Pavèz Minerale Foundation

Mijn favoriete foundation is al een tijdje de minerale poederfoundation van BareMinerals. Jammer genoeg is die foundation best duur, en niet heel gemakkelijk verkrijgbaar. Ik ben al heel lang op zoek naar een fijn alternatief, maar waar minerale foundations ooit héél erg in de mode waren, vind je er nu bijna geen meer. Onlangs vond ik dan toch een merk dat minerale poederfoundation verkoopt, en die wil ik vandaag samen met jullie testen. Lees snel verder als je wil weten wat ik van de Pavèz Minerale Foundation vind!

Pavèz Minerale Foundation

Op de website van Pavèz vind je zowel makeup als gezichtsverzorging en andere cosmetica, die 100% natuurlijk zijn. Wauw, hoe fijn klinkt dat? De minerale foundation bevat pure mineralen van de hoogste kwaliteit. Op de website staat ook te lezen dat ze op een bepaalde manier zijn fijngemalen, waardoor de foundation heel licht aanvoelt.

  • Pavèz Minerale Foundation, €14,95

Pavèz Minerale Foundation

Zelf ben ik grote fan van minerale foundation. Zo vind ik dat het fijner aanbrengt, dat de dekking niet te hoog is en dat het effect er heel natuurlijk uitziet. De foundation van Pavèz bevat SPF15 (net zoals die van BareMinerals), bevat geen siliconen en is geschikt voor de gevoelige huid.

Pavèz Minerale Foundation

De ingrediënten in de foundation zijn:

  • Mica, dat is het pigment, helemaal veilig;
  • Zinc oxide is het ingrediënt dat beschermt tegen de zon (UVA én UVB);
  • Silica zorgt voor viscositeit en is niet irriterend;
  • Boron Nitride, ook volledig veilig.

Dat is echt een korte ingrediëntenlijst, en deze foundation is echt helemaal niet slecht voor de huid. Indrukwekkend!

Pavèz Minerale Foundation

Wat de ingrediënten betreft ben ik zeker tevreden. Als ik hem op dat vlak vergelijk met de foundation van BareMinerals, is hij zeker even goed. Het enige verschil is dat het pigment bij de Pavèz foundation bovenaan staat, en bij BareMinerals op de derde plaats.

Pavèz Minerale Foundation

De foundation is verkrijgbaar in 10 kleuren, dat is best veel voor een foundation. Enkel de donkerste kleur heb ik niet, maar die zou véél te donker zijn voor mij. Er zijn warme en koele kleuren, maar ik denk dat de warme kleuren bij meer mensen passen dan de koele kleuren.

Pavèz Minerale Foundation

Hierboven zie je de kleuren naast elkaar. De kleur die ik heb gekozen is warm beige, en die komt ongeveer overeen met de kleur Golden Beige van BareMinerals.

Pavèz Minerale Foundation

Op de foto hierboven heb ik alle kleuren geswatcht. De laatste kleur is niet goed zichtbaar, omdat die toevallig heel goed matcht met de huidskleur van mijn arm. De voorlaatste kleur is de kleur die ik heb.

Pavèz Minerale Foundation

Dit is hoe mijn huid eruit ziet zonder makeup. Door de zon heeft mijn huid in de zomer altijd een iets warmere gloed, dus draag ik liever een wat warmere foundation.

Pavèz Minerale Foundation

Hier heb ik een laagje van de Pavèz Minerale Foundation aangebracht.

De dekking is iets hoger dan de foundation van BareMinerals. Hij is wel heel gemakkelijk in gebruik en het effect is even natuurlijk als de foundation van BareMinerals. Als ik heel goed kijk naar de foundation in het potje, zie ik mini subtiele shimmers zitten. Daardoor heeft hij op de huid een wat dewy finish. En dat is exact wat ik fijn vind aan de foundation van BareMinerals! Wat mij betreft is deze Pavèz Minerale Foundation zeker een waardige dupe voor de BareMinerals foundation!

Pavèz Minerale Foundation

Conclusie

  • Dekking: medium, iets hoger dan die van BareMinerals;
  • Finish: dewy;
  • Effect: natuurlijk, bijna onzichtbaar
  • Extra pro: hij is heel goed op te bouwen: één dun laagje voor een natuurlijke dekking, een extra laagje voor een hogere dekking
  • Hij is erg budgetproof (€14,95) én gemakkelijk verkrijgbaar

Ik ben heel tevreden dat ik een fijne, goedkopere en makkelijker verkrijgbare vervanger heb gevonden voor mijn BareMinerals foundation. De Pavèz Minerale Foundation bestel ik zeker opnieuw zodra deze op is, want ik gebruik hem nu al enkele weken elke dag! Mijn huid ziet er egaal en gezond uit, zonder dat je de foundation ziet zitten.

Als je de foundation ook wil bestellen, maar je weet niet wat jouw kleur is, kan je ook een set bestellen waar alle kleuren inzitten voor €9,95. Dan krijg je de kleursamples die je hierboven ziet staan opgestuurd en kan je thuis in alle rust je kleur kiezen. Bovendien is er op de website een erg voordelig spaarsysteem. Klik hier om naar de website te gaan. Ik geef de Pavèz Minerale Foundation een 9/10.

Gebruik jij soms minerale foundation?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.