5 Leukste Festivals Europa 2016

De zomer is in zicht, en dat betekent – naast elke dag een zonnebril dragen – dat de festivals eraankomen! Bijna elk jaar bezoek ik wel een festival, in België, maar ook in het buitenland zijn er heel wat superleuke festivals! Vandaag deel ik de top 5 van de leukste festivals in Europa deze zomer, alsook een aantal festivalfoto’s van jaren geleden! Als je wilt weten welke festivals op mijn favorietenlijstje staan, of je wilt mij uitlachen met hoe ik er vroeger uitzag, lees snel verder!

5 LEUKSTE FESTIVALS EUROPA 2016

5. Roskilde (Denemarken)

Ik ben nog nooit naar Roskilde Festival geweest, maar het festival staat al een tijdje op mijn to-dolijst. Het is een ongelooflijk groot festival, dat ooit begon als klein projectje, georganiseerd door studenten.

De headliners:

 • Macklemore & Ryan Lewis
 • Red Hot Chili Peppers
 • Tame Impala
 • Tenacious D
 • Wiz Khalifa

5 LEUKSTE FESTIVALS EUROPA 2016

4. EXIT (Servië)

Het Servische Exit-festival stond vorig jaar op mijn lijstje, maar toen koos ik voor een ander festival. Nog steeds wil ik er graag naartoe, vooral de setting lijkt me fantastisch! Het festival vindt namelijk niet plaats op een weide, maar in een oude vesting. Het klinkt zo cool!

De headliners:

 • Bastille
 • Wiz Khalifa
 • Ellie Goulding
 • Dimitri Vegas & Like Mike

5 LEUKSTE FESTIVALS EUROPA 2016

3. Pukkelpop (België)

Natuurlijk moet ik niet per se naar het buitenland om een fantastisch festival mee te maken, want in België moet je niet lang zoeken voordat je een leuk festival tegenkomt. Ik ging hier in België al naar Reggae Geel, Dranouter, Mano Mundo, Rock Werchter, en veel meer festivals, maar mijn favoriete Belgische festival blijft toch Pukkelpop. Ik ben er heel wat jaren heen geweest, en ja: ik was op Pukkelpop met de storm van 2011, een vreselijk enge ervaring!

De headliners:

 • Die Antwoord
 • Rihanna
 • The Chemical Brothers
 • Jess Glynne

5 LEUKSTE FESTIVALS EUROPA 2016

2. Tomorrowland (België)

Over Tomorrowland moet ik waarschijnlijk niet veel meer vertellen. Het is een technofestival dat enorm groot en indrukwekkend is. Ik ben er nog nooit heen geweest, maar ik zou zo graag de inrichting eens willen zien. De line-up is nog niet online, maar die stelt toch nooit teleur!

5 LEUKSTE FESTIVALS EUROPA 2016

1. Sziget (Hongarije)

Het festival waar ik vorige zomer heen gin was Sziget in Hongarije. Sziget komt bij mij op de eerste plaats omdat het zo’n heerlijke sfeer heeft. Het festival duurt maar liefst 7 dagen, en het hele festival is prachtig versierd!

De headliners:

 • Rihanna
 • David Guetta
 • Muse
 • Sia

Ga jij een festival doen deze zomer? 

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

1 Comment

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.