracht. Het resultaat is zonder twijfel dat mijn tandvlees gezonder is, mijn adem frisser, en mijn tanden zien er heel wit uit – al kan dat laatste ook mede komen door andere whiteningproducten die ik de laatste tijd heb gebruikt, maar dan nog vind ik het resultaat erg mooi. De tongschraper die ik ook opgestuurd kreeg vond ik er wat eng uitzien, maar hij werkt wél heel fijn. Bovendien ziet hij er erg mooi uit! Tegenwoordig gebruik ik op kot een ‘normale’ tongschraper, en thuis gebruik ik de koperen tongschraper van Oshun White. Welke ik het fijnste vind, vind ik moeilijk om te kiezen, maar de afwisseling is heel aangenaam!

Als jij houdt van natuurlijke beauty- en gezondheidsproducten, dan is dit zonder twijfel iets voor jou. De olie van Oshun White is 100% natuurlijk en niet schadelijk voor je gebit. Ik geef de zakjes een 8/10, ik vraag me af hoe de andere smaken zijn! Voor meer informatie, check www.oshunwhite.com.

Doe jij soms aan oil pulling? 

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.