Wu Wei Wellness Kortrijk

Vorige week was er in België officieel een hittegolf, en wauw, wat had ik zin om te zwemmen! Ik was dan ook héél blij toen het moment aangekomen was dat ik naar het wellnesscentrum ging. Ik was uitgenodigd om het wellnesscentrum Wu Wei in Kortrijk te komen ’testen’ (lees: gewoon de hele dag superhard te genieten en verwend te worden). Lees snel verder, want ik heb ook een speciale aanbieding voor je!


De video geeft de sfeer van Wu Wei goed weer: ontspannen, open, en er hangt echt zo’n Zen sfeer. Gewoon al een beetje rondwandelen maakte me al meteen helemaal rustig!

Wu Wei Wellness Kortrijk

We kwamen vrij laat aan, omdat we die dag ook nog aan het verhuizen waren. We waren daarom ook enorm gestresseerd en we hadden het véél te warm. Maar door enkel al naar binnen te lopen en te kijken naar de architectuur werden we al wat rustiger.

Wu Wei Wellness Kortrijk

Meteen toen we binnenkwamen, was het al tijd voor de behandeling. Ik wist op voorhand nog niet wat er zou gebeuren, maar het werd een kokospakking van de rug. De ruimte was enorm gezellig, en heel gepast versierd met kokosnoten.

Wu Wei Wellness Kortrijk

Ik legde me neer en werd al helemaal rustig.

Wu Wei Wellness Kortrijk

Eerst werd mijn rug helemaal gescrubd – fantastisch was dat – en daarna werd ik ‘ingepakt’.

Wu Wei Wellness Kortrijk

Er werd een royale laag crème op mijn rug gesmeerd, en die werd afgedekt met een plastic folie. Het voelde echt heerlijk! Het gevoel werd voor mij nog versterkt doordat ik niet zag wat er gebeurde. Zalig! Nadat mijn rug was ingepakt, trok het even in en vervolgens kreeg ik nog een uitgebreide massage. Wat heb ik genoten!

Wu Wei Wellness Kortrijk

Op het dakterras ziet het er ook supermooi uit: er staat een houten jacuzzi op het terras en het is er heerlijk rustig.

Wu Wei Wellness Kortrijk

Op het gelijkvloers is het zwembad, dat deels binnen en deels buiten is. Wat ziet het er ook mooi uit, hé!

Wu Wei Wellness Kortrijk

Ik was bang dat het water koud zou zijn, maar het had de perfecte temperatuur. Zodra ik even had gevoeld wou ik er meteen helemaal in!

Wu Wei Wellness Kortrijk

En dat deed ik ook!

Wu Wei Wellness Kortrijk

Ook in het deel van het zwembad dat binnen is ben ik even gaan zitten. Dat gevoel vind ik heerlijk, en het was er nog eens warm ook. Ik kan begrijpen dat je hier de héle dag wilt blijven zitten!

Wu Wei Wellness Kortrijk

Dan besloten we om iets te eten. Je kan kiezen uit een heel aantal tapa’s, die allemaal goed bij het concept van Wu Wei passen. Alles is fris en gezond.

Wu Wei Wellness Kortrijk

We bestelden olijven, want olijven zijn fantastisch.

Wu Wei Wellness Kortrijk

En een salade, die echt suuuperlekker was.

Wu Wei Wellness Kortrijk

En ook tzatziki, en ja hoor: ook héél lekker!

Wu Wei Wellness Kortrijk

Nadat we hadden gegeten gingen we verder op ontdekking! Er is namelijk veel meer te zien en te doen dan enkel zwemmen.

Wu Wei Wellness Kortrijk

Zo is er een hammam, waar verschillende stoomcabines waren. Ik vond vooral de sfeer er leuk: de lampen en inrichting deden me denken aan mijn reis naar Marokko.  De stoomcabines zelf waren echt héél warm! Ik vond het leuk om er even in te gaan, maar dat hield ik niet heel lang vol. Flauw, hé!

Wu Wei Wellness Kortrijk

Je vindt er ook nog een ‘gewone’ sauna, met ernaast koude douches en een bak vol ijs om weer af te koelen, en dit chille plekje!

Wu Wei Wellness Kortrijk

Mét een haardvuur.

Wu Wei Wellness Kortrijk

Verder heb je ook nog een belevingsdouche: een gang waar je door moet lopen en waar automatisch sproeiers aan gaan die hard, zacht, koud en warm water over je heen laten vallen.

Wu Wei Wellness Kortrijk

En er is ook een douche met scrubzout!

Wu Wei Wellness Kortrijk

Conclusie

Ik heb enorm genoten van mijn bezoek aan Wu Wei in Kortrijk. De sfeer was er heerlijk rustig, het eten was lekker, de faciliteiten zijn gevarieerd en fijn, en de behandeling die we kregen – de kokospakking van de rug – was echt ongelooflijk aangenaam. Het personeel was ook supervriendelijk, en ik voelde me meteen welkom en op mijn gemak. Ik ging naar huis met nat haar en een volledig ontspannen gevoel. Ik ga er ongetwijfeld nog eens terug!

Ik heb ook een speciale aanbieding voor jullie. Als je zelf eens het wellnesscentrum Wu Wei wilt bezoeken, vermeld dan dat je via Silkeblogs.com komt als je de volgende aanbieding wilt gebruiken:

  • Dagtoegang tot de publieke badpakken wellness voor 2;
  • Een behandeling van 60 minuten met : bodyscrub, modderpakking, rugmassage;
  • Een glaasje cava;
  • 79 euro per persoon;

Ga jij wel eens naar de wellness?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.