REF Volume Shampoo

Een lange tijd gebruikte ik altijd shampoo van bij de drogist. Ik was ervan overtuigd dat het helemaal niet uitmaakte met welke shampoo ik mijn haar waste. Misschien was dat ook de reden dat mijn haar een tijd zo droog en pluizig was, dat ik het elke dag moest stijlen, omdat ik er anders uitzag als een leeuw. Nu weet ik wel beter, en bekijk ik bewust wat er in mijn shampoo zit. Ik wil dat jullie dat ook doen, en daarom bespreek ik vandaag een shampoo. Lees snel verder als je wilt weten wat ik vind van de REF Haircare Volume Shampoo.

REF Volume Shampoo

De kwaliteit van mijn haar is op dit moment beter dan ooit, en dat heeft met een heel aantal factoren te maken. Ten eerste kleur ik mijn haar niet meer, en daar is mijn haar me dankbaar voor. Maar het feit dat ik tegenwoordig wat meer aandacht schenk aan de ingrediënten in mijn haarproducten speelt daar zeker ook een rol in. Door ook online op zoek te gaan naar producten die me aanspreken, vond ik deze REF 445 Volume shampoo.

REF Volume Shampoo

REF Haircare is een Zweeds merk dat producten maakt die goed zijn voor het haar én voor het milieu. Ze vervangen sulfaten en parabenen door bijvoorbeeld lijnzaad, want natuurlijke ingrediënten zijn zoveel zachter voor je haar en hoofdhuid. Op de producten vind je altijd drie nummers terug, die beschrijven wat het product doet, zodat je jouw referentie gemakkelijk kan vinden.

REF Volume Shampoo

Ik koos voor de Volume shampoo, en die bevat alvast geen sulfaten. Wat er wel in zit is paars slangenkruid, witte moerbei en vlaszaad. De shampoo is speciaal voor fijn haar, en reinigt op een milde manier. Hij zou je haar een lift moeten geven en volume toevoegen. Hij heeft een 4 voor Care en Shine en een 5 voor Volume.

REF Volume Shampoo

Ik heb de shampoo nu iets meer dan een week gebruikt, en ik merk al verschil. Mijn hoofdhuid was ervoor nogal droog, en op zo’n momenten kies ik graag voor een shampoo zonder sulfaten. Nu ik de REF Volume Shampoo gebruik heb ik geen jeukende of droge hoofdhuid meer, en mijn haar is zacht maar toch vol. Meestal merk ik dat ik moet kiezen tussen ofwel volume, ofwel glans, maar bij deze REF Volume Shampoo krijg ik het beste van twee werelden. Het enige nadeel dat ik merk is dat de shampoo wat minder goed schuimt doordat er geen sulfaten inzitten, maar een echt probleem is dat ook weer niet.

Conclusie

Ik ben blij dat ik de REF Volume Shampoo heb leren kennen. Er zitten mooie ingrediënten in, geen sulfaten en parabenen en hij doet zijn werk echt goed. Hij blijft in mijn douche staan tot hij op is, dat is zeker! Ik geef hem een 9/10.

Kijk jij naar de ingrediënten van je shampoo?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

6 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.