Original by BluMaan – Styling Meraki

Misschien ken je de YouTuber BluMaan wel: hij is een enorm populaire beauty(ish) vlogger die mannen leert hoe ze hun haar moeten stylen! Ik kende hem persoonlijk nog niet, maar mijn broer is wel grote fan. Joseph Andrews (dat is de echte naam van BluMaan) bracht onlangs zelfs zijn eigen haarproduct uit, en dat werd een succes! Velen waren enthousiast, en ook ik kreeg een potje opgestuurd om te testen. Mijn broer werd graag proefpersoon en probeerde de Original by BluMaan een tijdje uit. Lees snel verder voor zijn oordeel!

Original by BluMaan

Meraki is Grieks, en beschrijft wanneer je iets van jezelf achterlaat in je werk – zoals je ziel, je creativiteit of zelfs je liefde. BluMaan heeft dit stylingproduct ontwikkeld met een heel aantal experts, om een pasta te maken die exact deed wat hij wou.

Original by BluMaan

De Original by BluMaan is een pasta die vrij stevig is, en die zich onderscheidt van andere stylingproducten voor mannen doordat hij supergoed zou blijven zitten – tussen 10 uur en twee dagen, volume geeft aan het haar, en het haar een matte finish geeft. Mijn broer, Wolf, heeft al tientallen stylingproducten geprobeerd, maar hij vond nooit hét perfecte product.

Original by BluMaan

Zo ziet Wolfs haar eruit zonder enig product. Hij heeft kort haar, met een bles, dat hij graag achterover draagt met een stylingproduct.

Original by BluMaan

De Original by BluMaan wax is vrij stevig en dik, en je moet het product dan ook even opwarmen in je handen om het smeerbaar te krijgen. De geur is wel erg fijn: fris, maar mannelijk, en zeker niet te sterk.

Original by BluMaan

Je kan de Original by BluMaan op twee manieren gebruiken: op handdoekdroog en op volledig droog haar. Het product werkt het best als je hem op nat én op droog haar gebruikt. Het product is opvallend veel minder plakkerig dan andere stylingproducten, en dat is wel een groot voordeel.

Original by BluMaan

Dit is hoe Wolfs haar eruit ziet nadat hij de Original by BluMaan heeft gebruikt om het te stylen. De finish is inderdaad erg mat, het ziet eruit alsof er niet eens product in zijn haar zit. Als je houdt van dit natuurlijke effect, is dit zeker iets voor jou!

Original by BluMaan

De Original by BluMaan is op verschillende haartypes getest, en zou de hele dag moeten blijven zitten. Wanneer ik Wolf vroeg of hij akkoord ging met die uitspraak, zei hij dat dat inderdaad het geval was. Ikzelf merkte ook dat je het product helemaal niet voelt zitten in het haar, het voelt niet plakkerig of stroef aan.

Original by BluMaan

Wolf gebruikte de Original by BluMaan ook om Jordi’s haar te stylen, en ook op Jordi’s langere, krullende lokken werkte het product erg goed. Zijn haar was onder controle, en pas op het einde van de dag begonnen een paar haren te lossen. Best indrukwekkend, want Jordi’s haar is erg ontembaar!

Original by BluMaan

Conclusie

De conclusie over de Original by BluMaan is dus erg positief. Het product werkt erg goed, en heeft een heel aantal voordelen. Zo is de wax een stuk minder plakkerig dan andere stylingproducten, houdt hij zeker een hele dag het haar op z’n plek, en geeft hij het haar een matte, natuurlijke finish. Ik – en wat belangrijker is: Wolf en Jordi zijn het met me eens – vind dat dit een erg goed product is. BluMaan heeft supersterk marktonderzoek geleverd, en heeft een product gemaakt dat aan de eisen van vele mannen voldoet. Echt een topper, deze Original by BluMaan, ik geef hem dan ook een 10/10. Het feit dat hij niet heel erg duur is, én dat je lang met een pot doet, speelt daar uiteraard ook een groot deel in mee!

Welk product gebruik jij om je haar te stylen?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

9 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.