La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide

Mijn favoriete dagcrème is al meer dan een jaar de Effaclar Duo+ van La Roche-Posay. Omdat ik die crème zo fijn vind, ben ik ook altijd benieuwd naar de andere producten van het merk. Zo heeft La Roche-Posay ook een aantal makeupproducten in hun assortiment, en je kent me: ik moest er iets van uitproberen. Ik had al wat goeds gehoord over de Teint Fluide, en daarom besloot ik hem eens te proberen. Vandaag lees je mijn verslag: lees snel verder als je wilt weten wat ik vind van de La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide.

La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide

La Roche-Posay is enkel verkrijgbaar bij de apotheek, en heeft best een uitgebreide lijn van makeup. Ik koos voor de Toleriane Teint, die beschikbaar is in 6 tinten, en waarvan de tweede lichtste kleur mijn match was: 11 Beige Clair. Ik vind het leuk als makeupproducten in een doosje zitten, dat is toch iets fijner en hygiënischer. Bovendien staat het doosje vol met nuttige informatie, zoals de lijst met ingrediënten en het feit dat er SPF in de foundation zit.

  • La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide, ongeveer €19,00 bij de apotheek

La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide

De La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide belooft een utra-uitstrijkbare formule die een natuurlijk resultaat en geen cakey effect geeft. Hij is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige huid, en bevat daarom ook geen alcohol of parfum. De formule is niet-comedogeen (verstopt de poriën niet) en bevat een SPF 25. Hij klinkt als een ideale foundation voor elke dag!

La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide

Op de foto hierboven draag ik de La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide.

Ik had verwacht dat de dekking heel laag zou zijn, maar wow: de dekking is echt hoog. Hij hoort echt bij de sterk dekkende foundations in mijn collectie. Toch vind ik het resultaat best natuurlijk ogen, en de finish is semi-mat. Persoonlijk vind ik dit niet écht een foundation voor elke dag, daarvoor is de dekking voor mij wat te hoog, maar ik kan me voorstellen dat er dames zijn die dit de ideale everyday-foundation vinden! De foundation blijft de hele dag goed op zijn plek vinden, en gaat niet overdreven hard glimmen. Met de La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide vind ik het wel nodig om tegen de namiddag een keertje af te poederen, want mijn neusvleugels blijven niet perfect mat.

La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide

Conclusie

  • De dekking is medium tot hoog;
  • De finish is semi-mat;
  • Hij geeft een vrij natuurlijk effect;
  • Hij blijft goed zitten;
  • Hij bevat geen alcohol of parfum;
  • Hij heeft een SPF 25.

Ben je op zoek naar een foundation voor elke dag met een wat hogere dekking, die toch natuurlijk blijft? Dan is dit zeker een goede foundation voor jou. Hij bevat geen alcohol of parfum, waardoor hij je huid niet uitdroogt of irriteert, maar heeft wel een SPF van 25, die je huid zal beschermen tegen de zon.

Wil jij echter liever een lichte foundation die een lage dekking heeft, kan je deze foundation beter aan je laten voorbij gaan.

Persoonlijk gebruik ik hem op dagen dat ik wat meer dekking wil, want door zijn hoge SPF is hij ook niet echt geschikt voor ’s avonds. Ik geef de La Roche-Posay Toleriane Teint Fluide over het algemeen een 7/10. Voor mij persoonlijk is hij misschien niet perfect, maar de kwaliteit is dan weer heel fijn.

Wat voor foundation draag jij meestal overdag? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.