We Love The Planet Natuurlijke Deodorant Sweet Serenity

Deodorant is echt een essentieel product dat iedereen wel gebruikt, en ook zowat elke dag. Een product dat je elke dag gebruikt, zou toch veilig moeten zijn voor je huid. Dat vond ik, tenminste, en mijn zoektocht naar een veilig alternatief voor mijn normale deodorant begon. Ik kwam toen de deodoranten van We Love The Planet tegen en die spraken me meteen aan. Ze zijn volledig natuurlijk, en in crèmevorm. Erg interessant, maar ik vroeg me – net als jij, waarschijnlijk – af of ze écht hun werk doen. Lees snel verder!

We Love The Planet Natuurlijke Deodorant Sweet Serenity

De We Love The Planet Natuurlijke Deodorants zijn verkrijgbaar in vijf geuren: Sweet Serenity zie je hierboven, die heeft een subtiele rozengeur met honing en kruiden. Forever Fresh ruikt eerder naar citrusvruchten, Lovely Lavender ruikt naar lavendel – uiteraard, Mighty Mint heeft een muntgeur met rozemarijn, en Original Orange ruikt naar Spaanse mandarijn! We Love The Planet heeft behalve deodoranten ook diffusers, en de producten kan je zowel online als in een fysieke winkel kopen. Het merk kan je vinden in verschillende verkooppunten over heel Nederland, en er is zélfs een winkel in België waar je de producten kan krijgen.

We Love The Planet Natuurlijke Deodorant Sweet Serenity

De deodoranten van WLTP zijn enkel verkrijgbaar in crèmevorm, en dat is best speciaal voor een deodorant. Je gebruikt hem gewoon door hem één keer per dag op te smeren, en dat zou voldoende frisheid geven. Ik moet toegeven: de deodorant ruikt echt lekker. Niet chemisch, niet héél opvallend, maar fris en zoet. De ingrediëntenlijst is vrij beperkt, met als belangrijkste ingrediënten kokosolie, sodium bicarbonaat, bijenwas en maïszetmeel, die de basis vormen voor de deodorant, en er een fijne, smeerbare crème van maken. Verder bevat de deo ook zuiveringszout, dat ontgeurend werkt, en een aantal essentiële oliën die de deodorant lekker doen ruiken. Bij de Sweet Serenity zijn dat bijvoorbeeld citronellol en sint-janskruid.

We Love The Planet Natuurlijke Deodorant Sweet Serenity

Ik besloot de We Love The Planet Natuurlijke Deodorant Sweet Serenity te onderwerpen aan de zwaarste test: ik gebruikte hem tijdens de hittegolf! Het aanbrengen vond ik in het begin wat vreemd, je moet hem immers met je vingers opsmeren. Toch vond ik het niet echt onhygiënisch aanvoelen, het voelde gewoon als een zachte crème die mijn oksels verzorgde. Wat de werking betreft, ben ik best tevreden. Hij voegt een vleugje geur toe, en neutraliseert onfrisse geurtjes. Hij is niet vergelijkbaar met een anti-transpirant, maar hij werkt voor mij zeker even goed als een ‘gewone’ deodorant. En het feit dat hij volledig natuurlijk is vind ik echt wel een pluspunt!

We Love The Planet Natuurlijke Deodorant Sweet Serenity

Conclusie

Ik ben fan van de We Love The Planet Natuurlijke Deodorant in de geur Sweet Serenity. Ik vind de geur van rozen sowieso al fijn, en de geur van deze deo was daarom een schot in de roos. Bovendien vind ik het echt heel positief dat hij volledig natuurlijk is, want zo weet ik dat ik de huid van mijn oksels niet beschadig en goed verzorgd houd. Het aanbrengen is even wennen, want het kan in het begin wat onhygiënisch aanvoelen, maar ik vond het best wel meevallen. En nu gebruik ik hem bijna elke dag! Mijn oordeel is dus positief: ik geef hem een 9/10. Ben jij iemand die het belangrijk vindt dat producten natuurlijk zijn, dan is deze deo zeker het proberen waard. Ik ben zo benieuwd naar de andere geurtjes!

Welke geur van de We Love The Planet deodorant varianten lijkt jou het lekkerst?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

9 Comments

 • Esmeralda L schreef:

  Oh die met mandarijn lijkt mij geweldig.
  Mar ik hoop dat mijn oksels hier tegen kunnen, want sodium bicarbonaat geeft bij mij soms irritaties

 • Mariska schreef:

  Dat smeren lijkt me niet zo vervelend maar ik heb wel liever dat iets ook als anti-transpirant werkt. De geur klinkt wel geweldig 😀

 • Wat een toffe foto’s en wat is de verpakking mooi! Ik vrees dat ie mij niet droog zal houden (sorry, too much information hihi), maar het is verder wel heel fijn spul denk ik!

 • An-Sofie schreef:

  Dag Silke, in welke Belgische winkel kan je de deodorant kopen? Ik wil hem al een tijdje graag uitproberen, maar de verzendkosten uit Nederland zijn vaak erg hoog ;-)!

 • Anouk schreef:

  Hoi!

  Ik kom net je review tegen en was benieuwd of je er na langer gebruik nog steeds tevreden over bent. Ik heb ook een tijdje de Sweet Serenity gebruikt maar merkte ineens dat er nare geurtjes in mijn shirtjes kwamen te zitten. Ik krijg het er ook niet goed uit met wassen en heb hier pas last van sinds ik deze deo gebruik. Zonde, want vind het heerlijk spul en ik ben inmiddels helemaal gewend aan het smeren! Ben erg benieuwd hoe jij dit ervaart.

  • Silke schreef:

   Hey Anouk,

   Mijn potje is ondertussen al een hele tijd opgebruikt, maar ik kan me niet echt herinneren dat dat bij mij is gebeurd. Het kan eventueel wel zijn dat inderdaad die was wat in je kleren trekt, maar ik weet zelf ook niet heel goed wat je hier kan tegen doen!

   • Anouk schreef:

    Dank voor je antwoord! Fijn dat het bij jou niet is gebeurd in ieder geval. Inmiddels heb ik een deodorant van Salt of the Earth. Mocht je dit niet kennen, ook zeker de moeite waard om uit te proberen!

    Leuke blog heb je, ga zeker vaker artikelen van je lezen 🙂

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.