VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

Ik heb al een aantal keer laten vallen dat ik begin augustus op reis ben gegaan. Ik was uitgenodigd om als pers het Sziget festival bij te wonen. Daarom begon op 1 augustus mijn tocht naar Boedapest. Onderweg stopten we in Keulen, Munchen, en Wenen. Vandaag wil ik je graag laten zien wat we zoal hebben gedaan van België naar Boedapest en terug. Kijk snel verder als je de video wilt zien!


Mijn reisgezelschap was deze keer de prachtige Jordi, die sinds kort ook een Instagram account heeft. Ik zou het leuk vinden als je hem zou volgen! Klik hier voor Jordi’s Instagram.

Dag 1: Rijden, C-Mine Genk, Raar eten in Keulen

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

1 augustus begonnen we te rijden. We zouden op de eerste dag willen aankomen in Keulen. Onderweg stopten we nog even bij C-Mine in Genk, en rond het avondeten kwamen we aan in Keulen. Omdat Jordi jarig was, wilden we iets speciaals doen, en we kwamen uiteindelijk bij een restaurant waar je een kom kreeg met twee soorten soep waar je vanalles in kon koken. Vreemd, maar wel lekker!

Dag 2: Chiptune met Alex in Bonn

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

Op de tweede dag hadden we afgesproken met een vriend die in Bonn, dichtbij Keulen woont. Het weer was wat minder, dus na een korte tocht door Bonn gingen Alex en Jordi muziek maken, jawel, op hun gameboys!

Dag 3: Zwemmen in München

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

De derde dag reden we verder naar München, en daar kwamen we bij een prachtig meer. We hebben de hele dag rondgehangen bij het meer, gezwommen, foto’s gemaakt en genoten van het mooie weer.

Dag 4: München bezoeken

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

Na een dag te chillen, gingen we een dag naar de stad. In München hebben we de hele dag rondgelopen – het was alweer prachtig weer – en dronken we ’s avonds bier. Echt waar, want München is blijkbaar echt bekend om zijn bier. Oh, en we aten ook käsespätzle, zo lekker!

Dag 5: Regen!

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

Dag vijf was het enorm aan het gieten, dus hebben we snel alles ingepakt om verder te rijden naar Oostenrijk. ’s Avonds logeerden we in een superleuke B&B, en konden we genieten van dit uitzicht.

Dag 6: Bergen, muis, mondharmonica

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

Gelukkig was het de dag erna wél goed weer, en konden we verderrijden. Ik was zo onder de indruk van de bergen! Tijdens het eten kwam er een superschattige Oostenrijkse muis, die maar één oogje had en ons dus niet goed kon zien, waardoor we heel dichtbij konden komen. Na het diner gaf Jordi ook een concert op zijn mondharmonica.

Dag 7: Hiken!

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

De nacht ervoor had ik geen oog dichtgedaan omdat ik ziek was, en ik weet niet hoe ik het heb gedaan, maar we zijn de bergen ingetrokken. Overal was het uitzicht prachtig en het weer was zalig! Toen we weer beneden kwamen was ik wel kapot!

Dag 8: Wenen bezoeken

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

Toen werd het tijd om Wenen te bezoeken. Opnieuw was het weer heerlijk, en er was enorm veel te zien. Toevallig merkten we ’s avonds ook dat er een filmfestival bezig was, dus gingen we ’s avonds op het plein zitten om te kijken. Die nacht zouden we verderrijden naar Boedapest, dus we bleven niet heel lang kijken.

Dag 9: Boedapest Zoo

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

Ik was er vorig jaar al, en toen vond ik het zo leuk, dat ik dit jaar weer naar de Zoo van Boedapest ging. Het was weer fantastisch, want wat een mooie Zoo is dat!

Dag 10: Gellért Baden

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

 

Met ons Sziget-bandje mochten we gratis naar een badhuis, dus dat deden we uiteraard! We kozen voor de Gellért baden, en het was er helemaal niet druk. Na ons bezoek aan het bad gingen we uitgebreid eten.

Dag 11: Alleen naar Sziget

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

De dag erna liepen we overdag rond in Boedapest en gingen we ’s avonds samen iets eten. Na het diner scheidden onze wegen, en trok ik alleen naar Sziget, om al eens rond te kijken. Ik ben niet heel lang gebleven, maar ik heb wel Rihanna gezien!

Dag 12: Sziget met Jordi

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

De dag erna ging ik samen met Jordi weer naar het ‘Island of Freedom‘. Ik vond het superleuk om alles aan Jordi te laten zien! We besloten om even na de headliner naar het hotel te gaan, omdat we de dag erna veel op de planning hadden.

Dag 13: Laatste dag Sziget

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

De dag erna gingen we opnieuw samen naar Sziget, en wauw, wat was dat een dag! We waren al vroeg op het eiland, omdat ik mijn perslijst moest invullen, en we wilden alle stempels verzamelen, want dan kreeg je een sjaaltje als beloning. Het is gelukt, trouwens, jeej!

Elke dag is er op Sziget een special party, en die dag was dat de color party. We kregen allemaal een zakje gekleurd poeder en gingen in het publiek staan. Er werd afgeteld en iedereen gooide zijn poeder in de lucht. Alles werd zwart! Ik had gedacht kleuren te zien, maar nee, alles was donkergrijs voor een paar seconden. Toen het poeder was gaan liggen zag ik helemaal groen en geel, maar gelukkig ging het poeder gemakkelijk van je kleren.

Die dag bleven we tot heel laat op het festival, het was fantastisch!

Dag 14: Laatste dag Boedapest

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

VLOG: Roadtrip Duitsland, Oostenrijk en Hongarije Zomer 2016

De laatste dag voordat we naar huis gingen waren we een beetje moe van Sziget, maar besloten we dat we nog veel wilden zien. We liepen rond naar het kasteel, we trokken weer het centrum in en aten bij het restaurant dat vorig jaar mijn favoriet was. ’s Avonds was het licht bij de Donau prachtig, en maakte we een paar foto’s. Een geslaagde afsluiter!

De dag erna vertrokken we rond 10u in de voormiddag weer naar huis. We zijn in één dag naar huis gereden, rond 2u ’s nachts kwamen we aan.

Ben jij op reis geweest deze zomer? Ga je nog ergens heen? En wat vond je van de ‘vlog’?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

3 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.