Cuppa Joe Coffee Scrub

Zo nu en dan gebruik ik graag een scrub, maar ik probeer zoals velen onder ons om microbeads te vermijden, en dus staat er niet heel vaak een scrub in mijn douche. Onlangs kwam ik een scrub tegen die vrij uniek is, hij is namelijk gemaakt van koffie! De St. Clements Body Scrub is de nieuwste scrub van Cuppa Joe, een merk dat allerlei scrubs maakt die volledig natuurlijk zijn, en als basis koffie bevatten! Lees snel verder. 

Cuppa Joe Koffie Scrub

De Cuppa Joe Coffee Body Scrubs worden geleverd in een stevig papieren zakje, dat hersluitbaar is. In totaal zijn er zes varianten van de Coffee Scrubs verkrijgbaar: Chocolate & Orange, Coffee & Grapefruit, Coffee & Coconut, Lime & Almond, Coco Vanilla Face Scrub en de St Clements die je hierboven ziet.

Cuppa Joe Coffee Body Scrub

Je vraagt je misschien af wat er allemaal in de scrub zit, en eigenlijk is dat niet zo heel veel. Er zit uiteraard koffie in, die natuurlijke lipiden en cafeïne bevat, en in deze variant zit ook olie van citrusvruchten. De scrubdeeltjes worden gevormd door zout en suiker, en alles wordt samengehouden door kokosnoot- en macadamia-olie.

Cuppa Joe Coffee Body Scrub

Waarom zou je je huid met koffie scrubben? Koffie bevat cafeïne, en cafeïne bevordert de bloedsomloop, waardoor het niet alleen cellulitis vermindert, maar ook striae, acne en littekens. Bovendien werkt koffie ook exfoliërend, werkt het ontstekingsremmend én ruikt het nog eens heerlijk. Ik hou van de geur van koffie gecombineerd met citrusvruchten!

Cuppa Joe Coffee Body Scrub

Doordat er ook kokosolie in de scrub zit, wordt je huid ook intens gevoed, want kokosolie werkt hydraterend en bevat vitamine E. Bovendien zijn alle ingrediënten in de Cuppa Joe Body Scrubs fairtrade!

Cuppa Joe Coffee Body Scrub

In de verpakking ziet de scrub er misschien wat aan de ruwe kant uit, maar eenmaal op de huid voel je dat de korrel heel fijn is, en de scrub zacht aanvoelt. Hierboven zie je hoe de brokjes uit elkaar vallen en een fijne scrub vormen die je huid voorzichtig exfoliëren.

Cuppa Joe Coffee Body Scrub

Ik heb de Cuppa Joe Coffee Body Scrub op mijn volledige lichaam gebruikt, en ook op mijn gezicht. Normaal gezien zou ik een lichaamsscrub niet op mijn gezicht gebruiken, maar omdat deze St Clements zo fijn is, kan dat zeker. Hij scrubt heel aangenaam, ruikt heerlijk en mijn huid voelt na gebruik superzacht en glad aan!

Cuppa Joe Coffee Body Scrub

Conclusie

Met de Cuppa Joe Coffee Body Scrub in de St Clements variant is scrubben een feest. De geur van koffie kan me sowieso bekoren, en in combinatie met de citrusvruchten is het helemaal goed. De scrub is 100% natuurlijk, fairtrade, en de ingrediënten zijn stuk voor stuk heerlijk voor je huid. Ik kan een koffiescrub als deze iedereen aanraden. Met een zakje van 200 gram doe je best een tijdje, ik schat dat ik hem zo’n zeven tot tien keer kan gebruiken voor mijn volledige lichaam en gezicht. Ik geef de Cuppa Joe Coffee Body Scrub in de St Clements variant een 10/10.

Heb jij al eens gescrubd met koffie?

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

6 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.