CATRICE Contourious

De limited edition die nu in het schap van CATRICE ligt, doet vele harten sneller slaan. Hoewel contouren al een beetje oud nieuws is, is het toch nog iets waar iedereen gefascineerd door is. Door met schaduw en licht te spelen, kan je jezelf namelijk een compleet andere look aanmeten. De collectie is compleet met highlighters, contourkitjes, en zelfs een wenkbrauwpotlood. Ik probeerde een paar producten uit, lees snel verder!

Catrice Contourious

Ik ben zelf niet meer zo heel erg into contouren, maar ik vind het nog altijd enorm interessant. Ik liet de échte contourproducten deze keer aan me voorbij gaan, en nam enkel de producten mee die ik er speciaal vond uitzien. Ik vind over het algemeen de collectie er supermooi en stijlvol uitzien, dus ik vond het moeilijk om een keuze te maken.

Brow Shaper C01 – PrecEYES Ash

Catrice Contourious

Dit supersmalle wenkbrauwpotloodje trok meteen mijn aandacht. Ik vind wenkbrauwen superbelangrijk, en een goed wenkbrauwproduct is onmisbaar voor strakke, maar toch natuurlijke brows. Dit potloodje is verkrijgbaar in twee kleuren: Ash en Brown, en heeft een borsteltje aan de achterkant.

  • CATRICE Contourious Brow Shaper, €2,99

Catrice Contourious

Hierboven heb ik het potloodje geswatcht op mijn arm. De kleur is goed: lichtbruin en erg koel. De textuur is ook fijn: niet te droog, zodat er kleur vanaf komt, maar zeker ook niet te romig.

Remington Reveal Beauty Trimmer & Heated Eyelash Curler

Op de foto hierboven heb ik mijn wenkbrauw niet bijgetekend.

Catrice Contourious

Op de foto hierboven heb ik mijn wenkbrauw bijgetekend met de Brow Shaper C01 – PrecEYES Ash. Hij geeft een erg natuurlijk resultaat, en ik krijg door het fijne potloodje – dat overigens heel goed in de hand ligt – een mooie vorm in mijn wenkbrauw. Het borsteltje aan de achterkant vind ik dan weer niet zo heel fijn: ik ben gewoon om met een spooly mijn borstelhaartjes in model te brengen, en omdat dit kwastje maar haartjes aan één kant heeft, lukt het gewoon niet zo goed.

Highlighting Stick

Catrice Contourious

Highlighter is helemaal mijn ding. Meestal gebruik ik een poederhighlighter, maar ook andere vormen van het glanzende spul vind ik fantastisch. Deze Highlighting Stick uit de CATRICE Contourious collectie zou je huid een subtiele parelglans geven. Ik ben benieuwd!

  • CATRICE Contourious Highlighting Stick, €3,99

Catrice Contourious

De Highlighting Stick is best romig, dus je krijgt er gemakkelijk product van af. Het is daarom de kunst om hem subtiel aan te brengen. Links heb ik hem voorzichtig aangebracht, en rechts zie je hoe ik hem rechtstreeks uit de stick heb aangebracht. De glans is inderdaad subtiel, maar wel heel mooi. Niet discobol, maar zacht parelmoer.

Catrice Contourious

En dit is hoe de Highlighting Stick er uit ziet op mijn wangen. Ik vind het effect heel erg mooi: de glans is duidelijk aanwezig, maar het ziet er super natuurlijk uit. Ideaal!

Lip Contour & Colour

Catrice Contourious

Dan zijn er ook nog de Lip Contour & Colour lipsticks/lipglossjes. Ze zijn verkrijgbaar in twee kleuren, die nogal op elkaar lijken, doch heel verschillend zijn! Links zie je C01 – Nude en rechts staat C02 – Rosewood.

  • CATRICE Contourious Lip Contour & Colour, €4,46

Catrice Contourious

Aan de ene kant van het product zit een lipliner/lipstick, die een matte en intense kleur aan je lippen geeft. Aan de andere kant zit dan een lipgloss, die je kan aanbrengen voor extra glans. Ik vind het idee alvast heel fijn! Ze doen me wat denken aan de Kylie Jenner Lip Kits, maar dan met glanzende liquid lipstick. Interessant!

C01 – Nude

Catrice Contourious

Nude is de iets bruinere tint van de twee kleurtjes. Het is een nude kleurtje, maar heeft een héél klein beetje een warmere ondertoon. Links zie je de lipgloss, en rechts de liner.

Catrice Contourious

De finish die de lipstick/liner geeft, vind ik helemaal fijn: mat is super trendy, en de lipstick maakt mijn lippen niet droog.

Catrice Contourious

Op de foto hierboven heb ik de lipliner/lipstick kant van de Lip Contour & Colour in de kleur C01 – Nude aangebracht. Ik vind de kleur heel mooi: dit is een fijne nude lipstick voor mij. Niet te licht, en niet te fel.

Catrice Contourious

Met de lipgloss eroverheen vind ik hem ook niet eens zo lelijk. De gloss voegt nog meer kleur toe, en verandert de finish van ultramat naar superglanzend.

Catrice Contourious

Ik vind de kleur heel mooi, en ik weet niet welke finish ik het mooist vind. Mat of glanzend, wat vind jij ervan?

C02 – Rosewood

Catrice Contourious

Rosewood is net wat rozer dan Nude. Het verschil is niet heel erg goed te zien, maar het is er zeker wel. Links zie je de lipgloss en rechts de liner.

Catrice Contourious

Deze roze lipstick is voor mij al wat gewaagder, maar opnieuw vind ik hem wel wat hebben. Zeker het matte effect spreekt me aan!

Catrice Contourious

Normaal vind ik dat ik écht geen roze lipsticks mag dragen, maar deze nude roze tint gaat echt wel. Ik vind het een erg mooie kleur voor overdag.

Catrice Contourious

De gloss eroverheen geeft dan weer een heel ander effect. Ik heb het gevoel dat de gloss van Rosewood nét wat minder glanst dan die van Nude. Ik zou deze eerder een liquid lipstick noemen.

Catrice Contourious

De glans verandert de look van de lipstick meteen. Ik vind dat hij me mét glans iets te ‘poppig’ staat, maar opnieuw vind ik het niet lelijk. Wauw, een roze lipstick die ik op straat zou durven dragen. Indrukwekkend!

Conclusie

Ik ben weer onder de indruk van deze collectie. Alle producten die ik heb getest vind ik fijn, zowel de kwaliteit als de kleuren. De Brow Shaper ligt goed in de hand en heeft de perfecte kleur voor mijn wenkbrauwen. Verder is hij niet enorm speciaal, dus geef ik hem een 8/10. De Highlighting Stick is misschien een beetje tricky om aan te brengen, maar als je hem voorzichtig gebruikt geeft hij de meest natuurlijke en gezonde glans aan je wangen. Ik geef hem een 9/10. De Lip Contour & Colours vind ik helemaal fantastisch: je kan kiezen voor een mat of glanzend effect, en de kleurtjes zijn allebei mooie nude tinten. Ik geef ze gewoon een 10/10! Superfijn, deze collectie!

Draag jij het liefst glanzende of matte lipstick?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

7 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.