TREND: Multimasking

Multitasking kennen we allemaal, maar heb je ook al gehoord van multimasking? Een nieuwe trend op het gebied van huidverzorging. Het klinkt misschien super fancy, maar eigenlijk is het heel simpel: verschillende maskers op elk deel van je gezicht aanbrengen. Heel onlogisch is dat niet, want bij veel mensen is de huid op het gezicht niet op elke plek hetzelfde. Als je een gezichtsmasker-expert wil worden, lees dan snel verder!

TREND: Multimasking

Het eerste dat je moet weten is dat er verschillende soorten maskers bestaan. Heel kort zijn er drie soorten maskers:

 • Reinigende maskers (kleimaskers, peelingmaskers, …)
 • Verzorgende maskers (voedende maskers, hydraterende maskers, …)
 • Peel-off maskers.

TREND: Multimasking

Het tweede dat je moet weten is welke plekken van je gezicht vet, droog of normaal zijn. Bij sommige mensen is de huid overal droog, overal vet of overal normaal, maar de meesten hebben een combinatie van deze types. Bij mij ziet het er zo uit:

 • Mijn T-zone is vet, glanst snel en daar heb ik regelmatig onzuiverheden;
 • De huid onder mijn ogen en rond mijn neus is droog;
 • De rest van mijn huid (wangen, kin) is normaal.

TREND: Multimasking

 

Nu je weet hoe je huid is, en welke soorten maskers er bestaan, kies je voor elk deel van je gezicht het geschikte masker uit.

 • Op de vette delen breng je een reinigend masker aan;
 • Op de droge delen breng je een verzorgend masker aan;
 • Op de normale delen kan je kiezen wat voor masker je gebruikt.

TREND: Multimasking

De eerste multimasking combinatie die ik maakte was de volgende:

 • Het Clay Mask Chocolate & Strawberry van Freeman op mijn T-zone;
 • Onder mijn ogen de oogpads van Rodial Dragon’s Blood Eye Mask*;
 • Op de rest van mijn gezicht breng ik het Avène Soothing Moisture Mask aan.

TREND: Multimasking

Bij multimasking kan je zo ver gaan als je wilt, je kan zo veel verschillende maskers gebruiken als je hebt, maar je kan het ook gewoon simpel houden. Mijn tweede combinatie, die ik regelmatig gebruik, bestaat uit twee verschillende maskers.

TREND: Multimasking

Deze combinatie is voor mij ideaal, en de kleurtjes van de twee maskers passen ook nog eens bij elkaar, haha!

Conclusie

Ik ben helemaal mee met de multimasking trend. Ik ben altijd al van mening geweest dat niet elk masker geschikt is voor mijn hele gezicht, en vaak gebruikte ik maskers enkel op bepaalde plekken. Ik vind het bovendien leuk om mezelf te beschilderen en nieuwe combinaties uit te proberen!

Ga jij ook eens ‘multimasken’?

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Lees mijn disclaimer.

P.S.: Volg je me al? 

Heb je deze al gelezen?

5 Comments

Laat iets van je horen!

Uw email adres wordt niet gepubliseerd. Velden met een * zijn verplicht.