Sebastian Dark Oil

Ik krijg regelmatig de vraag wat je kan doen tegen droge punten in je haar. De eerste tip die ik altijd geef is om je puntjes bij te knippen. Dat kan je door de kapper laten doen, of je kan ze zelf bijknippen, zoals ik zelf altijd doe. Mijn tweede tip is om je punten altijd heel goed te beschermen, met een olie of een serum. Het liefst gebruik ik zelf een olie die mijn haar niet enkel beschermt, maar die mijn haar ook voedt. Vandaag bespreek ik daarom de Sebastian Dark Oil, lees snel verder!

Sebastian Dark Oil

De Sebastian Dark Oil zit in een donker, professioneel ogend flesje. Dit zou zo in een kapsalon kunnen staan! De inhoud van het flesje is een extreem lichte olie die het haar niet zou verzwaren en van binnenuit voedt. Het is het eerste product dat ik van Sebastian Professional gebruik, maar mijn verwachtingen zijn meteen hoog. Sebastian profileert zich namelijk als een merk dat producten ontwikkelt voor het individu, en niet voor de grijze massa. Love it!

Sebastian Dark Oil

De olie bevat onder andere essentiële oliën van sandelhout en cederhout, en arganolie. Bovendien maakt de Sebastian Dark Oil gebruik van DiffusX, wat inhoudt dat de olie snel intrekt en het haar niet verzwaart. Dat is positief, want het enige minpunt aan olie is dat het je haar nogal vet en zwaar kan maken. Maar bij deze Sebastian Dark Oil zou dat dus niet het geval zijn!

Sebastian Dark Oil

Ik had ergens verwacht dat de Sebastian Dark Oil gekleurd zou zijn, maar het is dus een volledig transparante olie. Je kan de olie gebruiken op nat of droog haar, of allebei, zoals ik! Nadat ik mijn haar heb gewassen, en het handdoekdroog is, breng ik twee pompjes van de Sebastian Dark Oil aan op mijn haarpunten. Vervolgens droog ik het en breng ik het in model, waarna ik nog één pompje aanbreng op mijn punten. Door de olie ziet mijn haar er superglanzend en glad uit, zelfs aan mijn punten, die op dit moment aan de droge kant zijn. Ik gebruik de olie nu al langer dan een maand, en ik ben nog steeds heel tevreden. De combinatie van mijn puntjes regelmatig knippen en de olie gebruiken heeft ervoor gezorgd dat mijn punten in topconditie zijn!

Sebastian Dark Oil

Conclusie

Ik heb niet altijd gezond haar gehad, maar nu ik het gevoel heb dat ik het wat onder controle heb, wil ik er alles aan doen om het gezond te houden. Door mijn punten te beschermen en te voeden met een olie, zijn ze sterk en glad. De Sebastian Dark Oil trekt inderdaad snel in en maakt mijn haar niet ‘pierig’ wat sommige olies wel eens durven doen. Ik breng de olie aan op mijn haar als het handdoekdroog is, en nadat ik het in model heb gebracht. Door de olie te gebruiken en mijn puntjes regelmatig bij te knippen, is mijn haar sterker en langer dan ooit geworden! Deze Sebastian Dark Oil is een persoonlijke favoriet, en ik geef hem daarom ook een 9/10.

Gebruik jij soms olie in je haar?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

4 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.