Verzorging voor honden

Bruno is zo’n lieve hond, en ik vind het superleuk om hem te verwennen. Maar ook hondjes hebben verzorging nodig, ookal vergeten mensen dat wel eens. Vandaag wil ik het daarom hebben over verzorging bij honden, van mondverzorging tot lichaamsverzorging. En natuurlijk heeft Bruno mij daarbij geholpen, dus lees snel verder voor mijn tips en enkele bonusfoto’s van Bruno!

Verzorging voor honden

Ik heb een aantal producten verzameld waarmee je je hondje verzorgd en schoon kan krijgen.

  • Zututh tandenborstel voor honden;
  • Oxyfresh Pet Deodorizer;
  • Oxyfresh Oral Hygiene Solution;
  • Oxyfresh Pet Shampoo;
  • Oxyfresh Pet gel;
  • AE Dogz tandsteen verwijderaar;
  • AE Dogz tekentang.

Alle bovenstaande producten kan je vinden op www.slechteademhond.nl.

Verzorging voor honden

En dit is mijn testpersoon van vandaag: Bruno. Voor wie hem nog niet kent, Bruno is een kruising tussen een beagle en een chihuahua, en we haalden hem ongeveer 3 à 4 jaar geleden uit het asiel. Hij is 5 jaar oud en is superbang van water, en hij knuffelt enorm graag.

Verzorging voor honden

Laten we beginnen met de tandenborstel. Niet veel hondeneigenaars poetsen het gebit van hun honden, maar toch is het het beste als je dat wél doet. Ik moet toegeven dat ik het bij Bruno nog nooit had geprobeerd, dus ik was wat bang voor de eerste keer.

Verzorging voor honden

De Zututh tandenborstel maakt het poetsen van een hondengebit gemakkelijker, doordat hij in een hoek staat. Bovendien is hij wat langer dan andere tandenborstels, om het poetsen nog vlotter te maken.

Verzorging voor honden

Bruno’s mening was waarschijnlijk niet heel positief, want echt aangenaam vond hij het tandenpoetsen niet. Mijn mening is wat beter, want al bij al ging het nog wel vlot. Door het aangepaste handvat ligt hij goed in de hand, en doordat de tandenborstel in een hoek staat raak je overal gemakkelijk bij.

Verzorging voor honden

Dit product vind ik zelf heel tof. De Oxyfresh Pet Deodorizer is een soort deo voor honden. Het bevat een vloeistof die op zich niet ruikt, maar het zou ervoor zorgen dat geurtjes van de hond verdwijnen. Ik had niet verwacht dat het zou werken, maar dat deed het wel. Ik verstuif gewoon een klein beetje vloeistof op Bruno’s vachtje, en hij ruikt een stuk frisser!

Verzorging voor honden

De Oxyfresh Pet Oral Hygiene Solution is nog zo’n handig product. Het is een mondwater waarvan je een beetje toevoegt aan het water van je hond, en het maakt zijn adem frisser. Hoe gemakkelijk is dat? Ik had niet verwacht dat Bruno het zou ‘lusten’, want hij is nogal moeilijk op het vlak van water: het moet altijd in een bepaalde kom zijn en op een bepaalde plaats staan voor hij ervan drinkt. Maar hij merkte niet op dat er wat mondwater in zijn water zat, en dronk er lustig op los.

Verzorging voor honden

Shampoo, nog zoiets dat essentieel is. Bruno haat in bad gaan – hij is bang van water – maar héél soms is het echt wel nodig. Vroeger gebruikte ik altijd gewone shampoo, maar deze Oxyfresh Pet Shampoo is speciaal gemaakt voor hondenvachtjes. Met een neutrale geur en zonder bijtende ingrediënten is dit vanaf nu Bruno’s go-to shampoo.

Verzorging voor honden

Dit is de Oxyfresh Pet Gel, die je kan gebruiken als tandpasta voor je hond. Natuurlijk gebruik je geen gewone tandpasta, dat is logisch. Deze gel kan je niet alleen als tandpasta gebruiken, je kan hem ook op het tandvlees van je hondje aanbrengen en even laten intrekken voor extra verzorging.

Verzorging voor honden

Dit is voor als je nog iets verder wilt gaan. Met de AE Dogz Tandenkrabber kan je tandsteen van de tandjes van je hond verwijderen. Ik ben er zelf nog niet zo handig mee, want het vergt enige oefening, maar als je het gebit van je hond in topconditie wilt houden, kan deze tool je daar zeker bij hebben.

Verzorging voor honden

Als laatste heb ik de AE Dogz Tekentang. Iedere hond heeft wel eens een teek, en die zijn echt niet zo gemakkelijk weg te halen. Door de speciale vorm haal je de teek er zo uit! Bruno heeft ondertussen geen teken gehad, maar deze ligt zeker binnen handbereik.

Verzorging voor honden

Verzorging voor honden

Verzorging voor honden

Conclusie

Je hond verzorgen vergt soms misschien wat extra moeite, maar toch is het nodig. Ik vind vooral de Oxyfresh Pet Deodorizer handig, maar ook de Oral Hygiene Solution. Het tanden poetsen is nog even wennen, maar met een goede tandenborstel en de juiste tandpasta lukt het wel. Want ja, je hond heeft soms ook wat extra verzorging nodig!

Hoe verzorg jij je hond? 

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.